C++ ile web sitesinden veri çekmek

_LX_

80+
Reaksiyon skoru
37
C++ ile bir komut arayüzü uygulaması hazırlıyorum. Nasıl bir linke gidip oradan veri çekebilirim? Örneğin şu veriyi çekmek istiyorum. Nasıl yapabilirim? C++'da yeniyim.

Yapacağın işleme uygun bir dil seçmen daha doğru olur öncelikle. Ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım fakat bir endpointe gidip veri almayı C++ ile yapmak çok mantıklı değil. Java, C# gibi diller web tabanlı servisler için çok daha uygun diller ayrıca arayüz de tasarlayacağın yapılar mevcut.

Yapacağın işleme uygun bir dil seçmen daha doğru olur öncelikle. Ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım fakat bir endpointe gidip veri almayı C++ ile yapmak çok mantıklı değil. Java, C# gibi diller web tabanlı servisler için çok daha uygun diller ayrıca arayüz de tasarlayacağın yapılar mevcut.
Linux için CLI bir uygulama yapıyorum ve CLI yapmayı ben istiyorum. İstediğim şu: benim uygulamama bir veri girilecek ve istenilen veriyi bir web sitesinden çekecek bir uygulama.

Linux için CLI bir uygulama yapıyorum ve CLI yapmayı ben istiyorum. İstediğim şu: benim uygulamama bir veri girilecek ve istenilen veriyi bir web sitesinden çekecek bir uygulama.

Sitenin sana belirli bir enpointte belirli bir formatta veriyi sunması gerek. Sen bu url'e http isteği atarak veriye ulaşacaksın. Kısaca bir backend yazacaksın. Sana hızlı gitmen için araba veriyorum sen kaplumbağada nasıl giderim diyorsun. C++'ın kullanım amacı bu değil.

İlla diyorsan yapayım libcurl'ü araştırabilirsin.

Geri