Neler Yeni

Bilgisayar toplarken Psu Seçimi

Menadobe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Onur Menteşe
Bence merak edilen ve soru işareti kalmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar toplarken Psu seçiminde iç donanımların hangi değerde güç istediğini ve seçilen Psu nun ne gibi özellikleri olması gerektiği konusunda düşünceleriniz nedir?

NurulhakS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Nurulhak Sütdede
Instagram
nurulhaks
donanımların hangi değerde güç istediğini tdp değeri olarak firmalar söylüyor zaten
psunun öncelikle bilinir bir marka olması her zaman tercihiniz olmalı
80+ sertifikalı olanlara yönelmezseniz kar olarak düşündüğünüz parayı bir süre sonra elektrik faturasında ödeyeceksiniz
sistem ihtiyacınızdan 50 100 w fazla almanız da psunuzun daha rahat ve daha sessiz çalışmasına yardımcı olacaktır ayrıca ileride sistemi güçlendirmek isterseniz tekrar psu değiştirmenizede gerek kalmayacaktır.

Menadobe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Onur Menteşe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
donanımların hangi değerde güç istediğini tdp değeri olarak firmalar söylüyor zaten
psunun öncelikle bilinir bir marka olması her zaman tercihiniz olmalı
80+ sertifikalı olanlara yönelmezseniz kar olarak düşündüğünüz parayı bir süre sonra elektrik faturasında ödeyeceksiniz
sistem ihtiyacınızdan 50 100 w fazla almanız da psunuzun daha rahat ve daha sessiz çalışmasına yardımcı olacaktır ayrıca ileride sistemi güçlendirmek isterseniz tekrar psu değiştirmenizede gerek kalmayacaktır.
Açıklayıcı ve ileriye dönük güzel bir cevap oldu. Teşekkürler.

xPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Emir
Instagram
emir.barik
Steam
emiradarbarik49
Facebook
emiradarbarik
Bence merak edilen ve soru işareti kalmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar toplarken Psu seçiminde iç donanımların hangi değerde güç istediğini ve seçilen Psu nun ne gibi özellikleri olması gerektiği konusunda düşünceleriniz nedir?
İç donanımın yüksekse eğer PSU'ini Yüksek Watt seçmen daha doğru olur aksi takdirde sorun çıkabilir :)

Kerimbaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kerim özdemir
Efendim eğer psu alacaksanız konunun wattla alakası var ama daha önemlisi 80+(plus) olması eğer 600 w bir sestem ihtiyacınız varsa 80 + olmadan o psu bir hiçtir

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Hangi markayı sectiysen sitesine girip tek tek istediği gücü yazmalı ve toplamalısın ne üstünde nede altında bir güç olmalı. Güç kaynağı sistemin garantisidir diyebilirim. Fazla giderse sistem patlar gerekirse 20 bin TL verin sisteminiz için en iyisini alin derim. 80+ goldlardan vazgeçmeyin Corsair iyidir bu konuda

Wayston39

80+
Bana göre sistemde ki en önemli parça. İşlemci, ekran kartı, ram upgrade edilir ama kasa ve psu tek seferlik alınan bileşenlerdir. Eğer alacağın sistemi ileride hiç bir şekilde yükseltmeyeceksen 400-500 w aralığında 80+ bilindik marka bir psu iş görür. Lakin sistemizi zamanla yükseltecekseniz modüler, gold sertifikalı, 750w ve üzeri ( tabi bu yükseltmek istediğiniz bileşenlere göre değişir ) ve yine bilindik marka alınması gerekli. Kendim corsair rm 750 gold full modüler güç kaynağına sahibim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,622
Üyeler
164,350
Son üye
MJolnir38
Top Bottom