Neden bilindik firmaya değil de comnet gibi daha az adını duyduğunuz markalara yöneliyorsunuz ki. bu işin tekeli türk telekom, artık alt yapınızda port yoksa türk telekomdan başka seçeneğiniz yok çünkü diğer firmalar size alt yapı açma port sağlama gibi işlemleri yapmıyor diyelim alt yapınız var ve port girişiniz de var bu durumda hiç duymadığınız firmaya neden yöneliyorsunuz ki daha bilindik aynı fiyat bandında çok internet sağlayıcısı var iken bunu seçmeniz tamamen sizin hatanız
Güzel kardeşim. Millet keyfinden geçmiyor bu firmalara ki inan buna sorun olmadığı sürece bütün firmalar aynı ama sorun çıkınca turktelekom alttapısında isen türknetin netpeed gıbırnet vs.... comnetten farkı yok. Millet de bakıyor çok fazla ödüyorum sorun gene çözülmüyor az ödüyorum sorun gene çözülmüyor. O zaman fazla ödememin anlamı ne? Bende eski türknet abonesiydim. Türknet'in kendi fiber altyapısında değilsen tek tarife dediği ücret 35-50 megabit paketler için çok pahalı. Comnet vs... diğer firmalar bu fiyatın yarı fiyatından daha az fiyata sana internet veriyor. Turktelekom altyapısında Turknet kullanıyorken ani hız kayıpları ve 75megabitten 60 megabite kadar hızım azaldı. Defalarca türknet ile iletişime geçtim. Sene içerisinde 75'den önce 65'lere sonra da 60'a düştüm ve iki sefer çok ciddi hız kaybım oldu ve iki destek kaydında da birisi 20 gün diğeri de 15 sürdü ama sonuç olarak hızım ikinci sorunda 60'da kaldı daha yükselmiyor. Ve gün geçtikçe hızım daha da düşüyor. Ben bu hat üzerinde 99megabite kadar internet alabiliyordum. Ama türknetin o zaman o tarifesi yoktu. Turk telekom üzerinden bağlananlara biraz fiyat farkı ile 75 megabite kadar internet veriyordu. Çok bilinen türknet beni aradı sorunla ilgilendi de ne oldu. Çözüm yok. Turktelekom borusunu öttürdü. Türknette size o kadar hız geliyor ancak dedi. Ben sizden fiyat farkı ile 75 megabit interneti altyapım desteklememesine rağmen ***** mıyımda geçiş yaptım. Turk telekom kasti ve bilerek hızımı düşürdü ama turknet sesini çıkartamadı. Bende türknet büyük şehirlerden gigafiber altyapısı kuracak diye ona para aktaramam. Onu da sordum yani bizim şehirde çalışmanız var mı 2 sene önce de yoktu şimdi de yok hala.
Velhasıl kelam aynı tarifeye turk telekom hattı üzerinde iken fazla fazla para vermek pek de akıl karı değil. Türknette de 2-3 gün internetim kesildi ilgilendiler sorunun kaynağını söylediler ama çözüm yine olmadı. Comnette bu sorun patlayana kadar gayet iyi iss idi. 1,5 senedir sorunsuz kullanıyorduk. Türknetten çıkma sebebimde yukarıda anlattığım sorunlar yüzündendi. Ama dediğim gibi sorun yokken herkes iyi. Sorun olduğunda işte altyapı onların olmadığı için bir anlamı yok nerede olursan ol. O yüzden ucuz nerede ise ona geçersin bariz bir sıkıntısı yok ise. Yoksa bana comnetin türknetin vs... inan hiçbir ekstra faydası yok. Süslü sözler ve cevaplar çözüm sunmuyor. Zaman kaybı.