Evanescence
80+ Bronze
Eskiden 300 500 Hz vardı yahu. Standart fix 60 Hz di bütün monitörler. Ne mutlu , huzurlu , keyifle oyun oynardık be.
Hocam attığin ürüne bakmadım ama benim bildiğim en hızlı LCD, 540Hz Asus TN modeli:https://www.laptop.com.tr/urun/4202...s-esports-gaming-monitor/?ref=akakce&v=1.70.3
yok mesela bunun gibi ips monitörler var. alienware 0.01 ms olan ips monitörü de var onlar gerçekte bu değerleri verebiliyor mu
Anlatmak istediğiniz doğru, yazdığınız yanlış hocam.Ledler birbirinden bağımsız çalıştığı için tepki süresi daha düşük oluyor dimi
Daha yüksek Hz'ler gelecek hocam. Yaygın inanışin aksine yüksek Hz'in (ki 1kHz bile çok yüksek sayılmaz) gözle görülür bariz farkları var. Modern ekranların en büyük sorunu olan motion blur=hareket eden nesnelerin bulanıklığının azaltılması için şart.Eskiden 300 500 Hz vardı yahu. Standart fix 60 Hz di bütün monitörler. Ne mutlu , huzurlu , keyifle oyun oynardık be.
MPRT OFFÇok yavaş olduğunu söylememe gerek yok zaten.
Ama insanlar bir şeyi kaçırmiş. Monster ve Lenovo 144-165Hz idi. Bu ise 200Hz. Hz artmasına rağmen tepki süresi daha kötü. Monster'ın 6,94ms yenileme süresine karşın Casper'ınki 5ms. Yenileme döngüsünü 2'ye katlayan tepki süresi sayısı 12. Çok kötü.
MPRT ghosting testi güzel. Ama yanıltmasın bu. Bu modelde iyi olmasına ihtimal dahi vermiyorum. Strobe crosstalk dediğimiz artifact, çoğunlukla alt ve üstte daha kötü olmak üzere ekranın farklı bölümlerinde farklı şiddette olur. Örnek:
Casper'ınki muhtemelen ortadan alındı. Ekranın genelini görmek lazım.
@Abdullah Hacıgül Hocam MPRT testi yerine normal ghosting testi yapsanız daha iyi olur bence. Bunların %95'inin MPRT modu kötu olacağı belli zaten. Ghosting testiyle insanlar sayıların gerçek karşılığını görüp farklı modelleri karşılaştırabilir.
OLED'ler onlar. Onlarda gerçek tepki süreleri 0.1-0.4 arası oluyor. Örnek:
ülke vatandaşı anlamıyor ki en çok reklam yapanı en iyi sanıyor zaten son masaüstü sistemleriyle excalibur iyice batırdı.MPRT OFF
Alıntıyı görüntüle
Orta merkezden görüntüyü aldım çünkü kullanıcı oyun sırasında ortaya fokuslanıyor bu şekilde daha adil bir değerlendirme olur ama ben en uç noktaları merak ediyorum dersen tabi en alttan da alınabilir.
60hz monitör ve 15 liralık mausla cs de suprem olmuştum çok eskiden tabii daha sonra yeter dedim 144hz monitör 2bine de razer maus aldım novaya zor çıktım eskilere alışınca yeniler çok zor geliyor.Eskiden 300 500 Hz vardı yahu. Standart fix 60 Hz di bütün monitörler. Ne mutlu , huzurlu , keyifle oyun oynardık be.
Hocam çok güzel bir noktaya değindi eğer monitör 165+OC ile 200Hz falansa. 165+%20 OC'nin hem uzun ömürlülük hem de frame skipping açısından sağlıkli olacağını sanmıyorum. Frame skipping varsa 200Hz olmasının bir anlamı olmaz.200Hz iken "frame skipping" testinde nasıl bir sonuç alıyorsunuz? Frame skipping testinden birkaç fotoğraf paylaşabilir misiniz? Ya da sonucunu paylaşabilir misiniz?
Kesinlikle, Casper acaba Frame Skipping olmasına rağmen "200Hz" diye mi satıyor merak ediyordum. 144Hz bile çıkabilir paneli, sitelerinde monitörün native refresh rate'ini göremedim.Frame skipping varsa 200Hz olmasının bir anlamı olmaz.
Ne diyon la benim monitörehttps://www.laptop.com.tr/urun/4202...s-esports-gaming-monitor/?ref=akakce&v=1.70.3
yok mesela bunun gibi ips monitörler var. alienware 0.01 ms olan ips monitörü de var onlar gerçekte bu değerleri verebiliyor mu
işte merak ediyom kaç çıkacak bunlar. 1-2 civarı çıkarsa iyi heralde. dolandırıyolar bizi 1ms diyeNe diyon la benim monitöre
1 MS diye dolandırsalar iyi benim monitöre 0.3 MS diyorlar ama 1.5 ms den aşağı çıkmazişte merak ediyom kaç çıkacak bunlar. 1-2 civarı çıkarsa iyi heralde. dolandırıyolar bizi 1ms diye
Biri benim monitörüme laf mı attıNe diyon la benim monitöre