Hocam şöyle düşündüm çok bilgim yok fakatİş istasyonları için yapıyorlar diye biliyorum, yayın ve render için açıkçası mantıklı değil bence. onların özel anakartları vesaire çok bütçe isteyen bir iş, ekran kartını alayım geçeyimle bitmez. Bunun yerine kendine ekstradan yayın bilgisayarı kurman ve ekran yakalama cihazı ile yayını farklı oyunu farklı pcden oynayabilirsin
psu yükseltmenizi öneririmMerhaba yayın açan ve render alan biriyim rtx 5080 ekran kartım var bunun yanına 4060 veya 3060 almayı düşünüyorum ama çok bilgim yok sizce iş görürmü ve 850w zalman teramax psu ile sorun yaşarmıyım
Hocam 1080p valo yayını açıyorum cs veya yani ana ekran kartı maks 150 gördü diğeride böyle olsa yeter gibiSöylediğin şey oluyor diye biliyorum, hangi slotta hangi ekran kartının takılı olduğu önemli pcıe slotlarının hepsi aynı hızda olmuyor çünkü ona dikkat etmelisin. Yayını söylediğin gibi 4060 dan vermen yetecektir. Çift monitörde kullanıyorsan obs ayarlarını düzgün yaptığın müddetçe sorun olmaz gibime geliyor. Fakat 850 w psu iki ekran kartına teorikte yeter gibi görünüyor, ama bir tık riskli gibi geldi. Diğer parçalarının enerji tüketimine tek tek bakmanı öneririm, sınırda olabilir çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hava akışı da önemli, iki ekran kartı kasayı cehenneme çevirir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fakat anlamadığım nokta şu hocam 5080 ekran kartınızla hem yayın açıp hem de rahatça istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz, sizi kısıtlayan durum ne oldu ki
Hocam bi kaç video izledim onlar yapıyorlardı ama ne kadar doğrıiu bilmemMerhaba, sisteme 2 ekran kartı takıp birine şu işi yaptıriyim diğeri de şunu yapsın gibi bir durum olmaz hocam. Zamanında çiftli hatta üçlü ekran kartlı sistemler için Nvidia SLI ve AMD Crossfire teknolojileri vardı, şimdilerle esameleri okunmuyor...
hocam o öyle olmuyo ana pc ye ek yan pc yapıyolar elgatoyla aktarıyosun onu bi pc ye iki ekran kartıyla olmazHocam şöyle düşündüm çok bilgim yok fakat
Bendeki anakartta 3 ekran kartı girişi var 1 i 5080 diğerine 4060 taksam yayını 4060 tan versem olurmu
Hocam peki bu anakarta niye 1 den fazla ekran kartı girişi koymuşlarhocam o öyle olmuyo ana pc ye ek yan pc yapıyolar elgatoyla aktarıyosun onu bi pc ye iki ekran kartıyla olmaz
profesyonel iş yapanlar için dedimya mesela elgato için ama çoğu zaman günlük kullanım için gereksizHocam peki bu anakarta niye 1 den fazla ekran kartı girişi koymuşlar
attığın taş vurduğun kuşa değmez, valo zaten ekran kartına yük bindirmiyor, onun yerine yayın vermek için farklı aygıtlar var onlara bakabilirsin. tam adını hatırlamıyorum ama ekran kartından çıkan görüntüyü kaydedip yayına verebiliyorsunHocam 1080p valo yayını açıyorum cs veya yani ana ekran kartı maks 150 gördü diğeride böyle olsa yeter gibi
o soket sadece ekran kartı için değil gigabit internet, pce den m2 ye çeviriciler (5 adede kadar) vs birsürü işe yarıyorHocam peki bu anakarta niye 1 den fazla ekran kartı girişi koymuşlar