Neler Yeni

BionTech mi SinoVac Mı Olmalıyım?

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
955
İsim
Oğuzhan
Şuan hiç mutasyon yok mu da böyle konuşuyorsun? Mutasyona uğradıkça aşıların koruyuculuğu azalabilir bu yüzden de mutasyona uğramaması için aşı hiç geciktirmeden olunmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

10-15 yıl denenmesi sence mantıklı mı? Aşılarda ki denemelerde insan sayısı önemli.İnsan sayısı az ise 5 yıl sonra falan o aşı kullanılır ama fazla ise bu süre gittikçe azalır hatta süreye bile gerek kalmaz.Gidip araştırabilirsin.Ve bir aşı düzgünce sorun çıkmadan geliştiriliyorsa o aşıda kısa-orta-uzun vade de tehlikeli bir durumun çıkması yok denecek kadar azdır.Gerekli bütün testleri de fazlasıyla oldular ve sorun çıkmadı.En son pandemi aşısı ne zaman üretildi Covid-19'dan önce? En erken 10 yıl öncedir.10 yıl öncesinin teknolojisine göre konuşmayı bırakın! Aşılardan kaynaklı ciddi bir yan etki çok nadir görüldü onlarda hemen hastanede bakıldı ve geçti kısa sürede.Boşuna hastane de 15-30 dakika bekleyin demiyorlar.Eğer alerjin var ise sana hemen tedavi edilebilmesi için hastanede bekletiyorlar.Aşıya alerjisi olup aşı olanlar ve yan etki yaşamayanlar bile var.Lütfen doğru düzgün mantıklı şeyler söyleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak her yeni tehlikeli mutasyonda hatırlatma dozları gerekebilir.İnsanlar saçma sapan aşı karşıtlığı yaptığı ve virüsü kaptığı için virüs kafasına göre mutasyon geçiriyor.Her konuda teraziye koyman gerek.Biraz bilgi,mantık lütfen.
Dostum hiçbir aşı hiçbir tedavi nin uzun vadede yan etkilerini beklemeden göremezsin bunu nereye kime sorarsan nereye yazarsan yaz tek cevabı varr. o da beklemek

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Dostum hiçbir aşı hiçbir tedavi nin uzun vadede yan etkilerini beklemeden göremezsin bunu nereye kime sorarsan nereye yazarsan yaz tek cevabı varr. o da beklemek
Git araştır yanlış bildiğini söylüyorum.Biontech'in sitesinde de yazıyor.Gidip araştır düzgünce.O süre 10-20 yıl öncesine göre öyleydi hem.

• Hahaha
Reaksiyonlar: ync_

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
955
İsim
Oğuzhan
Git araştır yanlış bildiğini söylüyorum.Biontech'in sitesinde de yazıyor.Gidip araştır düzgünce.O süre 10-20 yıl öncesine göre öyleydi hem.
sadece gülüyorum ..

şahin doğan

80+ Platinum
TÜRKovac

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Kısmen aşı olmaya karar verdim diyebilirim. Ama şimdi hangisini olmam gerektiğini bilmiyorum. Uluslararası alanda daha fazla güvenilen bir aşı olduğu için BionTech düşünüyorum ama annem ve babam SinoVac olduğunda kafam karışıyor. Hangisi daha etkili? Ve yan etkisi daha az?
biotech daha sağlam almanların herşeyi sağlammm

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Yazık :) Doktordan daha iyi bildiğini sanan insanları tebrik etmeliyiz.Helal beee
Açıkcası ben de ilk başka senin gibi düşünüyordum ama artık dünyanın yarısının ve çevremin (özellikle yakınlarım ve sevdiklerim) aşı olması dolayısıyla artık aşı beni korkutmuyor.

Sanırım BionTech olucağım. Hem uluslararası geçerliliği hem de koruyuculuğu sebebiyle. Çevremde BionTech olanlarda sadece sonraki günde biraz baş dönmesi olduğunu gözlemledim. SinoVac ise direkt annem ve babam oldu. İkisi de hiçbir ağrı vs. geçirmediğini söyledi. Ama artık bazı yerler ya 2 Biontech ya da 2 SinoVac + 1 BionTech istiyor.

Dejour

80+ Bronze
Aşıların 10-15 yıl denenmesi gerekiyor. Biontech'in ne olduğu belli değil. Ben sinovac oldum. Biontech te yan etki aşırı fazla ama daha etkili bir aşı. Aşıdan sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılanlar çok fazla. Sinovac ta yan etki yok ama etkisi daha az. Sinovac geleneksel bir aşı. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Biontech olanların geleceği hiç ama hiç belli değil
sanki sinovac çıkalı yıllar oldu
biontech ile aralarında 2-3 ay var o kadar

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İkisi de birbirinin aynısı zaten.
Biontech olurken kendi sorumluluğunda oluyorsun, Sinovac'da devlet sorumlu oluyor. (diye biliyorum.)
İçindekiler hakkında pek bir bilgi yok. Sayısal verilerde Biontech daha iyi.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
İkisi de birbirinin aynısı zaten.
Biontech olurken kendi sorumluluğunda oluyorsun, Sinovac'da devlet sorumlu oluyor. (diye biliyorum.)
İçindekiler hakkında pek bir bilgi yok. Sayısal verilerde Biontech daha iyi.
Hangi sorumluluk? Yani ölürsek devlet ben öldürdüm mü diyecek? Anlamadım, neyse ama uluslararası tanınırlık bence devletten daha önemli.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,300
İsim
Hakan
Aşıların 10-15 yıl denenmesi gerekiyor. Biontech'in ne olduğu belli değil. Ben sinovac oldum. Biontech te yan etki aşırı fazla ama daha etkili bir aşı. Aşıdan sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılanlar çok fazla. Sinovac ta yan etki yok ama etkisi daha az. Sinovac geleneksel bir aşı. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Biontech olanların geleceği hiç ama hiç belli değil
Aynen bence de ölelim geride kalanlar denesin, bu mesajı beğenen 2 kişi de denek olmalı hatta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,069
Üyeler
162,768
Son üye
FinisElectus
Top Bottom