Bilgisayardan gelen koku

Orix

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
77
Bilgisayar bulunduğu ortama hava değişikligi yapıp girdiğimde. (1.hafta oluyor alalı) plastikimsi yanikimsi bi koku geliyor. Bunun nedeni nedir? Çözümü varsa yada normalse yada bir sorunsa bilgi verir misiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İtopyadan aldım. Hazır sistem.

Bilgisayar bulunduğu ortama hava değişikligi yapıp girdiğimde. (1.hafta oluyor alalı) plastikimsi yanikimsi bi koku geliyor. Bunun nedeni nedir? Çözümü varsa yada normalse yada bir sorunsa bilgi verir misiniz.

İtopyadan aldım. Hazır sistem.
o koku her pcde olur

Parçalara bakmanı tavsiye ederim , kablolarda sorun olabilir.

alaksaı yok o koku her pc de olur internet cafelerdede olur
Ben 2 kere bilgisayar aldım hiç gelmedi, garip .

Nasıl yani hocam. Gözle görünür bi sorun vardır mi diyorsunuz. Yoksa normaldir o zaman?
Evet, yani benim düşüncem o. Diğer üyelerinde yorumunu dikkate alın.

Nasıl yani hocam. Gözle görünür bi sorun vardır mi diyorsunuz. Yoksa normaldir o zaman?

Kablolara, psu'ya bi göz atın. Mümkünse yakından bakıp koklayın. Yeni sistemlerin bazılarında yeni olduklarından garip bi koku gelebilir, yine de temkinli olmak lazım. Kablolar tam şekilde yerine oturmuş mu onları da kontrol edin. Kablolarda ezilme, büzülme, yırtık felan varsa sistemi açmadan kabloları değiştirin

Sıfır bir bilgisayar metalden olduğu için plastik koku gelmesi pek mantıklı değil. Sistemimin 1.yılı ve aldığım günden beri öyle bir koku duymadım. Kontrol edin bir parça yanmış olabilir. Kısa devre de olabilir umursamamak sisteme zarar verebilir. Kontrol etmekte fayda var.

Geri