Neler Yeni

Bugünün dinleri yarının mitolojisi mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Gök ve yer ortadan kalkacak kıyamet kopacak anlamında Benim sözlerim hala geçerli olacak diyor kitabı koruyağım demiyor
Buda kuranda geçen gayet açık bir biçimde.
''Benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır'' Sözünden ne anlıyorsun? Şu an ortada yok değil mi İncilde dediği şeyler? Evet yok, ee kalkmış oldu ortadan :D Hadi aga ben diyeceğimi dedim, çürütmek için zibilyon tane dindar site at dur sen.

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
''Benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır'' Sözünden ne anlıyorsun? Şu an ortada yok değil mi İncilde dediği şeyler? Evet yok, ee kalkmış oldu ortadan :D Hadi aga ben diyeceğimi dedim, çürütmek için zibilyon tane dindar site at dur sen.
Hani İçki kötü işler kuran dada haram ya belki o yüzden demiştir he ? Sanki kuranı savunan ateist site atacağım böyle devam et ''hiçbirşey hakkında fikri olmadan yorum yapan arkadaş''

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Hani İçki kötü işler kuran dada haram ya belki o yüzden demiştir he ? Sanki kuranı savunan ateist site atacağım böyle devam et ''hiçbirşey hakkında fikri olmadan yorum yapan arkadaş''
Ama sözlerim diyor, benim BAZI sözlerim demiyor, TÜM sözlerim diyor. Ateist değilim ayrıca. Tek bildiğin ideoloji ateizm ve Müslümanlık olduğu için.

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
ayrıca Müslüman olabilir ama olmama ihtimali var. O dönemde müslüman topraklarda yaşayıp müslüman olmadığını söylese bırak sözünün dinlenmesini çok kötü şeyler yaparlardı adama.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlim ve riyaziye alanlarında Müslümanların rolünü inceden inceye belirtmek çok uzun sürer. Bu alanda Müslümanların ileri sürdüğü en önemli ve en esaslı fikir, ilmin din ile bağdaşabileceği fikridir. Bütün cebir ilmini Müslümanlara borçluyuz. Müslümanlar geometri ve trigonometri alanlarında eski Yunan bilgisine çok şey katmışlardır. Aynı şeyi astronomi, coğrafya, zooloji, botanik, madencilik, ve kimya ilimleri için de söyleyebiliriz. İslam tıp âlimleri, eski Yunan metot ve teorilerini batıya tanıtmışlar, bunun yanı sıra kendi ilave ve yeniliklerini de göstererek Batı’nın tıp alanında hızla ilerlemesini sağlamışlardır. Müslümanlar hastalıkların tasnifini ve teşhis edimesini öğretmişlerdir. Batılıların aşı yapmasını da İslam topraklarında, Türkiye’de öğrendiklerini burada belirtmek yerinde olur. Bu yazdıklarım Batı Avrupa medeniyetinin Müslümanlara olan borcunun çok kısa bir özetidir. Burada İslam tesirinin ne kadar kuvvetli ve önemli olduğunu göstermeye çalıştım. Gerçekten de bu tesirin Avrupa’da ilim ve fikir hayatının gelişmesinde rolü büyük olmuştur. İngiliz tarihçi, Steven Runciman, Avrupa Medeniyetinin Gelişmesi Üzerindeki İslami Tesirler, s. 11, 12
Yani İngiliz bir tarihçi böyle demesi bir yana dursun. Biz,onlar Müslüman değildi aslında gizli bir Müslüman taklidi yapıyolar diyelim öyle mi?

Son düzenleme:

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ama sözlerim diyor, benim BAZI sözlerim demiyor, TÜM sözlerim diyor.
Mesajlarımı bir oku sonra gel attığım sitedeki anlamda beni haklı çıkarıyor ama hala konuyu kıvırıyorsun.Ayrıca incil değiştiği için bunları bile tam olarak bilemiyoruz nerde ne yazıyor her durumda haklı çıkıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Yani İngiliz bir tarihçi böyle demesi bir yana dursun. Biz,onlar müslüman değildi aslında gizli bir müslüman taklidi yapıyolar diyelim öyle mi?
Hayır öyle bir şey mi dedim? Muhtemelen Müslümandı zaten. Sana söylediğim şey yazdığım şeyde de şu andan bahsediyordum. Eskiden değil, ek olarak söyledim onu sadece bir teori belki.

robin

80+ Silver
Hangi alim kabul ediyor değişiklikler olduğunu https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Hicr-suresi/1811/9-ayet-tefsiri Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. sizin şu alimler kurana zıt gidiyor galiba Ayrıca kuran Hz. Ebu Bekir (ra) zamanında bir cilt haline getirildi. hz Osman zamanında ise bugünkü dizilimiyle mushaflaşmıştır. Bir hadis için bile kaç tane şahit gerekiyordu biliyormusun ?
+olarak kuranı hafızlar ezberlemiş ve nesilden nesile aktarılmış hatta Hz Osman zamanında çoğaltılan kitaplardan 1 tanesi medine diğerleride kitabın doğru okunması için uzak vilayetlere gönderilmiştir. Kuran hiçbir şekilde 1 ayeti bile değişmeden gelmiştir .
Yani şimdi birisi Kur'an'ın içinde yazanı değiştiremez mi? Değiştirebiliyorsa Kur'an korumuyor oluyor.

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yani şimdi birisi Kur'an'ın içinde yazanı değiştiremez mi? Değiştirebiliyorsa Kur'an korumuyor oluyor.
Şimdi sen eline kalem aldın bir harfini değiştirdin elindekini değiştirmiş olursunda Orjinali dünyaya o kadar yayılmışki zarar veremezsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,901
Üyeler
168,050
Son üye
Amon-Ra
Top Bottom