Yardım bilgisayarım durduk yere donmaya başladı

Generaltr

80+
Reaksiyon skoru
15
yaklaşık 2 saat önce bilgisayarım donmaya başladı (bu süre içinde yaklaşık olarak 30 kere) bazen 5 saniye bazen 15 saniye donuyor neden olduğu hakkında bi fikrim yok sistem dosyalarını kontrol ettim eksik/bozuk doysa yok ayrıca görev yöneticisine baktım belki işlemci sürekli %100'dedir diye ama değil fakat resimdeki gibi bazen disk kullanımım kullanılmadığı halde %100'e çıkıyor (her donduğunda %100 olmuyor/her %100'deyken donmuyor)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yaptığım rastgele eylemlerde bazen geç tepki veriyor

Ekler

• resim_2023-02-26_205037642.png
    resim_2023-02-26_205037642.png
    95.4 KB · Hit: 44
virüs olabilir mi?
pek ihtimal vermiyorum çünkü hem durduk yere bu sorun başladı hem antivirüs programım haftalardır ne bir uyarı verdi nede bir ses çıkardı hemde son indirdiğim program yine yaklaşık 2 saat önce crystal disk marktı

pek ihtimal vermiyorum çünkü hem durduk yere bu sorun başladı hem antivirüs programım haftalardır ne bir uyarı verdi nede bir ses çıkardı hemde son indirdiğim program yine yaklaşık 2 saat önce crystal disk marktı
eğer gerçek zamanlı korumanız yoksa vermez siz taratın genede

HDD kullanıyor iseniz HDD'niz eskimeye başlamış olabilir ve bundan kaynaklı olabilir SSD'ye geçmeyi düşünebilirsiniz. Ek olarak çalıştıra services.msc yazıp gelen pencereden adı garip açıklamasız ve tuhaf olan hizmetleri devre dışı bırakın (Aman önünüze gelen herşeyi kapatmayın açıklamalarına bakın ona göre devre dışı hale getirin).

regedite girin
local machine
system
currrnt control set
control
Session manager
memory management
prefecth paramteres
ve onu 1 yap

HDD kullanıyor iseniz HDD'niz eskimeye başlamış olabilir ve bundan kaynaklı olabilir SSD'ye geçmeyi düşünebilirsiniz. Ek olarak çalıştıra services.msc yazıp gelen pencereden adı garip açıklamasız ve tuhaf olan hizmetleri devre dışı bırakın (Aman önünüze gelen herşeyi kapatmayın açıklamalarına bakın ona göre devre dışı hale getirin).
ssd kullanıyorum, o yerde ismi garip olan ama kullandığım programların hizmetlerinin de olduğunu fark ettim bilmeden yanlış programın hizmetini kapayabilirim ama öyle çok şüpheli bir hizmet yok gibi gözüküyor o yüzden ellememeyi tercih ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

regedite girin
local machine
system
currrnt control set
control
Session manager
memory management
prefecth paramteres
ve onu 1 yap
bu ne işe yarıyacak ne yaptığımı bilmek isterim

BNM SÜREKLİ OPERA DONUYOR GÖREV YÖNETİCİSİNDEN KAPATIP TEKRAR AÇIYORUM