BU SİSTEM NASIL?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Bende hazır sistem aldım. Sistem güzel ama, ssd yetmiyor ve ilerde pc yi yükselmek gerekince bir çok şeyi değiştirmek gerekiyor. güle güle kullan

Psu değiş powerboost, gamebooster, rampage gibi markalarda hep söyleniyor. Peki bunları söyleyen arkadaşlardan psusu patlayan oldu mu hiç? Benim arkadaşın 10 senelik dark psusu patlamıştı benim duyduğum ve karşılaştığım tek vaka bu.

Forumda karşılaşan vs olabilir ben birinci kişi olarak soruyorum. Çünkü söylenenlere göre mi yoksa başına geldikleri için mi böyle deniyor merak ediyorum

Edit 1: vok friday v1 aldığımda içindeki gigabyte psu 1 hafta içinde bozulmuştu onu da değiştirdiler ama bumlamadi mesela.
rampage iyi tanıdık bi marka değil mi ya? sırf rampage + 100w daha fazla diye yükselttim kasayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende hazır sistem aldım. Sistem güzel ama, ssd yetmiyor ve ilerde pc yi yükselmek gerekince bir çok şeyi değiştirmek gerekiyor. güle güle kullan
evet ilerde ekleme yaparım büyük ihtimal. teşekküler bu arada

rampage iyi tanıdık bi marka değil mi ya? sırf rampage + 100w daha fazla diye yükselttim kasayı

Değil kral git klavyesini al mouse nı al sıkıntı yok ama PSU sıkıntı

Hocam iyi yapmışsın da ben 2002den beri pc kullanıyorum ben patlayan psu görmedim çevremde de tektuk gördüm. Bu psulara karşı ön yargı mi yoksa gerçekten başına gelinen bi mevzu mu bilmiyorum

Psu değiş powerboost, gamebooster, rampage gibi markalarda hep söyleniyor. Peki bunları söyleyen arkadaşlardan psusu patlayan oldu mu hiç? Benim arkadaşın 10 senelik dark psusu patlamıştı benim duyduğum ve karşılaştığım tek vaka bu.

Forumda karşılaşan vs olabilir ben birinci kişi olarak soruyorum. Çünkü söylenenlere göre mi yoksa başına geldikleri için mi böyle deniyor merak ediyorum

Edit 1: vok friday v1 aldığımda içindeki gigabyte psu 1 hafta içinde bozulmuştu onu da değiştirdiler ama bumlamadi mesela.
hocam ben 7 yıl 400w lik frisby kullandım. aslında patlama çatlama çok nadir. bozulur max.

Patlama olayı biraz espri sayılır. Aşırı kalitesiz olduğu için sistemi emanet etmek doğru değil. Merdiven altı üretim ne de olsa. Bozulma riski kat be kat daha fazla. Bir elektrik kesintisinde sistemin gg olması muhtemel. Bunu şey gibi düşünün: Yediğin besinleri seçersin bozuk, çürümüş vb. besinleri yemezsin ya işte sistemin besini de elektrik. Bu yüzden doğru seçmek önemli. Bu iş yabana gelmez. Ayriyeten zaten 750w dese de 12v kanalı o kadar vermiyor bu psularda. Maks 650w fln veriyor genellikle. Kaliteli psu şart kısaca. O kadar para verdiğin şeyi dandik merdiven altı üretilmiş şeye emanet etmek doğru değil.

teknoloji ilerledi yani eskisi gibi değil psular tabi bilindik psu almak güven veriyor. Ben hazır sistem aldım gamegarajdan 650+80 bronze psu kullanıyorum 8 ay falan oldu zaman zaman elektrik kesintileri vs karşılaştım şuana kadar sorun olmadı

psu değiştirmek yerine akım korumalı priz al yeterli olur eğer elektrik kesintisi sık sık olmuyorsa

Patlama olayı biraz espri sayılır. Aşırı kalitesiz olduğu için sistemi emanet etmek doğru değil. Merdiven altı üretim ne de olsa. Bozulma riski kat be kat daha fazla. Bir elektrik kesintisinde sistemin gg olması muhtemel. Bunu şey gibi düşünün: Yediğin besinleri seçersin bozuk, çürümüş vb. besinleri yemezsin ya işte sistemin besini de elektrik. Bu yüzden doğru seçmek önemli. Bu iş yabana gelmez. Ayriyeten zaten 750w dese de 12v kanalı o kadar vermiyor bu psularda. Maks 650w fln veriyor genellikle. Kaliteli psu şart kısaca. O kadar para verdiğin şeyi dandik merdiven altı üretilmiş şeye emanet etmek doğru değil.
bürçe darsa dandik psuda bu yüzden yüksek watt almak lazım. sebebi ise sistem 400 tüketiyorsa gidip 12v kanaldan 420 430w veren alınca psu dandik olduğu için sıkışır ısınır ve kondansatörler cortlar.

bürçe darsa dandik psuda bu yüzden yüksek watt almak lazım. sebebi ise sistem 400 tüketiyorsa gidip 12v kanaldan 420 430w veren alınca psu dandik olduğu için sıkışır ısınır ve kondansatörler cortlar.
baktığında hiç almamak lazım

Hocam haklısın bence de öyle zaten fakat bu iddaalari doğrulayan kaynaklar var mi mesela? Bunu sorma sebebim herkesin bilinçlenmesi için

psu ne kadar kaliteli ise o kadar çok verim alırsın daha az fatura gelir psu az ısınır. Psuların yanında bronze silver platinum sertifika görürsün yani özetlemek gerekirse

Verimlilik olayı;

Bilgisayara gereken güç 550 watt ise güç kaynağı prizden 550 watt çekmiyor. Daha fazla güç çekiyor. %80 verimlilikte çekilen güç ortalama olarak 550/0.8=687.5 gibi bir değer ortaya çıkar. Yani PSU 550 Watt gerekli olduğunda 687.5 Watt elektrik çeker. Aradaki fark 550-687.5= 137.5 Watt

ek bilgi olarak 80+ da bronz, silver, gold, platinum şeklinde derecelendirmesi var bunlarda bronz %80 verimli silver %85, gold %90 ve platinumda %95 şeklinde ... Yüksek verimlilik harcanan gücü azalttır

Son düzenleme:
Hocam haklısın bence de öyle zaten fakat bu iddaalari doğrulayan kaynaklar var mi mesela? Bunu sorma sebebim herkesin bilinçlenmesi için
İşte sorun bu markalar hakkında bilgi olmaması. Nerde üretildiği belli değil. Kullandıkları bileşenlerin ne oldu hangi kalitede olduğu belli değil. No name kapasitörler fln. Mesela şuan piyasada en ucuz psulardan olan Deepcool'un psuları Japon kapasitör kullanıyor. FSP aynı şekilde Japon kapasitör kullanıyor. Gigabyte, MSI fln da aynı şekilde. Yani ne oldukları belli. Kaliteleri ortada. Yüksek akımlara rahatlıkla dayanabilecek kapasitörler vs. kullanıyorlar ama bu markalara geldiğimizde ne olduğu belli değil. En kalitesiz bileşenler kullanıyorlar.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,781
Üyeler
186,239
Son üye
asetto ali
Geri