Neler Yeni

Borsa haram mı? (Binomo vs.)

yenigeldim

80+ Silver
Yatırım yapacagın sirkete baglı direkt olarak haram yollarla kazanmıyorsa parasını sende yatırımcı olmus oluyorsun. Ama bu konunun ucu çok açık cünkü neredeyse tüm sirketler kredi faizi ödedigi icin caiz degil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani cok takılıyorsan bunları düsünmek zorundasın ha eger takılmıyorum o kadar diyorsan sirketn isini helal kazanmasına bak
alışveriş yaptığın market de faizle kuruldu. alışveriş de yapma o zaman.

NightWish2434

80+ Silver
DEĞİL

ibrahimua

80+ Bronze
Herkes farklı bişey yazmış bir sonuca varamadım malesef
Hocam bunun kesin bi sonucu yok ama ben sana olanı söylüyorum hicbir sirketin suan kredi borcu faizi ödemedigini iddia edemezsin yani faiz de haram direkt olarak

alışveriş yaptığın market de faizle kuruldu. alışveriş de yapma o zaman.
Alısveris yaptıgın marketin hissedarı mısınız beyefendi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Selim
Hisse bir firmaya ortaklıktır ancak hisse aldığın firma manipülatif ya da spekülatif hareketlere maruz kalıyorsa, firma yaptığı işlerde kredi kullanıyorsa(faizli işlem), ya da bizzat faiz yuvası ise(banka gibi) caiz değildir. Caiz olarak nitelendirilen, fetva verilen birkaç hisse var o da zaten çok işinize gelmez. Kısacası bu işin caizliğini düşünüyorsanız en iyi ihtimalle şüpheli olarak değerlendirip uzak durmanız gerekiyor.

ibrahimua

80+ Bronze
Hisse bir firmaya ortaklıktır ancak hisse aldığın firma manipülatif ya da spekülatif hareketlere maruz kalıyorsa, firma yaptığı işlerde kredi kullanıyorsa(faizli işlem), ya da bizzat faiz yuvası ise(banka gibi) caiz değildir. Caiz olarak nitelendirilen, fetva verilen birkaç hisse var o da zaten çok işinize gelmez. Kısacası bu işin caizliğini düşünüyorsanız en iyi ihtimalle şüpheli olarak değerlendirip uzak durmanız gerekiyor.
Hayır @yenigeldim cok ikna ediciydi kesin caizdir bence

yenigeldim

80+ Silver
Hocam bunun kesin bi sonucu yok ama ben sana olanı söylüyorum hicbir sirketin suan kredi borcu faizi ödemedigini iddia edemezsin yani faiz de haram direkt olarak

Alısveris yaptıgın marketin hissedarı mısınız beyefendi?
Faizle iş yapan şirkete destek çıkıyorsun. Eğer o açıdan bakıyorsan. Hiç banka kullanmayın diyenler de var. Bankada faiz olduğu için.

ibrahimua

80+ Bronze
Faizle iş yapan şirkete destek çıkıyorsun. Eğer o açıdan bakıyorsan. Hiç banka kullanmayın diyenler de var. Bankada faiz olduğu için.
Kardesim bu dediklerini yalanladım mı ben neden farklı savunmalar ile geliyorsun ben bildiğimi söyledim kullanıp kullanmamak arkadaşın bileceği iş. İlla haklı oldugunu ispat etmeye ugrasma yani

Bir de bankalarda vadeli hesaplar dısında bi sakıncası yok ayrıca maaşlar bankaya yatıyor elden alamıycagımıza göre bunun bi cözümü de yok maas günü cekip nakit kullanır olur biter bu kadar detay düsünenler. Ki zaten cevremde bu tarz insanlar da bulunuyor onlar da dedigim gibi parayı anında nakite ceviriyor.

yenigeldim

80+ Silver
Kardesim bu dediklerini yalanladım mı ben neden farklı savunmalar ile geliyorsun ben bildiğimi söyledim kullanıp kullanmamak arkadaşın bileceği iş. İlla haklı oldugunu ispat etmeye ugrasma yani

Bir de bankalarda vadeli hesaplar dısında bi sakıncası yok ayrıca maaşlar bankaya yatıyor elden alamıycagımıza göre bunun bi cözümü de yok maas günü cekip nakit kullanır olur biter bu kadar detay düsünenler. Ki zaten cevremde bu tarz insanlar da bulunuyor onlar da dedigim gibi parayı anında nakite ceviriyor.
"Hiç banka kullanmayın diyenler de var." dedim zaten ben o kadar takılmıyorum. Enflasyon altındaki faizde bir sorun görmüyorum. Benim fikrim bu.

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,353
İsim
Donald
Ya haram diyenler çok konuşmasın altın ve dolar almaya devam etsin

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru