CL Değerimi doğru düşürebilmiş miyim?

addy1234

80+
Reaksiyon skoru
93
Merhabalar arkadaşlar. CL 22 değerindeki Ramleri mi CL 16 ya düşürmüştüm. Fakat bir sebepten ötürü yeniden CL 22 ye çıkartmak zorunda kalmıştım. Şimdi tekrardan CL 16 ya düşürdüm. Bütün değerler doğru mudur? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Post automatically merged:

.

Ekler

• düşüre.jpg
    düşüre.jpg
    51.9 KB · Hit: 53
2666 mhz cl 22 ram mi varmış.

Team Elite 8GB (1x8GB) 3200MHz CL22 DDR4 Ram Hocam RAM aslında bu neden 2666 da çalışıyor çözemedim​

Biosu sıfırlayıp XMP açsana direkt olarak 3200 mhz. Ondan sonra CPU-Z SPD kısmının ekran görüntüsünü at.

Cl değeriyle hiç oynamayın. Otomatik XMP değerleri neyse o kalsın. Yani önce 3200 mhzde çalıştığından bir emin olun. Ondan sonra timinglerine bakılır. Dediğim gibi 3200 mhz XMP profiline aldıktan sonra SPD kısmının ekran görüntüsünü atın bir.

Cl değeriyle hiç oynamayın. Otomatik XMP değerleri neyse o kalsın. Yani önce 3200 mhzde çalıştığından bir emin olun. Ondan sonra timinglerine bakılır. Dediğim gibi 3200 mhz XMP profiline aldıktan sonra SPD kısmının ekran görüntüsünü atın bir.
Tamamdır hocam

Hocam yaptım sanırım Timing değerlerim doğru mu ?

Ekler

• xmp.jpg
    xmp.jpg
    49.5 KB · Hit: 37
Evet 3200 mhz cl16. Nasıl yapacağını bilmiyorsan timinglerle hiç oynama bu şekilde kalsın.

Geri