Bing Chat, ChatGPT ve Google Bard gibi AI destekli sohbet botlarına bir şey yazıyoruz ve cevap alıyoruz ya, orada dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Girdi, istem ya da prompt ne kadar şey içeriyorsa aldığımız yanıt da o kadar iyileşiyor. Argo için kusura bakmayın ama tabiri caizse mala anlatır gibi anlatmanız gerekiyor. Çünkü bu sohbet botları doğal dil işlerken, dilin mantıksal bağlamlarını kullanıyor ve sizin günlük hayatta kullandığınız bağlamı o bambaşka anlayabiliyor, bu bazen karşılaşılabilir bir durum.
Neden konu sadece Bing Chat üzerine?
Çünkü Bing Chat, GPT-4 altyapısını kullanıyor. GPT-4 yaklaşık 1.8 trilyon parametre içeriyor. Diğer yandan doğal dil işleme yeteneği olarak da gelişmiştir.
ChatGPT, GPT-3.5 kullanıyor. Bilgileri ve yetenekleri sınırlı.
Bard ise bir şeyler yapacak gibi ama bir şeylerin kimyası tam tutmamış. İstediğimi anlamıyor ve yanlış anladığı tarza göre cevap veriyor.
Bing Chat'te Nasıl Daha İyi Cevap Alırız?
Daha sonra şu istemi giriyorum:
Dikkat ederseniz Bing Chat birçok kez arama gerçekleştirdi. Yani biz bu istemle, Bing Chat'i birçok veri kaynağına gönderdik.
Bu aldığım ilk çıktı:
Yeterli görmedim ve şu istemi girdim:
Aşağıdaki çıktıyı aldım, ekstra aramalar da yaptı:
Daha sonra aşağıdaki aşağıdaki istemle iki parçayı tek parça yapmasını istedim.
İki metnin birleştirilmiş hali, pek farklı değil ama ben yine de atayım:
Kullandığı kaynakları da vermesi ayrı güzel tabi.
Bu sadece bir örnekti. Siz de istemlerinizi detaylandırarak yani kısaca ne istediğinizi bilirseniz ve doğru soruyu sorarsanız istediğiniz bir şekilde cevap alabilirsiniz.
Not: Bilgilerde hata olabilir. AI sohbet botları mükemmel çalışmıyorlar ama gelişiyorlar. Hata var demiyorum bu arada olabilir diyorum. Detaylıca okumadım ve benim tarih bilgim 8.sınıftan sonra bitti. Üstüne ekstra araştırma yapmadım çünkü tarihten aşırı nefret ediyorum, başkası anlatsa ağzım açık heyecanlı bir şekilde dinliyorum ama. Büyük ihtimal bana gelen öğretmenler yüzünden bu şekilde tavır aldım. Şu an bunu yazarken aklıma geldi. Bing Chat'i bana tarih anlatması için kullanabilirim.
Evet, nasıl buldunuz?
Neden konu sadece Bing Chat üzerine?
Çünkü Bing Chat, GPT-4 altyapısını kullanıyor. GPT-4 yaklaşık 1.8 trilyon parametre içeriyor. Diğer yandan doğal dil işleme yeteneği olarak da gelişmiştir.
ChatGPT, GPT-3.5 kullanıyor. Bilgileri ve yetenekleri sınırlı.
Bard ise bir şeyler yapacak gibi ama bir şeylerin kimyası tam tutmamış. İstediğimi anlamıyor ve yanlış anladığı tarza göre cevap veriyor.
Bing Chat'te Nasıl Daha İyi Cevap Alırız?
Aldığım çıktı aşağıda. Dikkat ederseniz Bing Chat sadece 1 kez arama gerçekleştiriyor. Bu da demek ki Bing Chat'i internette sadece tek bir yere yönlendirdik.İstem: I. Dünya Savaşı'nda Atatürk'ün rolü hakkında 4 sayfalık bir makale yaz.
Daha sonra şu istemi giriyorum:
Aldığım çıktı aşağıda.I. Dünya Savaşı’nda Atatürk’ün rolünü anlatan 4 sayfalık bir makale yaz. Makalenin girişinde, savaşın nedenleri, Osmanlı Devleti’nin durumu ve Atatürk’ün askerî kariyeri hakkında bilgi ver. Gelişme bölümünde, Atatürk’ün Çanakkale Cephesi, Sina ve Filistin Cephesi ve Yıldırım Ordular Grubu komutanlığındaki başarılarından bahset. Ayrıca sadece bunlar değil, savaşın mevcut seyri hakkında da detaylı bilgi ver. Sonuç bölümünde, Atatürk’ün savaşın sonucunu nasıl etkilediği ve Türk Ulusal Hareketi’ne nasıl öncülük ettiği üzerinde dur.
Dikkat ederseniz Bing Chat birçok kez arama gerçekleştirdi. Yani biz bu istemle, Bing Chat'i birçok veri kaynağına gönderdik.
Bu aldığım ilk çıktı:
Yeterli görmedim ve şu istemi girdim:
"Bu makaleyi detaylandır." yerine yukarıdaki istem daha işlevli olacaktır.Bu makaleyi şu şekilde genişlet: Her cephede ne oldu bitti, tarihi kayıtlarda ne var detaylıca ekstra olarak yaz.
Aşağıdaki çıktıyı aldım, ekstra aramalar da yaptı:
Daha sonra aşağıdaki aşağıdaki istemle iki parçayı tek parça yapmasını istedim.
ChatGPT'de olan mesaj sınırı Bing Chat'te de var. Bunun sebebi GPT-4'ün cidden maliyetli olması olabilir. İki parça uzun olduğu için yazarken cümlesi yarım kaldı ve durdu. Ben de "Yarım kaldı. Devam eder misin rica etsem?" dedim ve devam etti. Bu arada ek bilgi istemediğimiz için arama yapmasına gerek yoktu ve sadece işlem yaptı. Daha sonra isterseniz doküman dosyasında birleştirebilirsiniz.Şimdi bana yazdığın iki cevabı birleştirerek tekrar yazar mısın rica etsem?
İki metnin birleştirilmiş hali, pek farklı değil ama ben yine de atayım:
Kullandığı kaynakları da vermesi ayrı güzel tabi.
Bu sadece bir örnekti. Siz de istemlerinizi detaylandırarak yani kısaca ne istediğinizi bilirseniz ve doğru soruyu sorarsanız istediğiniz bir şekilde cevap alabilirsiniz.
Not: Bilgilerde hata olabilir. AI sohbet botları mükemmel çalışmıyorlar ama gelişiyorlar. Hata var demiyorum bu arada olabilir diyorum. Detaylıca okumadım ve benim tarih bilgim 8.sınıftan sonra bitti. Üstüne ekstra araştırma yapmadım çünkü tarihten aşırı nefret ediyorum, başkası anlatsa ağzım açık heyecanlı bir şekilde dinliyorum ama. Büyük ihtimal bana gelen öğretmenler yüzünden bu şekilde tavır aldım. Şu an bunu yazarken aklıma geldi. Bing Chat'i bana tarih anlatması için kullanabilirim.
Evet, nasıl buldunuz?