Neler Yeni

bizim suçumuz ne biz ne yaptık onları ödüyoruz

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
İnsanlarımız maalesef asimile oldular yine söylüyorum satıcılarından alıcılarına pazarcısından marketçisine aklına gelebilecek tüm mecralar devlet kurumları hak hakkaniyet saygı gözetmiyor. En küçük örnek ve canlı örnek verirsem ev fiyatları devlet faiz düşürdü araba alınsın ev alınsın diye ev fiyarları iki kat arttı ekonomi battı aynı şekilde araba kredileri düştü satıcılar firmalar markalar fiyatları arttırdı (bunlar haberlerde var görebilirsin 2 dakka da karşına çıkar). Yani atasözü vardır herkes hakettiği şekilde yaşar diye maalesef insanlar kendi kuyusunu kazıyor her anlamda diyorum bunu.
Bir kuralı idare eden yoksa kuralın hükmü yoktur.
Tamam toplumsal olarak bir ahlak yoksunluğu var.
İnsanların tek gâyesi para kazanmak.
Ama burada en büyük suçlu gerekli denetimini yapmayan devlet.
Sadece faizi indirip kaldırmakla olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
İnsanımız, inşallah bir gün bizim diğer ülke vatandaşlarından neyimiz eksik? Onların yaşadığı hayatı biz neden yaşayamıyoruz? Onların rahatça ulaşabildiklerine biz neden ulaşamıyoruz? Ya da en önemlisi biz neden çocuklarımızın geleceği için endişe ediyoruz? Gibi soruları kendine sormaya başladığı zaman yapılan yanlışların farkına varacak ve bu günler de geçecek bir daha böylelerini bu makamlara getirmeyecek. UMARIM.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Merhaba,
Önce üslubunuzu düzeltin.
1-%50 lik kesime cahil deme hakkını nerden buluyorsunuz?
2-Türkiye şu an yükselme trendine girmiş bir ülke. Türkiye nin dış politika adımlarını takip etseniz veya anlayabilecek aklınız olsa.
3- Her Allah 'In günü yalan söyleyen CHP (KK, özgür özel vesaire) başa geçse ekonomi düzelecek mi? Hayır.

Siz sadece ekonomik yönden bakıyorsunuz. Global olarak düşünüp tüm haritayı görseniz belki aklınız bi şeylere erer.

Ben RTE ciyim, bunu söylemekten çekinmem.
%50 lik kesime cahil, akılsız diyerek akıl yaşınızı belli ettiniz.
Ağ partiğ yoggen sıralarda beğliyoduğ

eğonomi iyi yiğen AHMET ŞU ÇAYI DEFTERE YAZ

• Hahaha
Reaksiyonlar: Tera

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
Bir kuralı idare eden yoksa kuralın hükmü yoktur.
Tamam toplumsal olarak bir ahlak yoksunluğu var.
İnsanların tek gâyesi para kazanmak.
Ama burada en büyük suçlu gerekli denetimini yapmayan devlet.
Sadece faizi indirip kaldırmakla olmuyor.
Kurallar kanublar maalesef dediğin gibi hükümsüz kalıyor her konuda haklısın anayasal düzenin bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ak parti torpilden ibarettir.

• Beğen

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Allah'ım keşke oyun oynamasaydım ben bu konuyu nasıl kaçırdım.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
  • Beğen

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Enes Bahadır
Ya şu "neye faydan oldu" sorusu da beni çok tilt ediyor. Abi hepimizin bir faydası olmak zorunda mı? Ya da "ben yıllık 1M dolar döviz sokuyorum bu ülkeye" dese ne değişecek. İnsanları ülkeye olan faydalarına göre mi sınıflandıracağız? ABD nüfusunun yüzde kaçının ABD ye katkısı var mesela?
Bence insan develtini dolandırmıyorsa, vergi kaçırmıyorsa, kurallara uyuyor ve ülkesine, ülkesinin değerlerine saygı duyuyorsa o insan zaten ülkesine faydalı bir insandır. Bildiğim kadarıyla @robin vergi kaçırmış biri değil, yoksa öyle misin robin?
Söylediklerimi yanlış anlıyorsunuz herhalde gençler. Gecenin bu vaktinde bunları konuşarak neyi değiştirdin neye faydan oldu diye soruyorum ben.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,138
Üyeler