BU SİSTEM NASIL?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
İşte sorun bu markalar hakkında bilgi olmaması. Nerde üretildiği belli değil. Kullandıkları bileşenlerin ne oldu hangi kalitede olduğu belli değil. No name kapasitörler fln. Mesela şuan piyasada en ucuz psulardan olan Deepcool'un psuları Japon kapasitör kullanıyor. FSP aynı şekilde Japon kapasitör kullanıyor. Gigabyte, MSI fln da aynı şekilde. Yani ne oldukları belli. Kaliteleri ortada. Yüksek akımlara rahatlıkla dayanabilecek kapasitörler vs. kullanıyorlar ama bu markalara geldiğimizde ne olduğu belli değil. En kalitesiz bileşenler kullanıyorlar.
@Abdullah Hacıgül hocam bunla alakalı bir genel açıklama videosu iyi olur hem de firmalar kendilerini kanıtlamış olurlar görmüş oluruz bir yanlış bilinen doğru da olursa artık kimse bu c4 çöp alma demez

Patlama olayı biraz espri sayılır. Aşırı kalitesiz olduğu için sistemi emanet etmek doğru değil. Merdiven altı üretim ne de olsa. Bozulma riski kat be kat daha fazla.
Salla babam salla nereden anladın aşırı kalitesiz olduğunu kaynağın ne? Merdiven altı ne la bu nereden çıktı? bozulma riski kat ve kat fazla olması teorisini hangi kaynakla elde ettin soruyorum çünku uydurduğun gibi bir durum yok varsa da marka genellemesi yapma direkt kaynağıyla markayı ver.

Son düzenleme:
@Abdullah Hacıgül hocam bunla alakalı bir genel açıklama videosu iyi olur hem de firmalar kendilerini kanıtlamış olurlar görmüş oluruz bir yanlış bilinen doğru da olursa artık kimse bu c4 çöp alma demez
Corsair CV PSUdan kanıtlı şikayet aldim da Rampage PSUlardan daha kanıtlı şikayet almadım herkese cevap versek omrumuz yetmez. Sallayan sallayana

Katılıyorum çoğu çinde aynı fabrikadan çıkma power supplyların çoğu kişi bunu bilmiyor xpg de kullandım rampage de şuan bitfenix kullanıyorum hepsi aynı :D

Katılıyorum çoğu çinde aynı fabrikadan çıkma power supplyların çoğu kişi bunu bilmiyor xpg de kullandım rampage de şuan bitfenix kullanıyorum hepsi aynı :D
TR'ye ilk geldiklerinde, adını bilmedikleri için Bitfenix'e Lian li'ye bile merdiven altı diyen a ptal bir kesim vardı onun için araştırmaktan aciz kitleye habire bir şey anlatmakla yoramam kendimi cahil kalsın.

Salla babam salla nereden anladın aşırı kalitesiz olduğunu kaynağın ne? Merdiven altı ne la bu nereden çıktı? bozulma riski kat ve kat fazla olması teorisini hangi kaynakla elde ettin soruyorum çünku uydurduğun gibi bir durum yok varsa da marka genellemesi yapma direkt kaynağıyla markayı ver.
Kanıtla o zaman. Fabrikası nerde? Kullanılan kapasitörler ne? OCP, UVP, OPP vb. sertifikaları var mı? 12V kanalından vaadettiği kadar veya yakınını veriyor mu?

Bak mesela Deepcool. Shenzhen'de kendine ait fabrikası var. Mesela şuanda ülkemizde 1449 tl'ye satılan PK750D isimli psu'su.
chrome_screenshot_1686924524234.png

Taiwan kapasitörler kullanılıyor.
chrome_screenshot_1686924748915.png

Korumaları tam.
chrome_screenshot_1686924775922.png

12V kanalından 750w veriyor.
chrome_screenshot_1686925346295.png

Öneririm mesela bunu.

Ama gel gelelim Powerboost, Rampage, Frisby gibi markaların psularında bu var mı? Hiç biriyle ilgili 1 tane bilgi bulamadım. Ne fabrikaları belli ne kullandıkları kapasitörler. 750w psu diyorlar 12v kanalı bu markaların psularında daha az veriyor. Mesela ~1300 liraya satılan Rampage psu. 12v kanalından 696w veriyor.
chrome_screenshot_1686925737611.png
chrome_screenshot_1686925627762.png

Fabrikasının nerde olduğu belli değil. Kullanılan kapasitörler belli değil. Koruma sertifakaları yok.

Bence bu kadarı yeterli.

Kanıtla o zaman. Fabrikası nerde? Kullanılan kapasitörler ne? OCP, UVP, OPP vb. sertifikaları var mı? 12V kanalından vaadettiği kadar veya yakınını veriyor mu?

Bak mesela Deepcool. Shenzhen'de kendine ait fabrikası var. Mesela şuanda ülkemizde 1449 TL'ye satılan PK750D isimli psu'su.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Korumaları tam.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Öneririm mesela bunu.

Ama gel gelelim Powerboost, Rampage, Frisby gibi markaların psularında bu var mı? Hiç biriyle ilgili 1 tane bilgi bulamadım. Ne fabrikaları belli ne kullandıkları kapasitörler. 750w psu diyorlar 12v kanalı bu markaların psularında daha az veriyor. Mesela ~1300 liraya satılan Rampage psu. 12v kanalından 696w veriyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Fabrikasının nerde olduğu belli değil. Kullanılan kapasitörler belli değil. Koruma sertifakaları yok.

Bence bu kadarı yeterli.
Abisi bana ukalalık yapma iddialarını kanıtla senin DeepCool dediğin firma ile ben 10 yıldır çalışıyorum, ülkemizdeki tipik cahil kesimi yansıtıyorsun, sana soru sordum birini bile cevaplayamadın buraya gelmiş Deepcool reklamı yapıyorsun bana şu koruma bu koruma yazma bana iddialarını kanıtla iddia sahibi sensin ben değil korumayı çok seviyorsan GAMEPOWER'da daha fazla koruma var aaaa ama dur sen bir araştırma özürlüsü ukala olduğun için bunu da bilmiyorsundur.

Adam gibi iddialarını kanıtla yoksa seni sınırsız uzaklaştıracağım neden? çünkü yalancının tekisin. Bu arada senin gibi bir cahile ipucu vereyim Rampage PSU'larını SHENZHEN SUNTEK TECHNOLOGY ve SAMA'ya ürettiriyor garanti kartında adresine kadar yazar demek ki neymiş üretici kabak gibi belliymiş sen cahilmişsin. Şimdi yarısı yalan çıkan iddialarının geriye kalanını kanıtla. Haa bu arada özellikle SAMA'nın ürettiği PSU'lar ortalamanın çok çok üstünde kaliteli PSU'lardır yurtdışında da çok sevilir ama dur yüce bilgemiz bundan da bi haberdir.

Son düzenleme:

Bak mesela Deepcool. Shenzhen'de kendine ait fabrikası var. Mesela şuanda ülkemizde 1449 TL'ye satılan PK750D isimli psu'su.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Korumaları tam.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Öneririm mesela bunu.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bence bu kadarı yeterli.
belli olmaması kalitesiz bi şekilde üretildiği anlamına gelmez. onları belirtmenin yasal bi zorunluluğu olmadığı için belirtseler bile tek tük insanın bakacağı belirtmemiş olabilirler. çoğu büyük bilgisayar firmaları bile bilgisayarın bazı özelliklerini belirtmeyebiliyolar. en ufak parçasına kadar belirtmek zorunda değiller.

Abisi bana ukalalık yapma iddialarını kanıtla senin DeepCool dediğin firma ile ben 10 yıldır çalışıyorum, ülkemizdeki tipik cahil kesimi yansıtıyorsun, sana soru sordum birini bile cevaplayamadın buraya gelmiş Deepcool reklamı yapıyorsun bana şu koruma bu koruma yazma bana iddialarını kanıtla iddia sahibi sensin ben değil korumayı çok seviyorsan GAMEPOWER'da daha fazla koruma var aaaa ama dur sen bir araştırma özürlüsü ukala olduğun için bunu da bilmiyorsundur.

Adam gibi iddialarını kanıtla yoksa seni sınırsız uzaklaştıracağım neden? çünkü yalancının tekisin. Bu arada senin gibi bir cahile ipucu vereyim Rampage PSU'larını SHENZHEN SUNTEK TECHNOLOGY ve SAMA'ya ürettiriyor garanti kartında adresine kadar yazar demek ki neymiş üretici kabak gibi belliymiş sen cahilmişsin. Şimdi yarısı yalan çıkan iddialarının geriye kalanını kanıtla. Haa bu arada özellikle SAMA'nın ürettiği PSU'lar ortalamanın çok çok üstünde kaliteli PSU'lardır yurtdışında da çok sevilir ama dur yüce bilgemiz bundan da bi haberdir.
Deepcool sadece örnekti. Anı fiyat bandında olduğu için onu örnek verdim. Aynı şekilde MSI, Asus, FSP, High Power, Silverstone, Evga gibi bir çok markayı öneririm. En azından kullandıkları kapasitörler belli. Shenzen Suntek dediğin firma buysa
Firma otomasyonlar vs. üreten bir firma. Yani çalışma alanı PSU değil.
SAMA ise evet iyi ama sadece Rampage'in Forza serisini üretiyor. (O da SAMA Forza serisinin etiket basılmış hali) Onun fiyatı da zaten ortada. F/P bir yanı yok.
Görüldüğü üzere Hydro Ptm Pro ile aynı fiyatta. İkisi arasından da Hydro Ptm çok daha iyi.

Ha bide sadece bu firmalar değil. Mesela 1050RGB modeli. Gamemax yani Guangdou Shohoo diye bir firma üretiyor. Bu modelin ne kadar kalitesiz olduğu da ortada. İnternette ufak bir gezinti yaparsanız kabloların yandığını da görebilirsiniz.

Ayriyeten Rampage öneren ilk ve tek seni gördüm. Kime sorarsanız sorun asla önermez.

Deepcool sadece örnekti. Anı fiyat bandında olduğu için onu örnek verdim. Aynı şekilde MSI, Asus, FSP, High Power, Silverstone, Evga gibi bir çok markayı öneririm. En azından kullandıkları kapasitörler belli. Shenzen Suntek dediğin firma buysa
Firma otomasyonlar vs. üreten bir firma. Yani çalışma alanı PSU değil.
SAMA ise evet iyi ama sadece Rampage'in Forza serisini üretiyor. (O da SAMA Forza serisinin etiket basılmış hali) Onun fiyatı da zaten ortada. F/P bir yanı yok.
Görüldüğü üzere Hydro Ptm Pro ile aynı fiyatta. İkisi arasından da Hydro Ptm çok daha iyi.

Ha bide sadece bu firmalar değil. Mesela 1050RGB modeli. Gamemax yani Guangdou Shohoo diye bir firma üretiyor. Bu modelin ne kadar kalitesiz olduğu da ortada. İnternette ufak bir gezinti yaparsanız kabloların yandığını da görebilirsiniz.

Ayriyeten Rampage öneren ilk ve tek seni gördüm. Kime sorarsanız sorun asla önermez.
Arkadaşım bırak şu boşu, iddialarını kanıtla Allah Allah. Ben FSP almayın Rampage alın mı diyorum iddialarında olduğu gibi bunu da bir tarafından anlamışsın bana seri şekilde iddialarını kanıtla bana kalkıpta "Rampage üreticisi kim bilinmiyorum merdiven altı" diye masal okuyup şimdi de kıvırıp Sama, Rampage'in Forza serini üretiyor diye dönme hani len üreticisi bilinmiyordu? Ben bir karşılaştırma istemiyorum tabii ki de FSP Corsair daha üstün markalar bana iddialarını kanıtla abicim. Yanan patlayan merdiven altı üretimi bana kanıtla.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,898
Üyeler
174,938
Son üye
cega0k
Geri