Borsa ve Hisse Senetleri Analiz ve Muhabbet Konusu [2025- %♾️]

Globalde Trump ve içerde de bu siyasi ortam ile iş bilmez ekonomik politikalar olduğu sürece küçük yatırımcının yüzü biraz zor güler.
Uzun vade de olsa TL bazlı bakmanın yine bi' anlamı yok, enflasyonist ortamda hiç bir şey kazandırmıyor.
En doğrusu hedeflenen karlara ulaşıldığında kar alıp, global piyasa akışına göre farklı enstrümanlar arası arbitraj yapmak.
Maalesef BIST çok kırılgan ve her zaman pamuk ipliğine bağlı bi' piyasa, elbette sonsuza kadar aynı yerde kalmayacak ve mutlaka gidecek, burada da doğru yerden maliyetlenip sabredenler belli ölçüde kara geçecek. Uzun vade bakıldığı zaman emtia tarafında hala kat edilecek çok fazla yol var.
Her zaman söylediğimiz gibi ne alırsanız alın, sepet mantığıyla alın. (YTD) :coffee:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ASELS için alım fırsatı Pazartesi olabilir, ibb 2.dalga operasyonu yapıldı çünkü... Eğer borsa güzel bir düşüş yaparsa fırsat alım noktaları oluşabilir... :)
Ayrıca dostum, bireysel olarak kendi işlemlerini yaparken direkt hisse adı vermek çok tehlikelidir. Genel manada ekonomi sohbeti ve ekonomik okur/yazarlık güzeldir ama bu piyasalarda tecrübesi olmayanları çok terste bırakabilir, sıkıntı olur.

Sepet mantığı ezbere yapılırsa bence akıl karı değil... Ben şuanlık ASELS gibi bir seçenek bulamadığımdan sepet yapma gereği duymuyorum, tek geçiyorum, sepet yapanlara da hayırlı kazançlar derim. :)

Ayrıca ASELS için üstüne basa basa bildiklerimi ve beğendiklerimi yazmakta kararlıyım, bu işlerden anlamayanlar zaten hiç bir şey yazmasam bile gider zarar ederler, onları istisna kabul ederim, sırf onlar yüzünden paylaşımlarımı sınırlama gibi bir derdim olamaz. Ortalama vatandaş ile muhabbetimizi hedefliyor ve ona göre yazıyoruz, gerisi artık kendini biraz düşünmeli, aklını kullanabilmeli, zira sadece borsa ve hisse işleri için değil hayatını mutlu ve kazançlı idame ettirebilmesi için daima akıllı olunmalı vatandaş açısından değerlendirir isek...

Borsa bugün acaba nasıl açılır ? :)
Düşüş olur mu veya düşüş olursa ne kadar olur? Alım fırsatı verir mi?

Bunlar bugünün önemli soruları...

ASELS ile küçük bir alış yaptım :D Kısa günün karı olsun... Hala yükselmeye devam ediyor, arada bakıyorum.

Kazanç: 5064,00TL :blobdance:

29 Nisan 2025 Salı kapanış verileri:

2025-04-29_19-44.png

ASELS için bir nebze daha düşüş bekliyorum, bugün alım yapma fırsatı vermedi, yarın güzel bir düşüş gösterirse ve alım sinyali verirse yine takipte olacağım.

Aslında PAPIL için bakmam iyi olurdu fakat pek güvenemediğimden alım yapmak içime sinmedi... PAPIL ne yapacağı hiç belli olmayan bir kağıt çoğu kişiye göre, ben de henüz bulaşmadım kendisine...

30 nisan sabah ilk veriler:

2025-04-30_09-56.png

ASELS dünki dipten daha da aşağı şekildi...

ASELS ile kısa günün karı:
5000 TL kazanç :blobdance:

30 Nisan 2025 Çarşamba kapanış verileri:

2025-04-30_21-40.png

ASELS bir geri vitese taktığında peşi sıra 2 vites yükseltiyor :) Yani kazanmak için aslında fazla bi şey yapmaya da gerek kalmıyor ;)
Hele hele uzun vade takılanlar ASELS katlıyor sermayeyi... (Uzun vade dediğim en az 1 yıllık zaman dilimidir...)

Hocam sizce ufak bütçelerle nasıl girebilirim nelere dikkat etmem lazım ufaktan başlayayım diyorum takip edeyim hem hobi olur hem harçlık çıkar 2-3 binle bu işler olur mu?

En az 1000 TL ile sanırsam işlem yapılabiliyor (borsa kapalı iken) , 2-3bin tl ile güvenilir sağlam bir hisse almanı ve günlük değil de uzun vade ya da orta vade tutmanı tavsiye ederim. Günlük işlemler hiç bilmeyenler için aşırı riskli, çok zarar edersin. Günlük işlem yapabilme kapasitesi için çok araştırman veya çok tecrübe edinmen gerekir.

Orta vade : aylık vadelerdir.
Uzun vade : yıllık vadelerdir.

Ha bir de sakın ha kaldıraçlı işlemlere asla girme, aşırı riskli... 2-3binTL ile harçlık çıkmaz ama sadece tecrübe edinmiş olursun veya işleyişi öğrenirsin, aylık harçlık verebilmesi için bir 50.000 TL olması gerek bence. Kolay değil borsada para kazanmak.

Son düzenleme:
Şunu buraya yazayım:

Öğrenciler için en iyi ama en kazançlı şey OKUMAK tır...

Okuyup güzel bir iş/meslek/makam kazandığınızda garanti paranız olur ve hayatınızda ortaya çıkan sorunları da geçmişte okuyarak elde ettiğiniz bilgiler yardımıyla ancak çözebilirsiniz. Cahil bir insan ile okuyan bir insan hiç bir olur mu, olmaz. Bir işiniz olduğunda ve onu geliştirdiğinizde emin olun borsa vs tırt, çok daha fazla kazanırsınız. Ben asıl gelirimi borsadan değil, yaptığım iş ile kazanıyorum, borsada kazandığım enflasyona yenilmemek içindir, biraz da öğrenmişken kazanç sağlamaktır. En basit ticareti bile yapsanız yani kışın su alıp yazın satsanız en az 2-3 katı sermayenizi katlarsınız. En iyi borsa kazancı bile size yetişemez.

En iyi yol OKUMAK sonarsında da kendinizi devamlı geliştirebileceğiniz bir İŞ sahibi olmaktır. ASIL YATIRIM BUDUR.

En az 1000 TL ile sanırsam işlem yapılabiliyor (borsa kapalı iken) , 2-3bin tl ile güvenilir sağlam bir hisse almanı ve günlük değil de uzun vade ya da orta vade tutmanı tavsiye ederim. Günlük işlemler hiç bilmeyenler için aşırı riskli, çok zarar edersin. Günlük işlem yapabilme kapasitesi için çok araştırman veya çok tecrübe edinmen gerekir.

Orta vade : aylık vadelerdir.
Uzun vade : yıllık vadelerdir.

Ha bir de sakın ha kaldıraçlı işlemlere asla girme, aşırı riskli... 2-3binTL ile harçlık çıkmaz ama sadece tecrübe edinmiş olursun veya işleyişi öğrenirsin, aylık harçlık verebilmesi için bir 50.000 TL olması gerek bence. Kolay değil borsada para kazanmak.
Abi uzun vadede nereyi tercih edebilirim veya altın mı almalıyım çok arada kalıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,647
Üyeler
184,660
Son üye
Laz.
Geri