Neler Yeni

Bugünün dinleri yarının mitolojisi mi?

Mojo jojo

80+ Silver
Kamboçya'ya Moritanya'ya gitsem bedava Kur'an dağıtsam öyle bir değiştirmiş olurum ki inanamazsın.
Bu mesaj da bir saygısızlık yok.
Kur'an bilinmeyen yerlerde yanlış yaymak basit.
Oralar gitmesi lazım sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanların değiştirilemeceğine inandıkları ve değiştirilememiş Kuran a saygısızlık evet
@Vesemir
Cennete gitmek için hoca eli öpen var, Kur'an ı değiştirmek basit kalıyor bunların yanında

Mojo jojo

80+ Silver
2021 yılında bile Türkiye gibi her zaman internete erişimi olan bir ülkedeki bir vatandaş bile Facebook'ta gördüğü şeylere dahi inanıyor :)
Hocaların tek parmağı ile ordu yok ettiğine, cennete gitmek için o hocanın elini öpmek zorunda olduğunu düşünüenler var.
Din kötülemek zor olmasa gerek.

robin

80+ Silver
Hocaların tek parmağı ile ordu yok ettiğine, cennete gitmek için o hocanın elini öpmek zorunda olduğunu düşünüenler var.
Din kötülemek zor olmasa gerek.
-silindi, daha fazla cevap geleceği için devam etmek istemiyorum hocam ama güzel örnek verdiniz-

Sternog

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,982
İsim
Orçun Kaynar
bence evet

war20anty

80+ Bronze
Eski insanların inanışlarına bugün baktığımızda aşırı saçma olduğunu görüyoruz. Sizce bundan yıllar sonra o çağın insanları bizim inanışlarımıza gülerler mi?
İslam ve Musevilik hariç diğer dinler mit olabilir. Bu 2 din niye olmaz dersen İslam zaten içinde her şey var hiçbir şey mantıksız değil. Mesela Yunan mitolojisinde Zeus olympos dağına falan saklanıyor orda yaşıyor. Bir Tanrı olucak ve dağda saklanıcak he anca gülünur buna. Ama İslamın tanrısı Allah'ın sıfatlarına bakarsan ne kadar yüce ve büyük bir Tanrı olduğunu görürsün. Ve İslam sabit hiç değişmemiş bir dindir. İnsanlar dinden uzaklaşıyor konusuna gelicek olursak bir kısmı doğru. Türkler uzaklaşıyor dinden. Hatta İngilterede en çok konulan isimlerden 4. sırada Muhammed vardı galiba yanlış bilmiyorsam. Tabii ki konulabilir ama hristiyanlar müslümanları fazla hoş görmez tarihte var örnekleri en basitinden OrtaDoğu Projesi. Batı ayıkıyor yavaştan neyin ne olduğunu biz sapıtıyoruz. Musevilik saçma bir din değil ama kitabı değiştirilmiş. Mit olarak ulaşmaz ama zor ulaşır bence. Diğer dinleri saymıyorum bile. Herifler ineğe tapıyor ineğe alooooo. Neyse benim dinime göre fazla bir vakit kalmadı insanlıkta zaten. NASA sizce uzayda sadece bilim için mi yaşam belirtisi arıyor. Yavaş yavaş Dünyayı bitiriyoruz dostum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
MyUserNamesThis
İlgilendiği Kategoriler
PC
3 semai din hariç yüksek ihtimal
bu üç sema dinde ise bu riski en az islam yaşayacaktır nedeni halen orjinal olarak değişmeden ulaşmasıdır
Değişip değişmediğini gözünle mi gördün yoksa dedelerin felan mı söyledi yoksa bir kağıt parçasından mı öğrendin hmmm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana göre Din gereksiz ve Devlet Adamlarının insanları yönetemediğinden kaynaklı bir şey İnsanlara bu yasak şu olmamalı gibi şeyleri ve ülkeyi yönetemediğinden kaynaklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir Ülkenin Dini Olmamalıdır Anayasa ve adalet ile bu düzeni sağlayabilirler din sadece insanı kandırmak ve onu sömürmek için yapılmış birşeydir. Mesela bundan 200 - 300 Yıl Öncesine Bakarsak Hristiyan Dinindeki Papazlar Cennetden Arsa Satma amacıyla insanları dolandırıyorlar tıpkı bunun gibi birkaç yüz yıl sonra eski yaşanmış olaylara bakarak Gülücekler böyle birşeyi insanlık nasıl yaptı diye....

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,901
Üyeler
168,051
Son üye
EmreBLR
Top Bottom