Bilgisayarımda darboğaz oluyormu?

oALBAY

80+
Reaksiyon skoru
1
Fotoğrafta cpu kullanımım 74ile100 arası değişiyor ekran kartımda ise bu durum 40 ile 60 arası gidip geliyor sizce bu bir sıkıntımı yani bilgisayarım tam performans veremiyormu?

Ekler

• ab.jpg.jpg
    ab.jpg.jpg
    273.3 KB · Hit: 59
Darboğaz oluyor, işlemci ve ekran kartı nedir?

Fotoğrafta cpu kullanımım 74ile100 arası değişiyor ekran kartımda ise bu durum 40 ile 60 arası gidip geliyor sizce bu bir sıkıntımı yani bilgisayarım tam performans veremiyormu?
Bu hangi oyun

peki ya ne yapmalıyım bunun çözümü nedir işlemcimimi değiştirmem gerek?
OC ile darboğaz azaltılabilir fakat ne kadar azalır veya ne kadar etki eder bilemem. İşlemci değiştirmek en mantıklısı gibi görünüyor.

işlemci düşük kalmış sonradan farkettim.

Son düzenleme:
Darboğaz olduğunu düşünmüyorum işlemci %100 kullanımda değil
raport ettim , işlemcinin ortalama kullanımı %100 olmasa bile işlemcinin alt çekirdekleri anlık %100 kullanıma ulaştığı için darboğaz olur , ortalamayla bi alakası yok

V-Sync açıksa kapatmayı dener misin çünkü o da kısıtlıyor kullanımı.

darboğaz oluyormu değil. darboğaz mı oluyor.

cevap: evet. işlemcin ekran kartına güçsüz geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,733
Üyeler
191,155
Son üye
garde
Geri