Neler Yeni

Bilgisayarımı Bozmam Lazım

AdomSegat

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Adem oku
C4 seviyesi PSU tak. Ver elektriği sonra BOOOOOOMMM.
czxczxczxczxczxc
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fantezi yap bence.
Kola ve fantayı karıştırıp ekran kartı fanlarına dök sonra suya batır anakartın üzerinde zıpla.
İŞLEM TAMAMLANDI.
lmd amsööxc zxöc zöxc bu iyi taktik bak bunu yap Allahım konuyu okurken gülmekten yarıldım xd

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,640
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
1- İşlemciyi sökün.
2- İşlemci soketine biraz su veya krem sürün.
3- Ekran kartını sökün.
4- PCI Express slotuna biraz su veya krem sürün.
5- PSU'yu söküp duvara vurun.
6- Sistemi çalıştırın.

Taatatataaağğğğ

@YGT56

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
1- İşlemciyi sökün.
2- İşlemci soketine biraz su veya krem sürün.
3- Ekran kartını sökün.
4- PCI Express slotuna biraz su veya krem sürün.
5- PSU'yu söküp duvara vurun.
6- Sistemi çalıştırın.

Taatatataaağğğğ

@YGT56
Ev tesisatı: E biz kalkalım artık :D

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Bazı bilgisayarı bozma yöntemleri​
  • İşlemci
    • İşlemcinin pimleri;​
      • pimleri kırmak görüntünün gelmemesine sebep olabilir çünkü bilgisayarda işlenen veriler işlemci üzerinden geçerek bize değerler sunar eğer değerleri sunacak işlemciniz olmazsa bilgisayarınız da otomatik olarak bozulacaktır.​
  • Psu
    • Psu nuzdaki kabloları kesmek;​
      • Bu en iyi çözümlerden birisi olabilir ancak bilgisayarınız bir bilgisayarcıya giderse babanızın tokadını ekseninde hissedebilirsiniz bilgisayarcı için "abi lütfen yeni bilgisayar aldırmak için kestim" diye bilgisayarcıya psu nun içine not bırakırsanız bir ihtimal sizi anlayış ile karşılayacaktır.​
    • Psu daki kabloları zayıflatmak;​
      • Psu daki kabloları zayıflatıp stres testi açmak bilgisayardaki parçalara geri dönüşü olmayan zararlar verebilir ancak bu biraz tehlikeli olabilir​
  • Görüntü çıkışları
    • Kablonun pinlerini kırmak;​
      • Örneğin bir vga kablonuz varsa pinlerini kırarak görüntü alamayabilirsiniz​
  • Harddisk
    • Mıknatıs;​
      • Güçlü bir mıknatısı harddiskinize yaklaştırırsanız bad sektör oluşumuna önemli ölçüde artıracaktır ancak sadice bir kere de bozmadı için mıknatıslı gerçekten biraz güçlü olması lazım genelde bulunabilen yarım parmak kalınlığında ki mıknatıslardan bahsedecek olursak bilgisayarınız çalışırken harddisk in üzerinde tatlı bir ayrıntı olarak durabilir ancak hemen bozacağının garantisini veremeyebilirim​
    • Vidaları sökmek ya da gevşetmek;​
    • 20210506_221846.jpg
      • Gördüğünüz harddiskin içindeki sökmek bilgisayar bozmanın önemli noktalarından biridir bu sayede Windows kurtarılamadı hatası verme hatası verme ya da harddiskin okunmaması vb. sorunlar ortaya çıkarabilir​
  • Nem
    • Anaratınızın devrelerini önemli ölçüde bozabilir ancak bilgisayarınız çalışırken yapmanızı kesinlikle önermem anakart ın Nem ile iletişimi kesildikten sonra bilgisayar çalıştırılması gerekebilir çünkü önemli ölçüde risklidir.​
Umarım beğenmişsinizdir ayrıca şuan şarjım az daha sonra eklemeler gelebilir
HİÇBİR ŞEKILDE OLUŞAN ZARARDAN VE OLUŞACAK OLAN YARALANMALAR DAN SORUMLU DEĞILIM

.RBO.

80+ Silver
Çıkarabilirsen kuzey veya güney köprüsünün soğutucusu nu çıkar sonra yanmasını izle 🔥🔥🔥(olabilecek hiçbir şeyde sorumlu değilim)

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Dandelion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Yusuf
Instagram
cik_cik_cikk
Steam
YusufBeyN
2006'dan kalma külüstür bir bilgisayarım var aileme ne zaman yenileyelim desem sınavlar geçsin iyi not al yenileyeceğiz diyorlardı ben sınavdan başarıyla geçtim fakat bilgisayar almadılar nedenini sorduğumda ise hali hazırda taş gibi bilgisayarın var bozulana kadar kullan dediler tabi ben kafayı yedim sonra aklıma bir fikir geldi bilgisayarı kendim bozmak çünkü bu bozulmuyor ve hala 10 senesi var muhtemelen neyse ben virüs dosyası kurup kendim bozsam beni suçlarlar o yüzden bu seçenek olmaz ailenin herhangi bir ferdi kullanırken bir anda bozulmalı ve kaza süsü verilmeli yada onlar yanlışlıkla virüse tıklamalı ve bilgisayar anında gitmeli yavaş yavaş olmaz ama anında bana yardım edebilecek var mı?(acil)
Geleneksel bilgisayarımı bozmam lazım postu

DeH$et

80+ Silver
2006'dan kalma külüstür bir bilgisayarım var aileme ne zaman yenileyelim desem sınavlar geçsin iyi not al yenileyeceğiz diyorlardı ben sınavdan başarıyla geçtim fakat bilgisayar almadılar nedenini sorduğumda ise hali hazırda taş gibi bilgisayarın var bozulana kadar kullan dediler tabi ben kafayı yedim sonra aklıma bir fikir geldi bilgisayarı kendim bozmak çünkü bu bozulmuyor ve hala 10 senesi var muhtemelen neyse ben virüs dosyası kurup kendim bozsam beni suçlarlar o yüzden bu seçenek olmaz ailenin herhangi bir ferdi kullanırken bir anda bozulmalı ve kaza süsü verilmeli yada onlar yanlışlıkla virüse tıklamalı ve bilgisayar anında gitmeli yavaş yavaş olmaz ama anında bana yardım edebilecek var mı?(acil)
Nasıldır bilmem ama belki alacak durumları yoktur yani bence bozmayı aklından çıkar :/

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bazı bilgisayarı bozma yöntemleri​
  • İşlemci
    • İşlemcinin pimleri;​
      • pimleri kırmak görüntünün gelmemesine sebep olabilir çünkü bilgisayarda işlenen veriler işlemci üzerinden geçerek bize değerler sunar eğer değerleri sunacak işlemciniz olmazsa bilgisayarınız da otomatik olarak bozulacaktır.​
  • Psu
    • Psu nuzdaki kabloları kesmek;​
      • Bu en iyi çözümlerden birisi olabilir ancak bilgisayarınız bir bilgisayarcıya giderse babanızın tokadını ekseninde hissedebilirsiniz bilgisayarcı için "abi lütfen yeni bilgisayar aldırmak için kestim" diye bilgisayarcıya psu nun içine not bırakırsanız bir ihtimal sizi anlayış ile karşılayacaktır.​

• Psu daki kabloları zayıflatmak;​
      • Psu daki kabloları zayıflatıp stres testi açmak bilgisayardaki parçalara geri dönüşü olmayan zararlar verebilir ancak bu biraz tehlikeli olabilir​
  • Görüntü çıkışları
    • Kablonun pinlerini kırmak;​
      • Örneğin bir vga kablonuz varsa pinlerini kırarak görüntü alamayabilirsiniz​
  • Harddisk
    • Mıknatıs;​
      • Güçlü bir mıknatısı harddiskinize yaklaştırırsanız bad sektör oluşumuna önemli ölçüde artıracaktır ancak sadice bir kere de bozmadı için mıknatıslı gerçekten biraz güçlü olması lazım genelde bulunabilen yarım parmak kalınlığında ki mıknatıslardan bahsedecek olursak bilgisayarınız çalışırken harddisk in üzerinde tatlı bir ayrıntı olarak durabilir ancak hemen bozacağının garantisini veremeyebilirim​

• Vidaları sökmek ya da gevşetmek;​
      • Gördüğünüz harddiskin içindeki sökmek bilgisayar bozmanın önemli noktalarından biridir bu sayede Windows kurtarılamadı hatası verme hatası verme ya da harddiskin okunmaması vb. sorunlar ortaya çıkarabilir​
  • Nem
    • Anaratınızın devrelerini önemli ölçüde bozabilir ancak bilgisayarınız çalışırken yapmanızı kesinlikle önermem anakart ın Nem ile iletişimi kesildikten sonra bilgisayar çalıştırılması gerekebilir çünkü önemli ölçüde risklidir.​
Umarım beğenmişsinizdir
HİÇBİR ŞEKILDE OLUŞAN ZARARDAN VE OLUŞACAK OLAN YARALANMALAR DAN SORUMLU DEĞILIM
Müq taktikler ama psu kısmında yazdığınız yazıyla ilgili bir yere değinmek istiyorum, bilgisayarcı çok tanıdıksa dediğiniz gibi notu okur sonrada der ki çocuğun babasına abim benim elimde piyasadaki (dandik gundik) sistemlerden var bunlara satmaya çalışırsa o plan bir tık yatabilir.
Çünkü devir kötü, kolla paranı :) şu zamanda herkes bi hayinlik peşinde :(

Top Bottom