Neler Yeni

Bu Yorum Hakkında Ne Düşünüyosunuz?

Omni-Man

80+ Bronze
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,236
Dahası  
Reaksiyon skoru
893
İsim
A
Laik bir ülke farkındayım bu yüzden "normalde" diyorum şeriat ülkesi olsaydı diyorum. eğer gerçekten benim inancım gibi olan bir şeriat ülkesi olsaydı gerçekten hiçbir açık kız, kadın göremezdiniz. namaz kılamadığımız için değil evet. Müslümanca yaşamadığımız için böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Yazdığın mesaj bunu ifade etmiyor mu? ben İslam ülkesi demişim sende İran, Irak demişsin.
İyi ki şeriat ülkesi değiliz şeriat ülkesi olsak taciz tecavüz daha fazla olurdu gibi geliyor bana sert çıkıştım biraz sinirlenmiştim kusura bakma
 
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
488
Sizin inancınız bunu serbest bıraksa da bir kız ergen olduktan sonra asla açık giyinemez hatta ergen olmadan öncede bir yaştan sonra kapalı giyinmesi lazım mesela 10 gibi. Giydiği şeyler de uzuvlarını da belli edemez anladığım kadarıyla arkadaş dinine bağlı biri gibi. Ben arkadaşa katılıyorum. aslında kızlar asla böyle giyinemez hatta ve hatta evleneceğiniz kızında sadece el, ayak ve yüzlerine bakabilirsiniz bunlar serbest onun dışında şuan ki giyinişler tamamen İslam'a aykırı. kısacası ben arkadaşa katılıyorum.
taciz edilebilir yani
 

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
6,045
Geçenlerde youtuba bir haberde mini etekli bir kıza taciz edildiğini gördüm, ve yorumlarda şöyle bir yorum gördüm:

"Bizim milletimiz neden bu kadar acik giyinir ki, bunlar hep namaz kilmadigimiz için oluyor"

Bu yorum çok değişiğime gitti ve bu şekilde düşünenleri çok cahil buluyorum, sonra ona yazdım ki "Din veya namazla ne ilgisi var bunun istediği gibi acık giyinir kimse bişey yapamaz ona" yazdım. Oda cevap olarak "Sizin gibi cahiller ne anlar işte" yazdı.

Bu konuşma hakkında düşünceleriniz neler?
aynen kardeşim afganistan da veya suriye gibi ülkelerde taciz vb. olaylar 0 zaten. Dinle alakası yok bu işlerin.
 

Bura.K

80+ Silver
Katılım
3 Ağustos 2021
Mesajlar
4,706
Ya arkadaşlar. Birinin dini, giyimi sizi ilgilendirmez. Sonra "Türkiye neden gelişmiyor?" oluyor. Tabi gelişmez.

Yok kadın kapalı çıkacakmış, yok yaş sınırlaması varmış. Sana ne lan sana ne? Sen ne karışıyorsun? Önüne bak, yürü geç. Yok nefsiymiş, yok şeytanmış meytanmış başlarım şeytanına. Bahane bulamadıkça boş atıyorsunuz.

İslam ülkesiymişiz falan filan. Anayasamızı bilmeden konuya dadananlar olmuş. Kimsenin giyimi, kuşamı sizi ilgilendirmez. Hadi başka yerde Şeriatçılığınızı gösterin.
 

Abdurrahman Avf

80+ Silver
Katılım
28 Ocak 2021
Mesajlar
3,395
En İyi Cevap
1
Katılım
11 Ocak 2022
Mesajlar
144
Maalesef öyle. Kime sorsan din bu değil der. E bu din nedir o zaman? Kimsede çıkıp gerçeğini açıklayamaz. Tutarsız davranışlar ve cevaplar sürekli.
Zaten din değil bu olaylar.
Gerçeğini söyleyenleri 5-10 kişi izler Taliban gibi sözde şeriat uygulayanları ünlü yaparlar sonra tüm dünya İslam bu sanarlar.
Gerçeğini öğrenmek istiyorsan bu konularda bilgiliyimdir sorularını cevaplayabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca benim gözümde cahillik şuan ülkede o kadar çoktur ki gidip rastgele bir kitabı veya big bang'i anlatan bir kitabi arapça çevir çoğu kişi körü körüne inanır fakat araştırmaz etmez bilgisizlik budur maalesef.
 

BeKo'O

80+ Silver
Katılım
31 Ağustos 2020
Mesajlar
3,880
Son dönemlerdeki aşırı (aşırı) [AŞIRI] {AŞIRI} açık giyinme modasını ben de hoş bulmuyorum, bunun ne gelenek görenekle ya da dinle ilgisi var ama birazcık (son 2 senedir falan) abartıldı. (ben öyle gözlemledim) Sonuçta mahremiyet (bu bana düşmez) diye bir şey var, çok açık giyinen kızın onu hangi amaçla giydiği de önemli ama şunu söyleyeyim ki kimse dekoltesini büyütüp eteği kısaltıp mahrem yerleri belirginleştirince daha se*si veya avrupai olmuyor. Tekrar tekrar hatırlatacağım burada bahsettiğim açık giyinmek değil, ÇOK açık giyinmek ve mahrem yerleri yarı belirgin gezmek benim hoş bulmadığım şeyler. (bunlar benim görüşüm) kimseye tayt giydi diye veya kısa şort giydi diye çok eşli muamelesi yapılmaz veya yapılamaz.
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
84
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
ErayAkman
Sizin inancınız bunu serbest bıraksa da bir kız ergen olduktan sonra asla açık giyinemez hatta ergen olmadan öncede bir yaştan sonra kapalı giyinmesi lazım mesela 10 gibi alıştırma evresi için. Giydiği şeyler de uzuvlarını da belli edemez anladığım kadarıyla arkadaş dinine bağlı biri gibi. Ben arkadaşa katılıyorum. aslında kızlar asla böyle giyinemez hatta ve hatta evleneceğiniz kızında sadece el, ayak ve yüzlerine bakabilirsiniz bunlar serbest onun dışında şuan ki giyinişler tamamen İslam'a aykırı. kısacası ben arkadaşa katılıyorum.
Bu ülkede yaşayan herkes müslümanmı herkezin düşünceleri hayata bakış açısı farklı adam müslüman olur alkol de içer zina da yapar yapar yanı
kendi bileceği iş herkes kendinden sorumlu yok kadınlar belirli yaşından sonra kapansın bırakın hocam artık şu işleri salın şu insanları
şu tavırlar yüzünden milleti dinden soğuttunuz be her kez hoca olmuş ülkede

Sizin zihniyette müslüman olmayan cennete de gidermiyor demi ozaman sorayım sana müslüman olmayan birini farz edelim bu adam çok iyi bir insan insanlara hayvanlara karşı yardım sever çok naif çok güzel bir insan hiç bir kötülüğü yok şimdi bu adam sadece müslüman olmadı diye ceheneme mi gidicek bu adamın suçu ne sen türkiyede büyürsen müslüman olursun çünkü sana küçülüğünden bu yana müslümanlığın doğru olduğunu söylerler şimdi bu adam içinde bu geçerli nolucak şimdi bu adama?
 
Top Bottom