Neler Yeni

Chia için bilmem gerekenler nedir

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Hangi parçaları seçmem gerekir
Soğutmalarını nasıl yaparım
Hangi plot ve mining cihazlarını almam gerekir
Plot oluşturmak için ssd kullanıp daha sonra harddiske mi atmam lazım yoksa harddiskten yapabilir miyim

Başka nelere dikkat etmem gerekir.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hangi parçaları seçmem gerekir
Soğutmalarını nasıl yaparım
Hangi plot ve mining cihazlarını almam gerekir
Plot oluşturmak için ssd kullanıp daha sonra harddiske mi atmam lazım yoksa harddiskten yapabilir miyim

Başka nelere dikkat etmem gerekir.
HDD den Plot oluyor ama aşırı uzun sürüyor. Minimum 500GB (önerdiğim ise 1TB) M2 NVMe SSD ile yap bu işlemi.

Kötü olmayan bir sistem, bol bol HDD ve Plot için SSD gerekiyor. (Sistem ETH mining gibi olsa yeter değil, kötü bir sistemle sorunlar çıkıyor, 500-1000 liralık sistemle bu işe girmeyin.)

Başka nelere dikkat etmem gerek dersen şunu diyim ETH mining kadar kolay bir şey değil. Ben HDD alıp yapamadım şahsen, çok yazılımsal sorun yaşadım ve artık pes ettim.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDD den Plot oluyor ama aşırı uzun sürüyor. Minimum 500GB (önerdiğim ise 1TB) M2 NVMe SSD ile yap bu işlemi.

Kötü olmayan bir sistem, bol bol HDD ve Plot için SSD gerekiyor.

Başka nelere dikkat etmem gerek dersen şunu diyim ETH mining kadar kolay bir şey değil. Ben HDD alıp yapamadım şahsen, çok yazılımsal sorun yaşadım ve artık pes ettim.
az önce konunu okudum.SSD veya nvme almak zorunlu anladım plot için

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
az önce konunu okudum.SSD veya nvme almak zorunlu anladım plot için
SSD de oluyor ama NVMe daha mantıklı hız açısından. 500GB disk ile aynı anda 1 Plot 1TB disk ile aynı anda 3 Plot oluşturulabiliyor.

HDD diske 2TB veri yazmak (bir Plot için o kadar gerekiyor) gerçekten çok uzun sürüyor. En başlarda iyi de sonra disk ısınıyor, yoruluyor kendini bir süre durduruyor, yavaşlatıyor falan derken 2 günde 1 Plot yapılmıyor nerdeyse 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Havuz genişliği her geçen gün arttığı için kazancınız da günden güne düşecektir eğer harddisk alıp ekleme yapmayacağım diyorsanız. Bence bulaşmamakta fayda var. Geç kalındı çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,238
Üyeler
161,256
Son üye
huseyinbaykal
Top Bottom