Neler Yeni

Bir kaç pc parçası hakkında yardım

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
Vatan dan aşağıda ki linkteki kasayı aldım. (Kazık yedin , neden aldın , keşke almasaydın , gg olmuş vs... şeyler yazmayın herkesin kendince sebepleri var.)

Vatan sistem

Kasa 3000d

Kasayı 3000d , ssd yi crucial 1 tb yaptım.
Kasanın reset tuşunu fanların renk değiştirme tuşu yapmak istedim fakat rgb kontrolcüyü kasada bulamadım tam olarak nerde olabilir ? Bir bakmadığım yer psu yanındaki kabloların içi oldu tıkmışlar kabloları içeri çıkartıp bakamadım oraya koyma ihtimalleri var mı yada kasaya kontrolcüyü koymama ihtimalleri var mı ?

3000D kasaya 7500f işlemci için en uygun hava soğutmayı önerebilecek var mı ?
Aklımda Thermalright Frost Commander var ama Thermalright Peerless Assassin daha az yer kaplar gibi duruyor o yüzden daha mı iyi olur ?
Birazda ışıklı falan gösterişli bir şey olursa daha iyi olur gibi ama ışıkları Bu Anakartla kontrol edebiliyor muyum emin değilim. En azından açıp kapama yapılıyor mu ?

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Sezerinho10

80+ Bronze
Vatan dan aşağıda ki linkteki kasayı aldım. (Kazık yedin , neden aldın , keşke almasaydın , gg olmuş vs... şeyler yazmayın herkesin kendince sebepleri var.)

Vatan sistem

Kasa 3000d

Kasanın reset tuşunu fanların renk değiştirme tuşu yapmak istedim fakat rgb kontrolcüyü kasada bulamadım tam olarak nerde olabilir ? Bir bakmadığım yer psu yanındaki kabloların içi oldu tıkmışlar kabloları içeri çıkartıp bakamadım oraya koyma ihtimalleri var mı yada kasaya kontrolcüyü koymama ihtimalleri var mı ?

Birde bu kasaya nasıl bir sıvı soğutma alsam yeterli gelir. Sıvı soğutma için ekstra macun almam gerekli mi ? ( lütfen hava soğutma önermeyin hava soğutmaların yeterli olduğunu , daha ucuz olduğunu ,daha az ses çıkardığını , daha fazla dayanıklı olduğunu biliyorum. )

Sen zaten tüm önerilere yorumlara kendince cevap vermişsin kendince bak soğutmayada :D

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen zaten tüm önerilere yorumlara kendince cevap vermişsin kendince bak soğutmayada :D
1 Kerede konulara içeriği ile ilgili cevap verseniz keşke.
Bütün olasılıkları yazdım sanıyorum ama yine de saçma bir yorum yazan bulunuyor.
2 konu hakkında yardıma ihtiyacım var kasa rgb kontrolcüsü ve sıvı soğutma diğer değerli fikirlerin sana kalabilir.
Bu 2 konuyuda araştırdım fakat kafamda oturtamadığım için deneyimi olan arkadaşlara soruyorum.

DeepCool LE500-MARRS LED 240mm

MSI MAG CORELIQUID E240 240 MM

Bu 2 si arasındaki fiyat farkına değermi ?

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
331
İsim
Emirhan

Vatan sistem

Kasa 3000d

Birde bu kasaya nasıl bir sıvı soğutma alsam yeterli gelir. Sıvı soğutma için ekstra macun almam gerekli mi ? ( lütfen hava soğutma önermeyin hava soğutmaların yeterli olduğunu , daha ucuz olduğunu ,daha az ses çıkardığını , daha fazla dayanıklı olduğunu biliyorum. )

Genelde 240mm sıvı soğutucu önermem hocam zaten işi show adam akıllı 360mm dışı boş iş ama illa sıvı der isen şuna bakarsın

Sezerinho10

80+ Bronze
1 Kerede konulara içeriği ile ilgili cevap verseniz keşke.
Bütün olasılıkları yazdım sanıyorum ama yine de saçma bir yorum yazan bulunuyor.
2 konu hakkında yardıma ihtiyacım var kasa rgb kontrolcüsü ve sıvı soğutma diğer değerli fikirlerin sana kalabilir.
Bu 2 konuyuda araştırdım fakat kafamda oturtamadığım için deneyimi olan arkadaşlara soruyorum.

DeepCool LE500-MARRS LED 240mm

MSI MAG CORELIQUID E240 240 MM

Bu 2 si arasındaki fiyat farkına değermi ?
Şunu önermeyin bunu önermeyin daha iyi olduğunu biliyorum diyip kafamda oturtamıyorum diyip o zaman niye öneri istiyorsun iyi olduğunu yada daha doğru olduğunu bildiğin şeyleri yapmayana ne denir onuda sen cevaplarsın 🫡

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
Genelde 240mm sıvı soğutucu önermem hocam zaten işi show adam akıllı 360mm dışı boş iş ama illa sıvı der isen şuna bakarsın

Bana kalsa frost commander tak gitsin ama işte bazı şeylere laf söz geçmiyor.
360 taksak ön tarafa kasa boğulur gibi geliyor o yüzden 240 alıp tepeye takayım diyorum çok faydası yok en azından zararı dokunmasın.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Samet Albayrak
Adamlar akıllı, ellerindeki çöp malzemeleri zorla insanlara satıyorlar. Bizde fırsat diyoruz. Kasada tek para edecek şey ekran kartı. Ramleri falan yükselteyim desen seçenkler kısıtlı ve kötü. Adamlar güzel satış stratejisi yapmış kendine.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
Şunu önermeyin bunu önermeyin daha iyi olduğunu biliyorum diyip kafamda oturtamıyorum diyip o zaman niye öneri istiyorsun iyi olduğunu yada daha doğru olduğunu bildiğin şeyleri yapmayana ne denir onuda sen cevaplarsın 🫡
Ben sorunu cevaplarım da sen neden sorduğum sorular harici yorum yapıyorsun anlamıyorum.
Kasayı kendime almadım ve bu özellikleri değiştiremiyorum. Zaten o yüzden özellikle yardım istediğim konu hakkında düşünce belirtilmesini istedim.
Konu dışına çıkmadan yardım edebilirsen sevinirim onun dışında lütfen yargılamaya devam etme.

wlaughs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Who Laughs
Adamlar akıllı, ellerindeki çöp malzemeleri zorla insanlara satıyorlar. Bizde fırsat diyoruz. Kasada tek para edecek şey ekran kartı. Ramleri falan yükselteyim desen seçenkler kısıtlı ve kötü. Adamlar güzel satış stratejisi yapmış kendine.
o kadar haklısınız ki bu yüzden kendim toplama kararı aldım

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,891
İsim
Metehan Akyalı

Vatan sistem

Kasa 3000d

Kasa açıklamalarında "Denetleyici gerektirmeyen standart bir 5V anakart ARGB çoklayıcısı kullanarak uyumlu anakartlara bağlanan üç AR120 RGB fanı taktığınız anda kurulumunuzu aydınlatın." bu şekilde bir yazı var. Yani fanları kontrolcüyle bağlamamışlar. Kontrolcü yok hocam, kablo çoklayıcı ile veya fanların üzerinde gelen atlamalı bağlantı ile kurulmuş.

İki fanlı iyi soğutma yapan bir sıvı soğutma yetecektir diye düşünüyorum. Kendim 5700x'te NZXT 240mm kullanıyorum, oldukça yeterli geliyor. Oyunlarda çözünürlüğüm 2560*1440p.

Bu arada hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Sinan
Kasa açıklamalarında "Denetleyici gerektirmeyen standart bir 5V anakart ARGB çoklayıcısı kullanarak uyumlu anakartlara bağlanan üç AR120 RGB fanı taktığınız anda kurulumunuzu aydınlatın." bu şekilde bir yazı var. Yani fanları kontrolcüyle bağlamamışlar. Kontrolcü yok hocam, kablo çoklayıcı ile veya fanların üzerinde gelen atlamalı bağlantı ile kurulmuş.

İki fanlı iyi soğutma yapan bir sıvı soğutma yetecektir diye düşünüyorum. Kendim 5700x'te NZXT 240mm kullanıyorum, oldukça yeterli geliyor. Oyunlarda çözünürlüğüm 2560*1440p.

Bu arada hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Reset tuşuna bağlanıyor diye bir kaç yerde okudum ama video falan göremediğim için anlayamadım bir türlü. Sanırım sonradan kontrolcü eklemek gerekli anakartta böyle bir özellikte göremedim.
Yardımın için sağol.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,891
İsim
Metehan Akyalı
Reset tuşuna bağlanıyor diye bir kaç yerde okudum ama video falan göremediğim için anlayamadım bir türlü. Sanırım sonradan kontrolcü eklemek gerekli anakartta böyle bir özellikte göremedim.
Yardımın için sağol.
Anakartta sol alt kısımda bir giriş var sanırım. Fanların kablolarını izini sürerek bulabilirsiniz.

Bağlantı kısmını bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,768
Üyeler
161,491
Son üye
v123
Top Bottom