Neler Yeni

Çift ekran kartı ne işe yarar nasıl kullanılır

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yahya
Merhaba yayın açan ve render alan biriyim rtx 5080 ekran kartım var bunun yanına 4060 veya 3060 almayı düşünüyorum ama çok bilgim yok sizce iş görürmü ve 850w zalman teramax psu ile sorun yaşarmıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Ataberk Sümer
İş istasyonları için yapıyorlar diye biliyorum, yayın ve render için açıkçası mantıklı değil bence. onların özel anakartları vesaire çok bütçe isteyen bir iş, ekran kartını alayım geçeyimle bitmez. Bunun yerine kendine ekstradan yayın bilgisayarı kurman ve ekran yakalama cihazı ile yayını farklı oyunu farklı pcden oynayabilirsin

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yahya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İş istasyonları için yapıyorlar diye biliyorum, yayın ve render için açıkçası mantıklı değil bence. onların özel anakartları vesaire çok bütçe isteyen bir iş, ekran kartını alayım geçeyimle bitmez. Bunun yerine kendine ekstradan yayın bilgisayarı kurman ve ekran yakalama cihazı ile yayını farklı oyunu farklı pcden oynayabilirsin
Hocam şöyle düşündüm çok bilgim yok fakat
Bendeki anakartta 3 ekran kartı girişi var 1 i 5080 diğerine 4060 taksam yayını 4060 tan versem olurmu

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Ataberk Sümer
Söylediğin şey oluyor diye biliyorum, hangi slotta hangi ekran kartının takılı olduğu önemli pcıe slotlarının hepsi aynı hızda olmuyor çünkü ona dikkat etmelisin. Yayını söylediğin gibi 4060 dan vermen yetecektir. Çift monitörde kullanıyorsan obs ayarlarını düzgün yaptığın müddetçe sorun olmaz gibime geliyor. Fakat 850 w psu iki ekran kartına teorikte yeter gibi görünüyor, ama bir tık riskli gibi geldi. Diğer parçalarının enerji tüketimine tek tek bakmanı öneririm, sınırda olabilir çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hava akışı da önemli, iki ekran kartı kasayı cehenneme çevirir

Fakat anlamadığım nokta şu hocam 5080 ekran kartınızla hem yayın açıp hem de rahatça istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz, sizi kısıtlayan durum ne oldu ki

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
392
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Merhaba yayın açan ve render alan biriyim rtx 5080 ekran kartım var bunun yanına 4060 veya 3060 almayı düşünüyorum ama çok bilgim yok sizce iş görürmü ve 850w zalman teramax psu ile sorun yaşarmıyım
psu yükseltmenizi öneririm

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yahya
Söylediğin şey oluyor diye biliyorum, hangi slotta hangi ekran kartının takılı olduğu önemli pcıe slotlarının hepsi aynı hızda olmuyor çünkü ona dikkat etmelisin. Yayını söylediğin gibi 4060 dan vermen yetecektir. Çift monitörde kullanıyorsan obs ayarlarını düzgün yaptığın müddetçe sorun olmaz gibime geliyor. Fakat 850 w psu iki ekran kartına teorikte yeter gibi görünüyor, ama bir tık riskli gibi geldi. Diğer parçalarının enerji tüketimine tek tek bakmanı öneririm, sınırda olabilir çünkü

Hava akışı da önemli, iki ekran kartı kasayı cehenneme çevirir

Fakat anlamadığım nokta şu hocam 5080 ekran kartınızla hem yayın açıp hem de rahatça istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz, sizi kısıtlayan durum ne oldu ki
Hocam 1080p valo yayını açıyorum cs veya yani ana ekran kartı maks 150 gördü diğeride böyle olsa yeter gibi

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Burhan Bey
Merhaba, sisteme 2 ekran kartı takıp birine şu işi yaptıriyim diğeri de şunu yapsın gibi bir durum olmaz hocam. Zamanında çiftli hatta üçlü ekran kartlı sistemler için Nvidia SLI ve AMD Crossfire teknolojileri vardı, şimdilerle esameleri okunmuyor...

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yahya
Merhaba, sisteme 2 ekran kartı takıp birine şu işi yaptıriyim diğeri de şunu yapsın gibi bir durum olmaz hocam. Zamanında çiftli hatta üçlü ekran kartlı sistemler için Nvidia SLI ve AMD Crossfire teknolojileri vardı, şimdilerle esameleri okunmuyor...
Hocam bi kaç video izledim onlar yapıyorlardı ama ne kadar doğrıiu bilmem

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Burhan Bey
Bahsettiğim teknolojilerde kartlar birbirlerine bağnalıp tek bir kart gibi hareket ediyorlardı. Deneyin ama bence hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Hatta ikinci kartı almadan önce yapmak istediğiniz şeyi CPU'nın dahili grafik işlemcisini kullanarak yapmaya çalışın.

ibo622

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
ibrahim ugur
Hocam şöyle düşündüm çok bilgim yok fakat
Bendeki anakartta 3 ekran kartı girişi var 1 i 5080 diğerine 4060 taksam yayını 4060 tan versem olurmu
hocam o öyle olmuyo ana pc ye ek yan pc yapıyolar elgatoyla aktarıyosun onu bi pc ye iki ekran kartıyla olmaz

heloguys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Yahya
hocam o öyle olmuyo ana pc ye ek yan pc yapıyolar elgatoyla aktarıyosun onu bi pc ye iki ekran kartıyla olmaz
Hocam peki bu anakarta niye 1 den fazla ekran kartı girişi koymuşlar

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
618
İsim
Murat Cemal
Hocam 1080p valo yayını açıyorum cs veya yani ana ekran kartı maks 150 gördü diğeride böyle olsa yeter gibi
attığın taş vurduğun kuşa değmez, valo zaten ekran kartına yük bindirmiyor, onun yerine yayın vermek için farklı aygıtlar var onlara bakabilirsin. tam adını hatırlamıyorum ama ekran kartından çıkan görüntüyü kaydedip yayına verebiliyorsun

Hocam peki bu anakarta niye 1 den fazla ekran kartı girişi koymuşlar
o soket sadece ekran kartı için değil gigabit internet, pce den m2 ye çeviriciler (5 adede kadar) vs birsürü işe yarıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,085,934
Üyeler
172,577
Son üye
ugurcantskn