Neler Yeni

Bu sistemde minecraftta drop yemem normal mi?

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,110
İsim
Eymen
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Osman Yiğit Osma
kanki en ağır oyunlarda fps drop yemiyorum sen bana işlemcin ısınır diyosun konumdan uzaklaşır mısın
hocam ramlerin 1x16 değilde 2x8 şeklinde takılması daha verimli oluyor tabi ddr5 değil ise onu anlatmaya çalışmış fakat sorunun ondan olduğunu sanmıyorum

sc4rled

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
scarled.
hocam eğer birçok neden olabilir ama en olası neden sizin söylediklerinize göre yalnızca minecraftda sorun oluyormuş hocam ayarlar bu sistemde en yüksek de olduğunda nasıl bir fps alırsınız bilmiyorum ama eğer chunklar çok yüksekse ve en yüksek ayarlarda oynuyorsanız belki o alanları işlerken donuyor olabilir veya single player oynuyorsanız diğer ayarlar ya da performans ayarları olacak ordaki bir kaç ayarı okuyarak değiştirseniz ondan da olabilir veya minecrafta girdiğiniz launcherde oyuna verdiğiniz ram miktarı az olabilir ordan bir kontrol edin eğer düşükse artırın eğer bir şey değişmezse oyun ayarlarını kontrol edin veya oyunu optifine ile açmaya çalışın olmaz ise sodium du sanırım onu deneyin ve fps yi kısıtlayarak oynayın yüksek fps lerde bir süre sonra sistem gereksiz ısınacağından belki drop olabilir ama bu olasılık çok düşük ama siz gene de fps yi kısıtlayın sistem gereksiz yorulmasın
hocam ram'i 8gb veriyorum launcherdan ve ek olarak chunklar falan 17 18de maksimum optifineda yüklü ama sistem güçlü olmasına rağmen shader vs. kurduğumda hayvan gibi drop giriyor

sc4rled

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
scarled.
hocam ramlerin 1x16 değilde 2x8 şeklinde takılması daha verimli oluyor tabi ddr5 değil ise onu anlatmaya çalışmış fakat sorunun ondan olduğunu sanmıyorum
ddr5 hazır sistem kanka sorun bu değil zaten arkadaşlar garip garip konuşuyor işte salla

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,110
İsim
Eymen
dostum zaten darboğaz yapıyor %54 ekran kartı kullanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddr5 hazır sistem kanka sorun bu değil zaten arkadaşlar garip garip konuşuyor işte salla
ayıptır sorması nesi garipti güel güzel anlatmaya çalıştım

sc4rled

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
scarled.

tamam dostum sorun darboğazsa teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığın için

DogancanYr

80+ Silver

İşlemciyi %100 kullanırsa Darboğaz olur. Ekran kartını %100 kullansa bile olmaz, sadece fps düşer.

Minecrafta ram ver.
Zaten minecraftın optimizasyonu kötü.
Hemen hemen bende de kötü. Optifine veya sodium kullanılmadan oynanmaz.

sc4rled

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
scarled.
İşlemciyi %100 kullanırsa Darboğaz olur. Ekran kartını %100 kullansa bile olmaz, sadece fps düşer.

Minecrafta ram ver.
1723144782843.png

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,110
İsim
Eymen

Minecrafta ram ver.
dostum shader açtığı için yük ekran kartında bu yüzden işlemci besleyemiyor birde üzerine 1080p oynayınca darboğaz oluyor

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,110
İsim
Eymen

Minecrafta ram ver.
dostum ekran kartı %90 üzeri olmadığı için darboğaz zaten işlemci besleyemiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,149
Üyeler
166,162
Son üye
Melih09
Top Bottom