Öğrencilere borsayı önermiyorum açıkçası çünkü az bir harçlıklarını da gidip borsada kaybetmelerine gönlüm razı değil... Onun yerine okullarını üstün başarı ile bitirip para kazanabilecekleri bir meslek sahibi olduktan sonra borsayı düşünmeleri daha sağlıklı olacaktır. Şimdi gençsiniz, kanınız deli gibi akar, heyecan yaparsınız, hayaller kurarsınız ama borsada çok tuzak, hile vardır. Asıl önemli olan garanti bir meslek ve paradır, borsa ek gelir belki olabilir.
Mesela siz kaça gidiyorsunuz, YKS mi hazırlanıyorsunuz yoksa üniversite mi okuyorsunuz?
Ben o yaşlarda asla borsaya bulaşmazdım, zaten öyle de yaptım. Önce garantilenecek şeyleri bir cebe indirelim sonra fazladan para kazanmak daha kolaydır.![]()
O zaman eğitiminden arta kalan olursa eğer ASELS uzun vade yatırım senin için iyi olabilir. Hani bazı kimseler maaş alınca hemen hisse alıp yıllarca biriktiriyorlar ya, aynı o hesap yapmalı... Yani harçlığından 100-200 TL ne damlarsa, git ASELS al, fiyatını önemseme, 2-3 yıl böyle bir yap bakalım, ne olacakLise 2ye gidiyorum
Genel olarak ticaretle içli dışlıyım zaten
bundan kaynaklı kendi çapımda bişeyler yapmak istiyorum
İşte çalışıyorum zaten, aylık 3.000tl civarı ayırabilirim diye planlıyorum, çok teşekkür ederim baş tacısınız.O zaman eğitiminden arta kalan olursa eğer ASELS uzun vade yatırım senin için iyi olabilir. Hani bazı kimseler maaş alınca hemen hisse alıp yıllarca biriktiriyorlar ya, aynı o hesap yapmalı... Yani harçlığından 100-200 TL ne damlarsa, git ASELS al, fiyatını önemseme, 2-3 yıl böyle bir yap bakalım, ne olacak
Konuda da yazanlar olmuştu, taa 10 sene 15 sene evvelinden ASELS hissesi alıp ömürlük biriktirenler var, bir nevi hayat sigortası veya emekli ikramiyesi gibi düşünülür böyle yatırımlarSen de zor zamanlarında, mesela üniversiteden mezun olduğunda bir iş, bir yuva kuracağın zaman işte o birikimlerin o zaman çok işe yarayacak. Ama en az 3 yıl durmalı ki belki 10 kat, belki 20 kat değerlenebilir, geçmişe baktığımızda ASELS hiç kimseyi uzun vadede üzmedi. Başlangıç ve en iyi çözüm sana bu olur bence ama olmaz ya, yine de yatırım tavsiyesi değildir, derim. Karar senin, düşünüp taşınmak, sana aittir.
%5 üzerinden 20K kazanç için yüklü girmek gerek, buradaki topluluğun geneli de öğrenci kesimi ve bu biraz yanıltıcı olabilir.Şuan bile %5 civarı getirisi mevcut, gayet güzel para veriyorNe altın, ne döviz, en iyisi ASELS, bunu hep yapıyor...
Alıntıyı görüntüle
Eğer uzun vade sürekli ufak ufak alacaksan belli başlı sağlam şirketlerden kendine portföy yapabilirsin. Doğru noktalardan kar alımı yaparsan, lot sayını da artırabilirsin. Maalesef 2 seneden fazladır BIST resmen bomboş, küçük yatırımcının zamanının yanında enflasyonla beraber parasını da erittiler. Fakat Borsa asla bitmez, mutlaka tekrar zirve yapacağı zamanlar gelecektir. Sabırlı ve devamlı düştükçe toplarım dersen devam et.İşte çalışıyorum zaten, aylık 3.000tl civarı ayırabilirim diye planlıyorum, çok teşekkür ederim baş tacısınız.
Zincirleme gidiyor bu hep böyle olmuştur gazze Lübnan bitti sıra suriyeye geldi israil içinUkraynası bitse amerikası başlıyo o bitse israili başlıyo sıra hindulara mı geldi
ASELS dediğin olayı bugün gerçekleştirdiASELS indikatörlere göre tüm periyodlarda güçlü yukarı yönlü trendde devam ediyor, 21 günlük ortlamanın da üzerinde.
Grafiğe göre ilk hedef 140.90, hedef fiyatı 145 görünüyor. (YTD)
Fakat burası TR ve siyasi olaylarla gündem bi' anda tepetaklak olabiliyor.![]()
(13:39) An itibariyle 145.30