Hangisini tercih edersiniz mac+konsol ise hangi konsol?
Kardeşim böyle bi öneriyi yapmamız için senin hangi amaçla pc kullandığınızı bilmemiz lazım.
Örneğin oyun seven birisi isen Pc alman yelpaze açısından daha sağlıklı olacak.
Yok ben iş odaklı birisiyim arada otururken/yatarken/dinlenirken oyun oynasam yeter diyorsan da Mac+Konsol diyorum.
Örneğin ben Masaüstü+Macbook kullanıyorum.
Ayrıca şu da bi gerçek Macbook saana fiziksel olarak bi özgürlük sağlacak. Şarj bitti derdi yok pc aç kapa derdi yok e zaten iş ile alakalı kullandığın için hemen işim çözülsün kafasında oluyorsun.
Bir de Apple sana cihaz satmıyor yazılım satıyor ve işini inanılmaz kolaylaştırıyor. En basiti cihazların arasında uyumsuzluk sorunu yok denecek kadar az ama en önemlisi hepsini geç alışkanlığın nedir ya da alışkanlığın ne olsun istiyorsun buna karar verirince gerisi geliyor.
Not: Burada işten kastının ne olduğu da önemli. Ben güncelik işlerden bahsediyorum burada profesonel anlamda ( Grafikersindir, programcısındır, render edit kurgu vs yapıyorsundur vs vs.) iş yaptığını düşünmedim çünkü yapıyor olsan bu soruyu sormazsın olarak varsaydım. Örneğin 3dsMax kullanan birisi macbook da render alamayacağını 3dsMax in Mac versiyonu olmadığını bildiği gibi grafik/baskı/matbaa vs işi yapan birisi de Macbook'un ekranına ihtiyaç duyduğunu bilir vs.