kim diyo reis 1500 sene önce kripto mu varmışda haram diyorlarhisse helal de bu coin moin haram
Kaldıraçlı İslem %100 Haramgençler borsa oynamak harammı
Sirketin arka planı incelenmeli.Borsaya caiz değil diyen var kafayı yersin ya. Bi şirkete ortak olmak nasıl caiz olmuyor?
Borsaya caiz değil diyen var kafayı yersin ya. Bi şirkete ortak olmak nasıl caiz olmuyor?
Evet bilmediğin ne olduğu belirsiz şirketlerin kağitlarini alirsan kumardan ibaretcaiz değil diye biliyorum. Çünkü alın teriyle kazanılmamış oluyor şansa bala şans oyunları gibi oluyor işte
Hocam bu kolada 50 cent alkol var diyen adam değil miydi böyle "hocalara" inancım kalmadı benim.
Kaldıraçlı işlem ne demek biliyormusunKaldıraçlı İslem %100 Haram
Repo %100 Haram
Onun dısında borsanın kendisi haram değil ama Süpheli tabii.
Daha garanti olsun derseniz katılım endeksine bakabilirsiniz.
Katılım Endeksi Nedir?
Katılım endeksi nedir, temel amacı ve hedefleri nelerdir gibi soruların cevapları Türkiye Finans'ta! Katılım endeksi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.www.turkiyefinans.com.trMesaj otomatik birleştirildi:
Sirketin arka planı incelenmeli.
Mesaj otomatik birleştirildi:
3- Şirket esas sözleşmesinde Standart madde 1.1’de sayılan faaliyetlerin yazılı olduğu şirket payları kapsam dışı bırakılır. Şirketin elde edilen gelirin, toplam gelirleri içindeki payı %5i aşan şirketler endekse katılmaz. Standart madde 1.1’de sayılan faaliyetler şunlardır:
- Alkollü içki üretim ve ticareti
- Kumar ve kumar hükmündeki faaliyetler
- Tıbbi gayeler dışında uyuşturucu maddelerin üretim ve ticareti
- Domuz ve mamullerinin üretim ve ticareti
- Faizli finans işlemleri
- Para ve/veya para hükmündeki varlıklar arasında yapılan vadeli işlemler
- Ahlaka ve İslami değerlere aykırı yayıncılık
- İslami değerlerle bağdaşmayan eğlence, otelcilik vb. faaliyetler
- Çevreye ve canlılara büyük zararı olan faaliyetler
- İnsan fıtratını değiştirmeye yönelik biyolojik/genetik faaliyetler
- Sağlığa zararlı tütün ürünleri üretim ve ticareti
Bu mesela Katılım endeksi maddesinden bir alıntı.
Bellirli katagorilerde aynı zamanda belirli bir oranda toplam faizli gelir (sanırsam %33 ten fazla olamamalı.) Olursa Katılım endeksine alınmıyor.
Bunun gibi Ticaret geliri haram olmazsa dediğiniz gibi Ufak oranlarla ortak olursunuz. Bunda bence de sıkıntı yok ama her hisse de helal değil.
Evet biliyorum.Kaldıraçlı işlem ne demek biliyormusun
Ne demekEvet biliyorum.
Kaldıraçlı İslem hisseyi veya Vadeli veya Emtianın (Hangi Piyasada Yapılacaksa) Az sonra Hisse düsermi Yükselir mi diye tahminde bulunmak. Bu borsa gibi degil bilgidin at yener bu boksör kazanır gibi ne olur diye kumar oynar gibi tahmin yapıyorsun. Aynı zamanda da riskleri borsaya göre çok cok yüksek, Bu yüzden haram.Ne demek
İyide bu kişinin kendisine bağlı bir şey ben nvidia hissesine 2x kaldıraçlı uzun vadeli yaptım bildiğim arastırdığım bir hisseye arastirarak bilerek kaldiraçli giriyorum 100x kaldıraç açıp parasini yakanların kendi günahı o yüzden kaldıraç değil borsaya yatırım adı altında kumar oynayan kişinin günahıKaldıraçlı İslem hisseyi veya Vadeli veya Emtianın (Hangi Piyasada Yapılacaksa) Az sonra Hisse düsermi Yükselir mi diye tahminde bulunmak. Bu borsa gibi degil bilgidin at yener bu boksör kazanır gibi ne olur diye kumar oynar gibi tahmin yapıyorsun. Aynı zamanda da riskleri borsaya göre çok cok yüksek, Bu yüzden haram.
İki farklı görüş var. İlk görüş mutlak olarak haram olması. Borsanın yapısı ve anonim şirket olma mevzuu sebebiyle İslam ticaret hukukuna uymuyor diyorlar. Hangi hisseyi alırsan al fark etmez. İkinci görüş ise hisseye göre değişmesi, şartları karşılıyorsa caiz olması. İkinci görüştekilerin katılım endeksi adı altında sundukları birtakım kriterler var. Şayet bu kriterleri sağlıyorsa katılım endeksine uygun oluyor, caiz. Şayet sağlamıyorsa haram. İhtilaf edilmiş bir mevzu anlayacağın. Kişi istediği görüşle amel edebilir.gençler borsa oynamak harammı