Neler Yeni

BionTech mi SinoVac Mı Olmalıyım?

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Tabii ki biontech. Erasmusa gitmek için bile biontech istiyorlar. Diğerini kabul etmiyorlar.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,159
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
bion oldum bişi olmadı 2 doz

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe
Bence gencsen Sinovac olabilirsin ben öyle oldum yan etkileri yarım saate Geçti Kol Sızısı ve belde ağrınoldu kol sızısı 3 gün sürdü ama baya azdı 3 güne tamamen geçti. Biontech ise süper yan etkili değil zaten ama sinovac daha az. Doktoruna sorarsan daha iyi karar verebilrsin Forumdan bu konuda öneri alma doktorunla tartış bence

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,268
İsim
Berk Atmaca
Ben biontech oldum. Sadece kolum ağırdı sonrasında hiçbir şey olmadı. 2. dozu onümüzdeki hafta olacağım. Aşı ne olursa olsun onemli. Antikor oluşması açısından, virüse yakalanırsanız bile daha hafif atlatmanızı sağlar. İçlerinde neler var neler yok bilemeyiz. Bizi kandırmadıklarını da bilemeyiz. Kimse araştırıp yazmıyor. İnternette sağda solda bir sürü bilgi var. Hangisine inanman gerektiğine sen karar ver. Forumlarda bu soruya cevap araman karmaşaya yol açar ki bence açtı. O yüzden kendin karar ver gozlemlerine gore vurulup vurulmayacağına karar ver. He vurulmak istemezsen kimse sana bir şey diyemez. Belirsizlik var çünkü. Diyen varsa veyahut aşı olduğun için seni küçük gorenler olursa işte o insanlar ***** oluyor. İçin rahat olmayacaksa hiç vurulma derim.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Ben biontech oldum. Sadece kolum ağırdı sonrasında hiçbir şey olmadı. 2. dozu onümüzdeki hafta olacağım. Aşı ne olursa olsun onemli. Antikor oluşması açısından, virüse yakalanırsanız bile daha hafif atlatmanızı sağlar. İçlerinde neler var neler yok bilemeyiz. Bizi kandırmadıklarını da bilemeyiz. Kimse araştırıp yazmıyor. İnternette sağda solda bir sürü bilgi var. Hangisine inanman gerektiğine sen karar ver. Forumlarda bu soruya cevap araman karmaşaya yol açar ki bence açtı. O yüzden kendin karar ver gozlemlerine gore vurulup vurulmayacağına karar ver. He vurulmak istemezsen kimse sana bir şey diyemez. Belirsizlik var çünkü. Diyen varsa veyahut aşı olduğun için seni küçük gorenler olursa işte o insanlar ***** oluyor. İçin rahat olmayacaksa hiç vurulma derim.
Annem olunca kafam karıştı. Çünkü o da içindekinin ne olduğunu bilmediği için olmak istemiyorlar. Geçen hafta mecburen şehir dışına çıkması gerekti ve aşı oldu. Arkadaşlarım da olunca iyice düşünmeye başladım. Açıkcası statlara ve şehirlerarası seyahatlerde aşı istedikleri için olucam.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hangi sorumluluk? Yani ölürsek devlet ben öldürdüm mü diyecek? Anlamadım, neyse ama uluslararası tanınırlık bence devletten daha önemli.
Kendin söylemişsin işte. :D Uluslararası tanınırlık gibi bir şey.
Geçen hocalarımız öyle bir şey söylemişti tam hatırlamıyorum.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe
Kendin söylemişsin işte. :D Uluslararası tanınırlık gibi bir şey.
Geçen hocalarımız öyle bir şey söylemişti tam hatırlamıyorum.
Sinovac ta er yada geç tanınacak. aşı aşıdır sonucta :D

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kısmen aşı olmaya karar verdim diyebilirim. Ama şimdi hangisini olmam gerektiğini bilmiyorum. Uluslararası alanda daha fazla güvenilen bir aşı olduğu için BionTech düşünüyorum ama annem ve babam SinoVac olduğunda kafam karışıyor. Hangisi daha etkili? Ve yan etkisi daha az?
Biontech oldum öneririm.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Kısmen aşı olmaya karar verdim diyebilirim. Ama şimdi hangisini olmam gerektiğini bilmiyorum. Uluslararası alanda daha fazla güvenilen bir aşı olduğu için BionTech düşünüyorum ama annem ve babam SinoVac olduğunda kafam karışıyor. Hangisi daha etkili? Ve yan etkisi daha az?
Doktoruna sor buraya sorma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zorunlu mu? Ben 7/24 gezen birisiyim gittiğim hiç bir yerde aşıya ihtiyaç duymadım AVM'ye girerken bile maske takmıyorum güvenliğe kolay gelsin diyip geçiyorum, sadece okulda maske takıyorum (sadece derslerde).
Biz maskesizlere çok güzel iltifatlar ediyoruz.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sinovac ta er yada geç tanınacak. aşı aşıdır sonucta :D
Dediğim gibi tam ne dediler hatırlamıyorum. :D
Sinovac'a o kadar güvenmiyorum zaten.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,271
İsim
Diyarhan
Şuan hiç mutasyon yok mu da böyle konuşuyorsun? Mutasyona uğradıkça aşıların koruyuculuğu azalabilir bu yüzden de mutasyona uğramaması için aşı hiç geciktirmeden olunmalı.

10-15 yıl denenmesi sence mantıklı mı? Aşılarda ki denemelerde insan sayısı önemli.İnsan sayısı az ise 5 yıl sonra falan o aşı kullanılır ama fazla ise bu süre gittikçe azalır hatta süreye bile gerek kalmaz.Gidip araştırabilirsin.Ve bir aşı düzgünce sorun çıkmadan geliştiriliyorsa o aşıda kısa-orta-uzun vade de tehlikeli bir durumun çıkması yok denecek kadar azdır.Gerekli bütün testleri de fazlasıyla oldular ve sorun çıkmadı.En son pandemi aşısı ne zaman üretildi Covid-19'dan önce? En erken 10 yıl öncedir.10 yıl öncesinin teknolojisine göre konuşmayı bırakın! Aşılardan kaynaklı ciddi bir yan etki çok nadir görüldü onlarda hemen hastanede bakıldı ve geçti kısa sürede.Boşuna hastane de 15-30 dakika bekleyin demiyorlar.Eğer alerjin var ise sana hemen tedavi edilebilmesi için hastanede bekletiyorlar.Aşıya alerjisi olup aşı olanlar ve yan etki yaşamayanlar bile var.Lütfen doğru düzgün mantıklı şeyler söyleyin.

Ek olarak her yeni tehlikeli mutasyonda hatırlatma dozları gerekebilir.İnsanlar saçma sapan aşı karşıtlığı yaptığı ve virüsü kaptığı için virüs kafasına göre mutasyon geçiriyor.Her konuda teraziye koyman gerek.Biraz bilgi,mantık lütfen.
Aşılar da mı mutasyona uğramalı o zaman? Virüs uğruyor doğru o zaman her çıkan yeni aşıyı olacağız öyle mi?

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom