Bilgisayar toplarken Psu Seçimi

Menadobe

80+
Reaksiyon skoru
6
Bence merak edilen ve soru işareti kalmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar toplarken Psu seçiminde iç donanımların hangi değerde güç istediğini ve seçilen Psu nun ne gibi özellikleri olması gerektiği konusunda düşünceleriniz nedir?

donanımların hangi değerde güç istediğini tdp değeri olarak firmalar söylüyor zaten
psunun öncelikle bilinir bir marka olması her zaman tercihiniz olmalı
80+ sertifikalı olanlara yönelmezseniz kar olarak düşündüğünüz parayı bir süre sonra elektrik faturasında ödeyeceksiniz
sistem ihtiyacınızdan 50 100 w fazla almanız da psunuzun daha rahat ve daha sessiz çalışmasına yardımcı olacaktır ayrıca ileride sistemi güçlendirmek isterseniz tekrar psu değiştirmenizede gerek kalmayacaktır.

donanımların hangi değerde güç istediğini tdp değeri olarak firmalar söylüyor zaten
psunun öncelikle bilinir bir marka olması her zaman tercihiniz olmalı
80+ sertifikalı olanlara yönelmezseniz kar olarak düşündüğünüz parayı bir süre sonra elektrik faturasında ödeyeceksiniz
sistem ihtiyacınızdan 50 100 w fazla almanız da psunuzun daha rahat ve daha sessiz çalışmasına yardımcı olacaktır ayrıca ileride sistemi güçlendirmek isterseniz tekrar psu değiştirmenizede gerek kalmayacaktır.
Açıklayıcı ve ileriye dönük güzel bir cevap oldu. Teşekkürler.

Bence merak edilen ve soru işareti kalmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar toplarken Psu seçiminde iç donanımların hangi değerde güç istediğini ve seçilen Psu nun ne gibi özellikleri olması gerektiği konusunda düşünceleriniz nedir?
İç donanımın yüksekse eğer PSU'ini Yüksek Watt seçmen daha doğru olur aksi takdirde sorun çıkabilir :)

Efendim eğer psu alacaksanız konunun wattla alakası var ama daha önemlisi 80+(plus) olması eğer 600 w bir sestem ihtiyacınız varsa 80 + olmadan o psu bir hiçtir

Hangi markayı sectiysen sitesine girip tek tek istediği gücü yazmalı ve toplamalısın ne üstünde nede altında bir güç olmalı. Güç kaynağı sistemin garantisidir diyebilirim. Fazla giderse sistem patlar gerekirse 20 bin TL verin sisteminiz için en iyisini alin derim. 80+ goldlardan vazgeçmeyin Corsair iyidir bu konuda

Bana göre sistemde ki en önemli parça. İşlemci, ekran kartı, ram upgrade edilir ama kasa ve psu tek seferlik alınan bileşenlerdir. Eğer alacağın sistemi ileride hiç bir şekilde yükseltmeyeceksen 400-500 w aralığında 80+ bilindik marka bir psu iş görür. Lakin sistemizi zamanla yükseltecekseniz modüler, gold sertifikalı, 750w ve üzeri ( tabi bu yükseltmek istediğiniz bileşenlere göre değişir ) ve yine bilindik marka alınması gerekli. Kendim corsair rm 750 gold full modüler güç kaynağına sahibim.

Geri