Bursalı_Genç16
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 368
İlk vaadler çok eleştiri almıştı bu sebeple gelen eleştirileri dikkate alarak vaadleri daha realist hâle getirdik parti logosunuda değiştirdik
Slogan:"Hayal satmıyoruz, devlet yönetmeye geliyoruz. Ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan."
1. Adalet ve Devlet Yönetimi (Liyakat Esastır)
- Mülakata Son: Kamuda işe alımlarda "mülakat" sistemi tamamen kaldırılacak. Tek kriter sınav puanı ve liyakat olacak.
- Torpil Düzeni Bitecek: Kamudaki tüm atamalar şeffaf olacak. Bürokraside tarikat, cemaat veya hemşehricilik değil; "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı" kimliği geçerli olacak.
- Dokunulmazlıklar Sınırlandırılacak: Milletvekili dokunulmazlığı sadece kürsüdeki ifade özgürlüğü ile sınırlı kalacak. Suç işleyen vekil de vatandaşla aynı mahkemede yargılanacak.
2. Milli Güvenlik ve Hudut (Tam Bağımsızlık)
- Sınır Namustur: Sınırlarımız, en son teknoloji elektronik izleme sistemleri, termal kameralar ve SİHA desteği ile "Geçilmez Bölge" ilan edilecek. Kaçak geçişlere sıfır tolerans tanınacak.
- Sığınmacıların Dönüşü: Suriyeli ve diğer sığınmacıların ülkelerine güvenli dönüşü için uluslararası hukuk çerçevesinde 2 yıllık bir takvim işletilecek. Demografik yapımızın bozulmasına izin verilmeyecek.
- Terörle Tavizsiz Mücadele: Terör örgütü elebaşları ve üyeleri için af veya ceza indirimi gündeme gelmeyecek. Devletin gücü ve kararlılığı her alanda hissedilecek.
3. Ekonomi ve Üretim (Milli Sanayi)
- Milli Fabrikalar: Özelleştirilen stratejik tesisler (şeker, tütün, kâğıt vb.) yeniden devlet bünyesine katılarak üretime kazandırılacak.
- Yüksek Teknoloji Seferberliği: Türkiye; sadece bina yapan değil; çip, yazılım, ilaç ve ileri teknoloji üreten bir ülke olacak. Savunma sanayisindeki başarı modeli, sivil sanayiye aktarılacak.
- Üreten Gençlik: Teknoloji ve yazılım alanında üretim yapan girişimci gençlere, vergi muafiyeti ve karşılıksız hibe desteği sağlanacak.
4. Eğitim ve Sağlık (Akıl ve Bilim)
- Köy Enstitüleri Ruhu: Tarım ve teknolojiyi birleştiren, köylüyü kalkındıran modern "Tarım ve Teknoloji Liseleri" açılacak.
- Askeri Kurumların İadesi: Ordunun ihtiyacı olan subayları yetiştiren askeri liseler, harp okulları ve GATA (askeri hastaneler), TSK bünyesinde tekrar hizmete açılacak.
- Laik ve Bilimsel Eğitim: Müfredat, hurafelerden arındırılıp tamamen akıl, bilim ve Atatürk ilkeleri ışığında yeniden düzenlenecek.
5. Ulaşım ve Günlük Hayat (Halka Hizmet)
- Plaka Tekeline Son: Taksi plakası bir rant aracı olmaktan çıkarılacak. Vatandaşın ucuz ve konforlu ulaşımı için rekabet ortamı sağlanacak.
- Dijital Ulaşım Özgürlüğü: Paylaşımlı yolculuk uygulamaları (uygulama tabanlı ulaşım), devlet denetiminde ve vergilendirilmiş şekilde yasal hale gelecek.
Slogan:"Hayal satmıyoruz, devlet yönetmeye geliyoruz. Ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan."