Merhaba , Yanılmıyorsam Siyah-Beyaz Olan Faz-Nötr Sağ Sol Olacak.Bence Bu İşi Bilen Birisine Götür Yani Tamirciye Kendin Yapmaya Kalkarsan Patlatır Zarar Gördürürsün.
Merhaba;Merhaba , Yanılmıyorsam Siyah-Beyaz Olan Faz-Nötr Sağ Sol Olacak.
Toprak'ta Zaten Bildiğimiz Üzere Sar-Yeşil Kablo'da Ortadaki Pin'e Lehimlenecek.
Pardon , Ama Emin Olmamakla-Yanılmamak Arasında Bariz Fark Vardır.Merhaba;
Verdiğiniz bilgide bile emin değilsiniz, "Yanılmıyorsam" ile başlıyor, Elektrik işi şakaya gelmez arkadaşlar, yanlış seçimler kötü sonuçlar doğurur.
Lütfen böyle bir şey denemeyin. Çok teğlikelidir.Resimdeki gibi soketi koptu ama hangi kabloyu nasıl lehimlemeliyim bilmiyorum yada yapabilir miyim yardımcı olur musunuz
Pardon , Ama Emin Olmamakla-Yanılmamak Arasında Bariz Fark Vardır.
Öyle Yazmamanın Sebebi..;
Resimde 3 Kablo Var 1'i Ortaya Diğer 2'si De Sağ ve Sol Olacak Şekilde Paylaştırılabilir.
Ki Resimde Görülen PSU Eski Bir Psu 220V Giriş 220V Çıkış Yani Hem Monitör İçin Hem Kasa İçin 220 Gerilimi Mevcut.
Aynı Kabloların Aşağıdaki 220v Geriliminin Çıkış Soketinede Lehimli Olması Kaçınılmaz.
Ha Bilgisi Olmayan Biri , Konu Başlığına PSU'yu Lehimleyebilir Miyim Diye Yazmaz.
Bilgisi Vardır Ki , Yazmış.
Yani Çok Çok Patlar Gider.
Fakat Verdiğim Bilgiden Dolayı Bir Sıkıntı Yaşamayacağından Eminim.
Merhaba;Pardon Merhaba;
Tartışma konusu olarak devam ettirmiyorum, Ben emin olmamak diye cümle kurmadım, karşımızdaki kişinin neyi ne kadar bildiğini bilmediğimiz için riskli olaylardan uzak durması gerektiğini söylüyoruz.
Siz yanılmıyorsam diyorsunuz demek ki yanılabilirsiniz, Verdiğiniz bilgi doğru bile olsa ki (elektrik elektronik bilgim var) Çok çok patlar gider demek insan hayatını ciddiye almadığınız gösterir. Uzun lafın kısası Lütfen önce doğru sağlıklı ve temiz bilgi.