Neler Yeni

Bu 3 laptoptan hangisini almalıyım

enskan16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Musab
Tasarım yapmayacaksanız o değere pek takılmanın anlamı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten laptop 100K değilse böyle giriş seviyesi laptoplarda markalar uyanıklık yapıp monitörünü de alın diye illa bir değeri kısıyor. Tasarım, e spor gibi işlerde ekran nasıl olursa olsun 15 inç 16 inç ekranlar küçük olduğundan bir yerden sonra göz yoruyorlar her türlü monitör ihtiyacı duyuyorsunuz. Laptoplarda panele takılmak bu yüzden mantıksız hocam. Pek takılmanızı önermem alın gitsin i5 14500HX olanı fiyatı da artabilir. Saydığım işler harici kalan günlük işlerde sorun yaşamazsınız kafanız takılmasın. Hatta ben kod yazıyorum örneğin hızlı panel daha hoşuma gidiyor HP'nin 30 ms ekranına göre fakat hani 24 ms olması kod yazamayacağın, kör olacağın anlamına gelmiyor ki çoğu laptop IPS olsa bile 3 ms veremiyorlar sebebi de batarya performansını etkileyen bir durum bu. Yani yanlış anlaşılmasın ben sırf 3 ms IPS panel ekranı var diye Casper önerme taraftarı veya fanboyu değilim. Sonuçta sRGB oranları aynı. Ama bu HP'nin fanboy kitlesi çok can sıkıcı, bir markanın bu kadar babasının malı gibi savunanın olduğunu görmek ülkemizde üzücü bir durum, Casper gibi bir marka bile ms süresini verirken HP gibi global markalar bunu satış stratejisi olarak saklıyorlar kısaca çok zekice düşünülmüş bir satış stratejisi bu. E- spora veya VA panel gibi monitörlere sahipsen ister istemez ms değerIerine takılıyorsun. Yine de i5 14500HX modeli gönül rahatlığı ile alınabilir hocam. Zira olumlu yorumları var forumlarda.

Benim kafamı ryzen 7 7840HS versus i7 12700H çok karıştırdı, sebebi de ben o işlemcileri bilmediğimden önüme ilk çıkan karşılaştırmaya baktım i7 12700H daha iyi gösterdi site bende söyledim, sonra fark ettim ki AMD ryzen 7 7480HS ile i7 12700H arasında çokta aman aman fark yokmuş, sonuçta throttle yiyecek zaten intel ve çok fazla güç harcayacak o farka değmez diye fikrimi değiştirecektim ama kahvehane ortamına döndü istemeden. O saatten sonra da çirkin üslubu olanlara yapacağım bir şey kalmıyor. Bu yüzden tartışmadan dolayı sizden de özür diliyorum ama bu HP savunan tayfaya özrüm yok onu söyleyeyim. Başlarına ne geliyorsa hak ediyorlar, sRGB skandalı yetmemiş bunlara HP'nin daha skandalı çıktıkça sonra şaşırıyorlar. Üstüne de Casper'ı öne attığım için HP fanboy tayfa iyicene bana odaklandı tartışma çıkarmak gibi bir amacım olmamasına rağmen saldırdılar kısaca. Ama amacım 3 model arasından Asus'un daha tercih edilebilir olduğunu anlatmaktı orada Casper övmeye çalışmıyorum fakat HP fanboy tayfa hazır olda emir bekliyor. Babasının malı gibi savunuyorlar, böyle bir üslup ile sonuca varılmıyor. Böyle insanlardan öneri almamaya çalışın. Zira önceki sayfalarda HP'nin panelinin 10 ms olduğunu sanan saflar var. Tam buna bir netlik kazandıracağım oradan DDR 4 öneriyorsun diye dalga geçiliyor. Bunların hepsini engelliyorum. Sonuç olarak laptop olarak İ5 14500HX'e varmamız iyi oldu, bence konudaki en alınabilir model işlemciden dolayı da o. Sonuç olarak tatlıya bağlanması iyi oldu.

Alıntıyı görüntüle

Uyumaya devam, 30 ms değil VA panel koyup 60 ms ekran koysalar ben burada HP'yi desteklerim. Sonra konuyu kirletiyorsunuz, Casper fanboyluğu ile suçlayanalara cevap vereceğim diye kafasına göre yanlış bilgi verenlere bir şey diyen yok tabii.
Çok teşekkürler hocam o zaman sonuç olarak 39 klık 14500hx victusu alıyorum oyunlarda sıkıntı olurmu 24 ms

Senerr

80+ Bronze
Çok teşekkürler hocam o zaman sonuç olarak 39 klık 14500hx victusu alıyorum oyunlarda sıkıntı olurmu 24 ms
Küçücük ekranda onu hissetmeniz çok zor özellikle de hikayeli oyunlarda. Sadece bu testte görüyorsunuz zaten takılmazsanız rahatsız etmez.

Son düzenleme:

enskan16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Musab

Senerr

80+ Bronze
Hocam bu attığınız ne
Bunu RTRİNGS gibi devasa diyebileceğimiz monitör vb. cihazlara ms testi yapan, blurr testi yapan, ghostingi yakalamaya çalışan kişilerin kullandığı bir site. Ölçüm için özel cihazlar gerekiyor fakat bazı testlerinde göz veya sıradan bir kamera takibini de baz alarak monitör önerisi forumlarda yapılmakta. :)

Bu bilgileri ben veriyorum ama kafanız karışmaz umarım. Şu an pek gerek yok açıkçası bu bilgilere.

enskan16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Musab
Bunu RTRİNGS gibi devasa diyebileceğimiz monitör vb. cihazlara ms testi yapan, blurr testi yapan, ghostingi yakalamaya çalışan kişilerin kullandığı bir site. Ölçüm için özel cihazlar gerekiyor fakat bazı testlerinde göz veya sıradan bir kamera takibini de baz alarak monitör önerisi forumlarda yapılmakta. :)

Bu bilgileri ben veriyorum ama kafanız karışmaz umarım. Şu an pek gerek yok açıkçası bu bilgilere.
Hocam bunu atma sebebinizi anlayamadım

Senerr

80+ Bronze
Sizce bu victus laptopu alayımmı almayayımmı
Hocam almaya niyetiniz varsa alın, yoksa bana bakarsanız ben size her laptopta size kusur bulurum, özellikle giriş seviyesinde :kekw: . Bence bu fiyata alabileceğiniz max performans bu laptop içinde var.

enskan16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Musab
Zaten buna karar verdim oyun oynayacağım Intel daha iyi dendi tek beni rahatsız eden ekran ms'i ve srgb

Hocam almaya niyetiniz varsa alın, yoksa bana bakarsanız ben size her laptopta size kusur bulurum, özellikle giriş seviyesinde :kekw: . Bence bu fiyata alabileceğiniz max performans bu laptop içinde var
Kral sana son bir sorum var bu fiyattaki bütün laptoplarda ekranda aynı tarz sorunlar var değilmi mesela MS olsun srgb olsun

Hocam almaya niyetiniz varsa alın, yoksa bana bakarsanız ben size her laptopta size kusur bulurum, özellikle giriş seviyesinde :kekw: . Bence bu fiyata alabileceğiniz max performans bu laptop içinde var.
Ve bu laptop 144 Hz dediğiniz gibi 25 MS falan verirmi😬

Son düzenleme:

Senerr

80+ Bronze
Kral sana son bir sorum var bu fiyattaki bütün laptoplarda ekranda aynı tarz sorunlar var değilmi mesela MS olsun srgb olsun😬
Var bazısı sRGB oranını yüksek veriyor bazısı düşük tepki süresi veriyor falan. Zaten hızlı yani düşük ms ekran daha hızlı pili yiyor. Laptoplarda yüksek ms kullanmak alışılmış bir durum.

Top Bottom