❌İndirim Bitti! Colorful iGame RTX5080 Ultra 55.999TL

Alan var mı alınır mı?

Gaming gecesi özel fiyatları ayrı ayrı konu açmanıza gerek yok spam ediyorsunuz . Zaten ana başlığı var millet orda paylaşıyor.

5070 Ti versiyonu var, ben memnunum ama tepe modeller ile sıcaklık kıyaslanırsa en kötü 5 derece fark olabilir. OC için +400 pek stabil değil, tabi voltaj vermediğiniz sürece, onun dışında sorun yok. Fanların sesi ancak %65 civarında duyulmaya başlıyor o da kanatlardan gelen rüzgar sesi oluyor. Ancak bir %90 üstünde dönmeden gelen ses var. Ancak o sıcaklığa çıkmıyor, Furmarkta 70 derece ye %70 fan hızı veya kasaya ve ortam derecesine bağlı 65 gibi. Siyah için PNY daha iyi gözüküyor ama beyaz ise fazla gezinmeye gerek olmadığını düşünüyorum, fazla ısınmıyor o yüzden kasten düşük rpm de kullanıp, sıcaklığı 5 derece artsa bile 75 olur. (ki oyunlar strest tesi gibi sürekli ve bu kadar yük bindirmiyor) OC için +350 mhz ve +3k memory de kesin stabil. 450 yapsanız da ztn 1 fps ancak kazanırsınız :D Oyun içi 55-60, ancak kasamda altta fanlar var, bilginize...

5070 Ti versiyonu var, ben memnunum ama tepe modeller ile sıcaklık kıyaslanırsa en kötü 5 derece fark olabilir. OC için +400 pek stabil değil, tabi voltaj vermediğiniz sürece, onun dışında sorun yok. Fanların sesi ancak %65 civarında duyulmaya başlıyor o da kanatlardan gelen rüzgar sesi oluyor. Ancak bir %90 üstünde dönmeden gelen ses var. Ancak o sıcaklığa çıkmıyor, Furmarkta 70 derece ye %70 fan hızı veya kasaya ve ortam derecesine bağlı 65 gibi. Siyah için PNY daha iyi gözüküyor ama beyaz ise fazla gezinmeye gerek olmadığını düşünüyorum, fazla ısınmıyor o yüzden kasten düşük rpm de kullanıp, sıcaklığı 5 derece artsa bile 75 olur. (ki oyunlar strest tesi gibi sürekli ve bu kadar yük bindirmiyor) OC için +350 mhz ve +3k memory de kesin stabil. 450 yapsanız da ztn 1 fps ancak kazanırsınız :D Oyun içi 55-60, ancak kasamda altta fanlar var, bilginize...
hocam oyunlarda gpu clock kaç mhz'de ortalama? stok bi şekilde.
bende 5070ti pny var ve oyunlarda 3000mhz civarında oluyor. fan ayarlarını değiştirmedim. 62 derecede fan çalıştırıyor. oyunlarda 1400-1500rpm'de ortalama 66, max 68 derece görüyor. furmarkta ise 72 derece ama kaç rpm kontrol etmedim ve dediğim gibi hiçbir ayarıyla oynamadım her şey fabrika ayarında.

Son düzenleme:
hocam oyunlarda gpu clock kaç mhz'de ortalama? stok bi şekilde.
bende 5070ti pny var ve oyunlarda 3000mhz civarında oluyor. fan ayarlarını değiştirmedim. 62 derece fan çalıştırıyor. oyunlarda 1400-1500rpm'de ortalama 66, max 68 derece görüyor. furmarkta ise 72 derece ama kaç rpm kontrol etmedim ve dediğim gibi hiçbir ayarıyla oynamadım her şey fabrika ayarında.
Marvel's Spider-man 2, 60 derece 2805 ile 2900 mhz, fanlar 1500 rpm. PNY'nin oc si baya iyi, base olarak fabrika çıkışlı OC kartlarda var. 2-3 saniyeliğine 64 dereceye çıkıyor sonra 59'a düşüp yine 60'a sabitliyor sonra bir ara 64 olup yine aynısı oluyor. Hatta şimdi 58'e düştü. Sahneden sahneye değişiyor, fanlarını beğendim ama bence soğutmadan kısmışlar. PNY'nin soğutmasını bilmiyorum ama tepe modelini aldıysan ya aynıdır ya daha iyidir, sadece OC'si daha iyi olmalı. TPU ya göre en yüksek MHz lerden biri. Çözünürlük de MHz yi etkiliyor ben 3440x1440 kullanıyorum.

Hacı 5080 superi bekleyecem. En kötü super alamazsak 5080 lerin fiyatı bir tık düşer diye düşünüyorum

Marvel's Spider-man 2, 60 derece 2805 ile 2900 mhz, fanlar 1500 rpm. PNY'nin oc si baya iyi, base olarak fabrika çıkışlı OC kartlarda var. 2-3 saniyeliğine 64 dereceye çıkıyor sonra 59'a düşüp yine 60'a sabitliyor sonra bir ara 64 olup yine aynısı oluyor. Hatta şimdi 58'e düştü. Sahneden sahneye değişiyor, fanlarını beğendim ama bence soğutmadan kısmışlar. PNY'nin soğutmasını bilmiyorum ama tepe modelini aldıysan ya aynıdır ya daha iyidir, sadece OC'si daha iyi olmalı. TPU ya göre en yüksek MHz lerden biri. Çözünürlük de MHz yi etkiliyor ben 3440x1440 kullanıyorum.
Pny’de soğutması farklı olan 2 model var benimki plus değil bu yüzden plus olan modele göre yaklaşık 3 derece daha sıcak çalışıyor. Ama gerçekten oc’den baya memnun kaldım, çok stabil çalışıyor. Fanlar beklentimin çok üstünde çıktı. Asla fanın çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum sesten. non-rgb plus olmayan model furmarkta 72 derece görürken. plus olan model 68-69 derece görüyor stok ayarlar ile.

Son düzenleme:
Pny’de soğutması farklı olan 2 model var benimki plus değil bu yüzden plus olan modele göre yaklaşık 3 derece daha sıcak çalışıyor. Ama gerçekten oc’den baya memnun kaldım, çok stabil çalışıyor. Fanlar beklentimin çok üstünde çıktı. Asla fanın çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum sesten. non-rgb plus olmayan model furmarkta 72 derece görürken. plus olan model 68-69 derece görüyor stok ayarlar ile.
Yani pek düşünmeye gerek yok, Aorus master, msi vanguard, asus rog strix astral fln olmayınca kartlar arasında pek fark olmuyor, tabii ki benim kartta vapor chamber ince sanırım, en azından AMD'nin 7900xtx hatta sanırım 9070 XT vapor chamberi kadar iyi değil. Ama bu anlaşılır bir durum, biri AMD'nin birkaç yıl önceki flagship /amiral gemisi dediğimiz kart, hatta şu an hala öyle, 9080XT veya başka bir üst model çıkarsa değişecek bir durum diğer yandan bu iki kart da kastettiğim soğutuc modelleri Sapphire Nitro+ yani direk yine markanın tepe modeli, Ultra W OC orta model bir kart. Colorful'un daha Advanced OC ve Vulcan modeli var, Advanced OC'den emin değilim ama Vulcan kesin daha iyi bir model, sonra sıvı soğutuculu modeller var ztn :D OC yapınca 3150 MHz de çalışıyor, 3350 hızında çalışsa bile pek bir şey kazandırmayacağı için takmıyorum artık :ROFLMAO:

arkadaşlar bu kart öyle böyle bir kart değil bu arada. Normal kartlardan çok daha kalın ve gösterişli. Gerek performans gerek soğutma olsun mükemmel bir kart. Kasanıza da inanılmaz yakışır beyaz siyah fark etmez. Fiyat olarak da güze düşmüş. Bir daha yakalarsanız alın bence.

Geri