Borsa ve Hisse Senetleri Analiz ve Muhabbet Konusu [2025- %♾️]

Öğrenci misin, öğrenci isen kaça gidiyorsun?
mezunum şuan üniversitede şehrimde 4 veya 2 yıllık bir üniversite okuyacağım veya istanbul özel mühendislik olucak gibi ama özele gidesim yok kendimi çok rahatsız hissederim

mezunum şuan üniversitede şehrimde 4 veya 2 yıllık bir üniversite okuyacağım veya istanbul özel mühendislik olucak gibi ama özele gidesim yok kendimi çok rahatsız hissederim
O zaman hiç bulaşma borsaya, zaten borsada iyi hesap yapabilmen gerek güzel kazanabilmek için yani matematik ve istatistik en azından iyi bilmen gerek. Hem 2-3 binle harçlık kazanılmaz. Sen o 2-3 binle kitap al, YKS çalış, güzel ve sevebileceğin bir bölüm hedefle. Ben olsam ilk önce üniversiteye odaklanırdım asla borsaymış, dövizmiş filanmış fulanmış takmam, sadece ama sadece üniversitede istediğim bölüme odaklanırdım. Yüzde bi milyon kazanırsın eğer iyi bir bölüm ve üniversite okursan, ayrıca borsayı da kolayca çözersin hobi olarak...

Ve borsaya haddinden fazla anlam ve önem yüklerseniz bir bataklıkta bulursunuz kendinizi. Esas olan garanti ve devamlı bir gelirinizin olmasıdır, borsa ise ek gelir kaynağı belki olabilir.

Borsa yarın açık olacak, normal günlerdeki gibi tam gün açık olacak. İşte borsanın tatil edildiği zaman çizelgesi:

2025-05-01_20-39.webp

02 Mayıs 2025 Cuma kapanış verileri:

2025-05-02_19-50.webp

Bugün hiç borsaya bakamadım, ASELS baya düşmüş, biraz önce baktığımda da hiç alış sinyali oluşmamış :) Bu demek oluyor ki pazartesi de belli bir miktar daha düşebilir... Takipte kalacağım.

Bu senin düzenlediğin bir garfikse eğer öncelikle sen açıklamalı veya anlatmalısın... Ben başkalarının grafiklerini öncelikle kendilerinden dinlemek isterim, sonuçta sizin düşüncelerinize göre o çizgiler çiziliyor. Ben farklı yöntemler kullanıyorum, bu şekilde sadece grafiklerle değil de anlık verilere dayalı farklı yöntem ve hesaplamalar kullanıyorum.

05 Mayıs 2025 Pazartesi açılış öncesi veriler:

2025-05-05_09-59.webp

05 Mayıs 2025 Pazartesi kapanış verileri:

2025-05-05_18-06.webp

ASELS bugün tek alış sinyali verdi ama ben zamanında davranamadım :( Gitti paracıklar 🤣
ASELS alış sinyalini 128,50 TL'de sabah vermişti, merak edenler için yazdım.
Fakat hala düşüşe devam der, gibi... Bakalım, yarın da hafif de olsa bir düşüşten alım fırsatı verirse değerlendirmeye çalışacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PAPIL bugün %10 yükselip - değere düştü akşam :) Demiştim, bu hisse aşırı oynak, bence güvenilmez. Tamamen tahtacı kaynaklı, gerçeklerle alakası yok...

Bist 100 endeksi 8.500,00 TL civarına kadar gerileyebilir, şimdilerde düşmemek için varını yoğunu ortaya koyuyor ama bir düşerse ASELS de dahil tüm hisselerde deprem olabilir.

bu konuda bir yerde bir mesajım vardı battım diye ondan sonra 25k zarar oldu. En sonunda çıktım altına yatırdım hepsini ama akıllanır mıyım asla en yakın zamanda en iyi fırsatta tekrar gireceğim :kekw::kekw::kekw:

Hisse alış-satış işlemlerinde baya bi komisyon kesiliyor, ben bundan şikayet ediyordum ama altın alışta da aşırı bir komisyon kesiliyor... Doğrusu her halukarda milleti soyuyor bu bankalar ve aracı kurumlar. Doğru düzgün bir hizmetleri de yok, kaşık ile verip kepçe ile alıyorlar. Bir de zarar ettik mi tamam, toparlanmak aşırı zor. O yüzden sabırla ve doğru zamanda doğru yerden giriş gerek. Ben şahsen altında fiziki olmadıkça asla almam. Fiziksel alım için de resmen profesör olmak gerekir ve iyi saklayabilmek gerekir. Bu devirde o yüzden altın almak benim için pek mantıklı değil.

öğrenci olarak girmeyi planlıyorum bu işlere ne önerirsiniz öğrenmek için

öğrenci olarak girmeyi planlıyorum bu işlere ne önerirsiniz öğrenmek için
Öğrencilere borsayı önermiyorum açıkçası çünkü az bir harçlıklarını da gidip borsada kaybetmelerine gönlüm razı değil... Onun yerine okullarını üstün başarı ile bitirip para kazanabilecekleri bir meslek sahibi olduktan sonra borsayı düşünmeleri daha sağlıklı olacaktır. Şimdi gençsiniz, kanınız deli gibi akar, heyecan yaparsınız, hayaller kurarsınız ama borsada çok tuzak, hile vardır. Asıl önemli olan garanti bir meslek ve paradır, borsa ek gelir belki olabilir.

Mesela siz kaça gidiyorsunuz, YKS mi hazırlanıyorsunuz yoksa üniversite mi okuyorsunuz?

Ben o yaşlarda asla borsaya bulaşmazdım, zaten öyle de yaptım. Önce garantilenecek şeyleri bir cebe indirelim sonra fazladan para kazanmak daha kolaydır. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,979
Üyeler
184,710
Son üye
1Luger1
Geri