Boş....

Selamlar arkadaşlar. Kız kardeşim muhasebeci ve ofis için yazıcı gerekiyor. Fatura vs yazdıracak, yani neredeyse hep yazı yazdırmak için. Yazıcılardan pek anlamıyorum ama lazer yazıcılar mürekkeplilere göre daha kullanışlı oluyor diye biliyorum. Çok işlevli olması lazım. Fotokopi, tarayıcı, yazıcı şeklinde. Renkli veya siyah beyaz baskı alması çok önemli değil. En fazla 7-8k olursa çok iyi olur. Hatta 8k bile fazla ama çok fazla kullanılacağı için kaliteli de olması lazım. Şimdiden teşekkürler
Baskı hızı mı önemli baskı maliyeti mi?

Hız önemliyse lazer alın hızları süper. Ama maliyet olarak tanklı mürekkepli yazıcılar çok daha ucuza geliyor.

Hocam siz mümkünse hem lazer hem mürekkepli önerir misiniz? Hangisi daha mantıklı gelirse onu seçeriz

Lazer yazıcılarda toner vardır ve toner daha pahalıdır ancak kalitesi daha iyidir. Mürekkep yazıcılarda 1-2 hafta gibi bekletmelerde mürekkep yolları tıkanıyor yazılım ile açılabiliyor ama boşa zaman kaybı mürekkep yollarını açarken bir miktar mürekkep çöp oluyor. Ancak mürekkep aşırı ucuz bir şey. Bence paranız var ise lazer alın.

Lazer yazıcılarda toner vardır ve toner daha pahalıdır ancak kalitesi daha iyidir. Mürekkep yazıcılarda 1-2 hafta gibi bekletmelerde mürekkep yolları tıkanıyor yazılım ile açılabiliyor ama boşa zaman kaybı mürekkep yollarını açarken bir miktar mürekkep çöp oluyor. Ancak mürekkep aşırı ucuz bir şey. Bence paranız var ise lazer alın.
İkisi için de model önerme şansın var mı? Uğraşamayız derlerse lazer, ucuz olsun derlerse mürekkepli yazıcıyı gösteririm

İkisi için de model önerme şansın var mı? Uğraşamayız derlerse lazer, ucuz olsun derlerse mürekkepli yazıcıyı gösteririm
Mürekkepli olarak Epson L3250 veya 3260. Bende bir alt modeli var sanırım en son toplam 6000 baskı yapmıştım. Tek kötü yanı üst üste yüzlerce baskı alırken 100-200 kağıttan sonra tıkanıyor ve yavaş basıyor. Ekonomik olarak gayet iyi.

Mürekkepli hakkında pek bilgim yok ama lazer olarak HP Lazerjet serisi herhangi bir model kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,324
Üyeler
190,731
Son üye
pelister
Geri