Bu sıcaklık normal mi ?

Katılmıyorum 5600x var bende de,kasa tipi olsun macun olsun oda sıcaklığı olsun 80-82 dereceyi görebilir stok soğutucu ile.
Bu soğutucuyu kullanıyorum çift fan ile.
Kasam mesh ve ortam sıcaklığı ortalama 22-24 derece arasında.
Cpu sıcaklığı 65 i geçmiyor yük altında.
Boşta 40 derece maks.
Dostum işlemcinin 80-82’yi görmesi mümkün değil. Ya termal macunun kötüydü ( bazen stoklarda kuruyor ) yada rezalet bi kasa kullanıyosun. Merak ettim kasan nedir ?

Ya böyle kasada fan sesleri yükselip inince sanki zarar veriyormuş gibi hissediyorum.Birde taktıktan sonra açılışta anakartta cou ışığı yanıp sönüyor sende de var mı yada normal mi
Post automatically merged:

Bende baktım biostan göremedim hocam onu ya
anakartınız nedir hocam?

Ya böyle kasada fan sesleri yükselip inince sanki zarar veriyormuş gibi hissediyorum.Birde taktıktan sonra açılışta anakartta cou ışığı yanıp sönüyor sende de var mı yada normal mi

Bende baktım biostan göremedim hocam onu ya
Dostum stok fan herzaman için hava soğutucuya göre daha fazla efor sarf eder soğutmak için. Stok %80 de 75 derecede tutuyosa dışarıdan aldığın soğutucu %80 de 60’ı geçirmez. Dolayısıyla o sesin korkulucak bi tarafı yok.

Dostum işlemcinin 80-82’yi görmesi mümkün değil. Ya termal macunun kötüydü ( bazen stoklarda kuruyor ) yada rezalet bi kasa kullanıyosun. Merak ettim kasan nedir ?
Bu kasaya da rezalet demezsin be abi.

Msi b450 m2 max pro
BIOS -> Overclocking -> Advanced CPU Configuration -> Core Performance Boost -> Disabled

hocam bu adımları izleyin bakalım. biosa girebilmek için delete basmanız yeterli

BIOS -> Overclocking -> Advanced CPU Configuration -> Core Performance Boost -> Disabled

hocam bu adımları izleyin bakalım. biosa girebilmek için delete basmanız yeterli
https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-b450m-pro-max-anakart-boost-kapatma.1049948/
kaynak burası

Ekler

• 13037527-5FA5-4FEB-ACA2-B8CE05F61201.jpeg
    13037527-5FA5-4FEB-ACA2-B8CE05F61201.jpeg
    1.8 MB · Hit: 26
Bahsettiğin kasa dandik markaların kasalarından farksız sadece markası var.

+ sandığımdan iyimiş kasan çok garip 82 dereceye ulaşman bir overclock olmadan o işlemciyi 75 dereceden fazla ısıtması çoook ilginç ne oynadın naptın inan bilmiyorum ama türünün tek örneğisin 😄

Bahsettiğin kasa dandik markaların kasalarından farksız sadece markası var.

+ sandığımdan iyimiş kasan çok garip 82 dereceye ulaşman bir overclock olmadan o işlemciyi 75 dereceden fazla ısıtması çoook ilginç ne oynadın naptın inan bilmiyorum ama türünün tek örneğisin 😄
Bende stok ile 81 derece aliyorum hep
tek degil normal

Stok fan ile %100 yükte ( hiçbir oyun bu işemciyi %100 kullanmayacak ) sıcaklık max 80 dereceyi görüyor.

Oyunlarda 75’i geçmeyeceği konusunda kalıbımı basarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,519
Üyeler
190,922
Son üye
Nurunalenur
Geri