Neler Yeni

Bir kıza fazla ilgi göstermek !

2mApoo

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
5,073
Genel olarak böyle bir algı var : Bir kıza veya sevgiline fazla ilgi gösterirsen , fazla seversen bu durumdan sıkılıp sana karşı soğuyabiliyor. Bana kalırsa yanlış bir düşünce. Sizce de bu durum böyle mi?
Bir insan neden ilgi görmekten ve sevilmekten rahatsızlık duysun ki?

Senin düşüncende biriyim, bir insan neden ilgiden dolayı soğur ki yani? Ama tecrübelerim tam tersini gösterdi bana. Ne zaman ilgi, alaka göstersen, kız senden soğuyor. Başka bir deyişle şımarıyor. Bugüne kadar kimi itip kakıp mesajlarına cevap vermediysem takır takır peşimden geldiler, kime direkt geri dönsem pat diye kaçtılar. Bu iş maalesef böyle..

Soğur hocam. Sadece ilişkilerinizde veya sadece kızlarda değil, her insanda normaldir

Genel olarak böyle bir algı var : Bir kıza veya sevgiline fazla ilgi gösterirsen , fazla seversen bu durumdan sıkılıp sana karşı soğuyabiliyor. Bana kalırsa yanlış bir düşünce. Sizce de bu durum böyle mi?
Bir insan neden ilgi görmekten ve sevilmekten rahatsızlık duysun ki?
Soğumak olmuyor senin sevgini görüyor e ben buna ne yaparsam yapayım döner bana bırakmaz beni düşüncesine giriyor. Bunun olmaması içinde ona verdiğin değerin yaptığı hatalarda azalacağını hissetirmen olur

Şimdi şoyle ozetlemek istiyorum; eğer bir kıza gereğinden fazla ilgi gosterirsen kız şu algıya kapılır, bu çocuk bana bağlı ne yapsam ne etsem beni sevebilecek düzeyde. Bu algı tehlikelidir çünkü sizin için çabalamayı bıraktırır. Buradaki çabalamak elde etme ve tutma çabasıdır. Bu olmaz ise kızlar ilişkiden zevk alamaz ve sıkılırlar. Sonuç ise kaçınılmaz ayrılık. Buradaki kilit nokta ilginin dozudur. Karşındaki kişiye muhtaçlık hissiyatını vermemelisin. Nedir bu muhtaçlık? Ozetleyim hemen, bir kızı seviyorsun diyelim ve nihayet sevgili oldunuz. Şimdi sevgiliniz sizi diğer kızlardan uzak tutmak ister bu çok doğal bir davranıştır. Eğer ki siz "ben sadece seni seviyorum ve senden başka kızla konuşmuyor, arkadaşlık bile kurmuyorum" algısı uyandırırsanız kız sizin için çabalamaz ve dediğim noktaya gelirsiniz. Yani etrafında kız olmayan erkekler diğer kızlar tarafından rekabet edilebilecek bir şey gibi gorülmez haliyle sizi gozlerinde vasat olarak gorürler. Şimdi bir kaç arkadaş " YAW NE ALAKA NE ANLATIYON" diyebilir. Biraz araştırma ve kadın psikolojisi hakkında bilgi edinmelerini istiyorum bana hak vereceklerdir. Bu anlattıklarım içgüdüsel olarak düşünülen şeylerdir. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin ek olarak. Son 5-6 aydır bu anlattıklarımın ekmeğini çok yedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet,erkekler her kiza sevgili gibi baktigi için bunlar oluyor.
Evet diyip kendi orneğinizi baltaladınız. Üstüne saçma bir örnek verip daha da eşelediniz. Kendinizle çelişiyorsunuz.

Soğumak olmuyor senin sevgini görüyor e ben buna ne yaparsam yapayım döner bana bırakmaz beni düşüncesine giriyor. Bunun olmaması içinde ona verdiğin değerin yaptığı hatalarda azalacağını hissetirmen olur
Katılıyorum ki yukarıda anlattım. Herkese bol şans ;)

çok ilgiyi verirsen sıkılır donem donem aşırı ilgili olup dönem dönem normal olacaksınız aradaki dengeyi tutturacaksınız ki kız soğumasın örneğin bi kıza her buluşmada çiçek alırsan onun için artık sıradanlaşır bi beklentisi olmaz kafasında zaten çiçek alıcak diye düşünür bi süpriz bi heyecan bi tatlılık olmaz ortada ama eğer o çiçeği almazsan bu seferde soğuk yapıyor olursun çünkü her buluşmada almışsın bu sefer niye almadın diye düşünür en basit mantık bu ortasını bulmak lazım deneyimlerimden konuşuyorum.

+ olarak sizi cepte hisseder arada kıskandırın başka kızlarla ilişki tavsiyesi istiyorsanız gelin kitap gibi okudum kadınları nasil oldu bilmiyorum ama 1 saat konuştuğum daha yüzümü görmeyen kızı bile düşürebiliyorum kızdan kıza değişir tabi bu durum.

çok ilgiyi verirsen sıkılır donem donem aşırı ilgili olup dönem dönem normal olacaksınız aradaki dengeyi tutturacaksınız ki kız soğumasın örneğin bi kıza her buluşmada çiçek alırsan onun için artık sıradanlaşır bi beklentisi olmaz kafasında zaten çiçek alıcak diye düşünür bi süpriz bi heyecan bi tatlılık olmaz ortada ama eğer o çiçeği almazsan bu seferde soğuk yapıyor olursun çünkü her buluşmada almışsın bu sefer niye almadın diye düşünür en basit mantık bu ortasını bulmak lazım deneyimlerimden konuşuyorum.

+ olarak sizi cepte hisseder arada kıskandırın başka kızlarla ilişki tavsiyesi istiyorsanız gelin kitap gibi okudum kadınları nasil oldu bilmiyorum ama 1 saat konuştuğum daha yüzümü görmeyen kızı bile düşürebiliyorum kızdan kıza değişir tabi bu durum.
yoo knk tavsiye istemiyorum sadece tecrübeli kişilerden tavsiyeler almak ve düşünceleriniz öğrenmek için.
Ama ilişkimde genel olarak nasıl bir yol izlemeliyim veya neler yapıp neler yapmam gerektiği hakkında tavdiyeler verebilirsin. Henüz 1ay bile bitmedi. :)

yoo knk tavsiye istemiyorum sadece tecrübeli kişilerden tavsiyeler almak ve düşünceleriniz öğrenmek için.
Ama ilişkimde genel olarak nasıl bir yol izlemeliyim veya neler yapıp neler yapmam gerektiği hakkında tavdiyeler verebilirsin. Henüz 1ay bile bitmedi. :)
seviyorsan sevdiğini belli et ilgiyi keserse sende kes olur biter kanka çok kasmayın ilişkileri hepsi biticek sonuçta hep önemseyen düşünen taraf olursanız üzülürsünüz

Geri