Neler Yeni

CARSON 100X-250X Led Microflip Mikroskop inceleme

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
raşit akşit
öncelikle merhaba bu incelemeyi mikroskobu alırken internette hiçbir inceleme bulamadığım için yazıyorum .

mikroskobu alalı yaklaşık 1 ay oldu ve 318 TL ye aldım . kutusunda mikroskop, bir tane telefon ile fotoğraf çekmenize yarayan aparat ve birde lam-lamel geliyor. Bir tane AA pil ile çalıştırıyorsunuz. bir UV düğmesi ve birde LED düğmesi ile iki farklı ışık seçeneği var . LED mikroskobun bakacağı yeri aydınlatıyor , o LED olmadan bir şey göremezsiniz . UV'nin ise görüşe bir etkisi yok . UV ışığını tam olarak ne için kullanmam gerektiğini anlamadım ama UV si sadece mor led değil , geçek uv . Baktığınızda falan gözünüzü alıyor . 100x-200x arasında büyütme yapmanıza yarayan bir sürgü var aynı zamanada büyük silindir şeklinde odak yapmanızı sağlayan bir ayarı da var , odak yapması alıştıktan sonra çok kolay ,rahatlıkla netlik sağlayabiliyorsunuz. onun dışında kutu olarak bence eksiği bir kılıfı olmaması . Bazı incelemelerde kılıf ile gelmiş ama bana öyle gelmedi . O yüzden dışarıya çok çıkarmaya niyetim yok .toz alır kirlenir ,çizilir falan .ürün dayanıklı konusunda gayet iyi hissettiriyor , kolay kolay kırılacak gibi durmuyor.

telefon aparatı telefona ve mikroskoba sıkıca tutunuyor . gayet başarılı ama telefon bağlı iken mikroskop tek başına ayakta duramıyor . telefon takılı iken kullanması biraz zor . ve elbette ki telefon gözünüz kadar net görmüyor . fotoğrafları cevap olarak alta ekleyeceğim . kutu ile gelen lam-lamel gayet yeterli ben olucaksa adam gibi olsun diye aldım ama o kadar da gerek yokmuş yani .

gelelim yakınlaştırma performansına . Alta da görebileceğiniz gibi aslıma hiç fena değil . soğan yaprağı örneğinde hücreleri gayet net görebiliyorsunuz ama mesela insan kan hücreleri çok küçük kalıyor(6-8 mikrometre) ve seçemiyorsunuz . eğer parazit gibi veya kirli sularda bulabileceğiniz tek hücreli canlıları( paramesyum 30-500 mikrometre) gayet net görebilirsiniz . tabi düşündüğünüz kadar mikroskobik dünya haraketli değil ve ayrıca bakması sabit tutması falan çok da kolay değil hele hele fotoğraf çekmek tam bir kanser . mesela ben bahçedeki sokak hayvanları suluğundan aldığım örnekte (o kase asla yıkanmaz yani yeteri kadar bakteri kültürü olmalı ) bir tane hareket eden tek hücreli canlı gördüm ama çok kısa sürede sonra onu bir daha bulamadım . evde bulunan akvaryumdan aldığım suda da bir şeye rastlamadım , balık dışkısında da bir hareketli form göremedim . belki ben yanlış şekilde örnek alıyorumdur belki de akvaryumumda hem yararlı hem zararlı bakteri yoktur .üniversitede mikroskop kullanmış insanlara sorduğumda üniversitelerdeki gibi yaklaştırmadığını ama fiyatına göre gayet başarılı olduğunu söylediler. performans konusunda bence fiyatına göre gayet başarılı .

peki ben neden bu ürünü aldım :
öncelikle bir mikroskop hayalim çocukluğumdan beri vardı ve instagramda önüme çıkınca neden olmasın diyip aldım . alırken içimden geçen eğlenceli bir aktivite olması , elimin altında bir mikroskop olmasının hoşnutluğu ve eve gelen misafir çocuklarına erken yaşta bilime ve mikroskobik yaşama ilgi duymalarını sağlamaktı aynı zamanda tabii ki sosyal medyada paylaşım yapmak içinde aldım .ve gayet memnunum
Mesaj otomatik birleştirildi:

fotoları atarken hata veriyor . bu linkden bakabilirsiniz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,392
Üyeler
172,084
Son üye
recebim59