Diğer oyunlarda sıkıntı yoksa donanımsal problem yok demektir. Yazılımsal sıkıntı var.Arkadaşlar selam, bi kaç ay önce yeni bi sistem topladım. Şuana kadar hiçbir oyunda fps drop sorunu yaşamadım fakat Minecraft'ta herhangi bir shader vs kurduğumda ve normal vanilla halinde sürekli fps drop yiyorum ve aşırı rahatsız edici şekilde 2-3 saniyede bir fps 70lere kadar düşüyor. Monitörüm 1080p'de acaba darboğaz mı yapıyor? Anlayanlar lütfen yardımcı olabilir mi (4070super + ryzen 5 7600)
Mesaj otomatik birleştirildi:
bilen yok mu arkadaşlar
o da 1080p den kaynaklıshader yokkende sorun aynı kanka
%5 kullanıyor zaten İşlemci.dostum shader açtığı için yük ekran kartında bu yüzden işlemci besleyemiyor birde üzerine 1080p oynayınca darboğaz oluyor
ona lafım yok ama ekran karındada darnoğaz var%5 kullanıyor zaten İşlemci.
Optimizasyonu kötü oyunun.
hocam böyle bi şey olsa diğer oyunlarda da drop yemem falan gerekmez mi, ayrıca pc daha yeni kuruldu yani tertemiz hiçbi gereksiz dosya falanda yokDiğer oyunlarda sıkıntı yoksa donanımsal problem yok demektir. Yazılımsal sıkıntı var.
1- Arkaplanda çalışan uygulamaları ve hizmetleri görev yöneticisinden kontrol et. Kritik şekilde ihtiyaç duymadığın her programı kapat ve bu şekilde dene.
2- İşlemci benzeşmesini ayarla, çoklu veya tekli cpu kullanımı etkiliyor olabilir.
3- Java versiyonunda oynuyorsan javayı silip tekrar kur (bu adımla ilgili hiçbi fikrim yok öylesine aklıma geldi).
4- Temp ve prefetch klasörlerini temizle. Oyunu tüm modlarıyla birlikte silip tekrar kur.
aklıma gelenler bu kadar. yabancı forumlarda daha iyi cevaplar bulabilirsin belki.
Zaten o %50 hatta o %100 olduğunda darboğaz olmaz sadece ekran kartı yetmez olur.ona lafım yok ama ekran karındada darnoğaz var
m2 ssd'de kurulu o da daha yeni takıldı sıfır ürün yani sağlığı 100Donanımsal olarak aklıma gelen çözümler, pagefile devre dışı bırakmak, hard disk sağlığını kontrol etmek. 2-3 saniyede bir drop yapıyor olması hard disk ile alâkalı olabilir gibime geliyor.
cümleyi anlamadım ama bence kendi aramızda konuşacağımıza arkadaşa yardım edekZaten o %50 hatta o %100 olduğunda darboğaz olmaz sadece ekran kartı yetmez olur.
hocam 7600 güçlü bir işlemci değil mi, millet 7500f ile rahat kullanıyorhocam sistem darboğaz yapıyor gerçekten buradan bakabilirsiniz siteden anladığım kadarıyla işlemci yetersiz kalıyor çözüm olarak işlemciyi yükseltmeniz önerilmiş diyebileceğim başka bir şey yok sitede anlatınlanları okursanız sizin yararınıza olur kolay gelsin şimdiden
dostum bu siteler tam doğru göstermiyor darboğazı ama oyunda kesinlikle 1 dar boğaz varhocam sistem darboğaz yapıyor gerçekten buradan bakabilirsiniz siteden anladığım kadarıyla işlemci yetersiz kalıyor çözüm olarak işlemciyi yükseltmeniz önerilmiş diyebileceğim başka bir şey yok sitede anlatınlanları okursanız sizin yararınıza olur kolay gelsin şimdiden