Akhiore
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 882
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir aklımda olan bir fare yükseltmesi konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Şu an aktif olarak Razer Cobra Pro (2000 TL'ye almıştım) ve Ajazz AJ159 apex farelerini kullanıyorum.
Razer Viper V3 Pro modelini yaklaşık 4500 TL gibi bir fiyata gördüm. Mevcut farelerimi satarsam elime de bir miktar para kalıyor. Ancak aradaki fiyat farkını ve özellik kayıplarını (Bluetooth, RGB vs.) düşününce bu yükseltmenin mantıklı olup olmadığını sorguladım.
Bu konuda bir karşılaştırma ve analiz tablosu hazırladım. Sizlerin de görüşünü merak ediyorum.
Gördüğünüz gibi, kağıt üzerinde V3 Pro'nun getirdiği en büyük yenilikler ultra hafiflik (54 gr) ve 8000 Hz polling rate gibi görünüyor. Ancak bunun için hem özelliklerden feragat etmek hem de ciddi bir fiyat farkı ödemek gerekiyor.
Sizce;
* Bu fiyat farkına rağmen V3 Pro'nun sunduğu bu rekabetçi özellikler yükseltmeyi mantıklı kılar mı?
* Bu fareyi kullanan veya test eden var mı? Gerçek kullanımda ağırlık ve polling rate farkı ne kadar hissediliyor?
* Siz benim yerimde olsanız eldeki farelerle yola devam mı ederdiniz, yoksa V3 Pro'ya geçer miydiniz?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!
Bir süredir aklımda olan bir fare yükseltmesi konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Şu an aktif olarak Razer Cobra Pro (2000 TL'ye almıştım) ve Ajazz AJ159 apex farelerini kullanıyorum.
Razer Viper V3 Pro modelini yaklaşık 4500 TL gibi bir fiyata gördüm. Mevcut farelerimi satarsam elime de bir miktar para kalıyor. Ancak aradaki fiyat farkını ve özellik kayıplarını (Bluetooth, RGB vs.) düşününce bu yükseltmenin mantıklı olup olmadığını sorguladım.
Bu konuda bir karşılaştırma ve analiz tablosu hazırladım. Sizlerin de görüşünü merak ediyorum.
Özellik | Razer Cobra Pro (Maliyetin: 2000 TL) | Razer Viper V3 Pro (Maliyeti: 4500 TL) | 2500 TL'lik Fark Buna Değer mi? |
Ağırlık | 77 gr | 54 gr | En Büyük Fark. 23 gramlık hafiflik, rekabetçi FPS oyunlarında en üst seviyede performans arayan profesyoneller için anlamlı olabilir. Ancak çoğu oyuncu için bu, oynanışı kökten değiştirecek bir fark değildir. 2500 TL'yi haklı çıkarmaz. |
Sensör | Focus Pro 30K Optical | Focus Pro 35K Optical Gen-2 | Neredeyse Hissedilmez. Her ikisi de piyasanın en iyi sensörleridir. 30K DPI ile 35K DPI arasındaki farkı bir insanın hissetmesi mümkün değildir. Gen-2 sensörün daha fazla yüzeyde çalışması güzel bir detay ama oyun performansına doğrudan etkisi yok. Kesinlikle fiyat farkına değmez. |
Polling Rate | 1000 Hz (4000 Hz için ek donanım gerekir) | 8000 Hz (Dahili) | Şartlı Olarak Hissedilir. 8000 Hz, imleç hareketini daha akıcı yapar ama faydasını görmek için çok güçlü bir işlemciye ve 240 Hz ve üzeri bir monitöre sahip olmanız gerekir. Bu şartlar sağlanmazsa sisteminize ek yük bindirebilir. Çoğu kullanıcı için 1000 Hz fazlasıyla yeterlidir. Bu özellik tek başına 2500 TL etmez. |
Çok Yönlülük | Üstün. 10 programlanabilir tuş, Bluetooth bağlantısı, 11 bölgeli Chroma RGB aydınlatma. | Zayıf. Sadece 6 tuş, Bluetooth yok, RGB yok. | Cobra Pro, günlük kullanım ve farklı oyun türleri için çok daha esnek ve zengin özellikli bir faredir. Viper V3 Pro'ya geçerek aslında özellik kaybediyorsun. |
Tasarım | Sağ ele uygun, daha küçük ve ergonomik. | Simetrik, rekabetçi tutuşlara odaklı, sade. | Bu tamamen kişisel bir tercih. Biri diğerinden "daha iyi" değil. |
Gördüğünüz gibi, kağıt üzerinde V3 Pro'nun getirdiği en büyük yenilikler ultra hafiflik (54 gr) ve 8000 Hz polling rate gibi görünüyor. Ancak bunun için hem özelliklerden feragat etmek hem de ciddi bir fiyat farkı ödemek gerekiyor.
Sizce;
* Bu fiyat farkına rağmen V3 Pro'nun sunduğu bu rekabetçi özellikler yükseltmeyi mantıklı kılar mı?
* Bu fareyi kullanan veya test eden var mı? Gerçek kullanımda ağırlık ve polling rate farkı ne kadar hissediliyor?
* Siz benim yerimde olsanız eldeki farelerle yola devam mı ederdiniz, yoksa V3 Pro'ya geçer miydiniz?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!
Son düzenleme: