ChatGPT İşlemci Hakkında

LoeLzo

80+
Reaksiyon skoru
36
Merhaba, chatgpt'ye işlemciler hakkında birkaç bir şey sordum da bir konu hakkında şöyle cevap verdi. Sizce doğru mu bu ?

1762928092722-webp.875712

Ekler

• 1762928092722.webp
    1762928092722.webp
    5.3 KB · Hit: 155
Ne sorduğunu dahi göstermemişsin ama cevabın doğruluğunu soruyorsun, bu kadar hazırcı olmayın yahu.. İşlemci üreticilerinin sitesinden zaten tüm detaylar var.

Ne sorduğunu dahi göstermemişsin ama cevabın doğruluğunu soruyorsun, bu kadar hazırcı olmayın yahu.. İşlemci üreticilerinin sitesinden zaten tüm detaylar var.
1762928930304.webp

Atıp tutma birader. Herhangi bir konu hakkında hazırcı değilim. Oyun oynayan biri için hangi işlemciler daha uygun olur şeklinde gptye soruyorum. Böyle bir cevap verince merak ettim birde insanlara sorayım dedim ama senin gibi insan dışı varlığa denk geldik :d
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1762929057582.webp

Konu bu hocam ya sadece işlemciler hakkında bazı şeyleri merak ediyorum chatgptnin cevabına karşılık bu soruyu sordum sonra bu cevabı verdi. Acaba doğru mu ?

Doğru değil.

Alıntıyı görüntüle

Atıp tutma birader. Herhangi bir konu hakkında hazırcı değilim. Oyun oynayan biri için hangi işlemciler daha uygun olur şeklinde gptye soruyorum. Böyle bir cevap verince merak ettim birde insanlara sorayım dedim ama senin gibi insan dışı varlığa denk geldik :d

Alıntıyı görüntüle

Konu bu hocam ya sadece işlemciler hakkında bazı şeyleri merak ediyorum chatgptnin cevabına karşılık bu soruyu sordum sonra bu cevabı verdi. Acaba doğru mu ?
Oyun oynayan biri intel işlemci almamalı.

Anlattıkları doğru ama bu devirde intel alınmaz

Oyun için K veya KF almalısın, özellikle bunları almalısın ki odayı daha iyi ısıtabilsin. AMD alma sakın çok kötü işlemci yapıyorlar (!)
12806.webp

Bu işlemcilerden birini al geç.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bilgi yanlış değil ama işlemci konusunda böyle kalıp bilgilerle genelleme yapmak yanlış yönlendirir.

O bilgi sadece intel için geçerli o da var, AMD de farklı harfler kullanılıyor.

Hocam ortaya bir ürün koymamızı istiyorsun ama elimizde o ürünü yapacak malzemeleri belirtmemişsin.Gökten mi ineceek bize o bilgi ?

Yapay zeka ile bilgisayar bileşenleri, sistemler hakkında bilgi toplamak isteyenlerden benim kanala baya soru geliyor. tespit ettiğim kadarıyla %40'a yakın hatalı, yanlış ve kirli bilgi toplayıp değerlendirme yapıyor. çünkü yapay zeka internette total bilgiyi çoğunlunluk ne demişse onu yorumlayarak alıyor ve sizi yanlış yönlendirme yapabiliyor. bu yüzden çok dikkat edin.
Detaylandırayım; biliyorsunuz internet aleminde delinin biri kuyuya taş atıyor zebellah kadar insan onu doğru kabul edip peşine gidiyor ve internette yaymaya başlıyor. yapay zekalarda bu delinin attığı taşı ve peşinde gidenlerin yorumlarını, yazılarını değerlendirip doğru kabul ediyor ve sorduğunuz soruya bu hatalı kısımlarıda ekliyor. %60 doğruluk payları var ama benim tespit ettiğim bilgisayar bileşen ve insanoğlu deneyimlerinde %40a yakında hatalı verebiliyor.
Benim kanala gelen yorumlardan, hatalı yapan zeka yönlendirmesine örnek vereyim; X arkadaşımız sistem toplama istemiş ve soğutucu önerisine kadar sırala demiş. sistem bileşenlerini yapay zeka doğru sıralamış ama 125w hatta yükte 180w tüketen XXXX işlemcisine leş diyeceğimiz tek kule bile olmayan soğutucu önerisinde bulunmuştu. yani internetteki kirli bilgiyide alarak yorumlaşmıştı.
bu yüzden mutlaka tek tek araştırmayı unutmayın.

Geri