🔥İndirim Cooler Master HTK-002 Termal Macun 149TL

furkangorur

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,114

HB Premium yoksa ilk ay 1 TL'ye alıp kargoyu bedavaya getirebilirsiniz.

Diğer sitelerde en ucuz 270tl

1744881293338.png

işlemcinin altına kaçırdığım ilk ve tek macundur aşırı sıvı. kaliteli olduğunu düşünmüyorum. mx-6 iyidir

mx-6 sipariş ettim ben de. bu gün gelir. ilk defa macun yenilemesi yapacağım bakalım.
Çok dikkatli olun hocam. fazla sürmeyin elinizde termal macun bulaştığında işlemciye dokunmayın azıcık bile dokunsanız altında kalır sokete kaçarsa çok problem olur. İşlemci anakarttayken üstündekini güzelce temizleyin sonra yenisini sürün. soğutmadakini çıkarttıktan sonra güzelce silin video izleyin bol bol ben 1 anakart çöp ettim o yüzden söylüyorum. İşlemciyi temizlemek kolay nispeten. Pinleri kırma ihtimali var ama alkolle temizleniyor yavaşca. Soket imkansıza yakın.

Çok dikkatli olun hocam. fazla sürmeyin elinizde termal macun bulaştığında işlemciye dokunmayın azıcık bile dokunsanız altında kalır sokete kaçarsa çok problem olur. İşlemci anakarttayken üstündekini güzelce temizleyin sonra yenisini sürün. soğutmadakini çıkarttıktan sonra güzelce silin video izleyin bol bol ben 1 anakart çöp ettim o yüzden söylüyorum. İşlemciyi temizlemek kolay nispeten. Pinleri kırma ihtimali var ama alkolle temizleniyor yavaşca. Soket imkansıza yakın.
Bilgiler için çok teşekkür ederim hocam. Laptop unkini yenileyecektim. 2012 de aldığımdan beri aynı macun. Laptoplar daha kolay sanırım. Ama dediklerinize dikkat edeceğim. Bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum açıkçası.

Alınmaz. İletkenliği iyi gözüküyor ama yarısını verebiliyor anca

aklınızda bulunsun devre temizleyici spreyler var denemedim ama bu sprey ile cpu soketi bence kolayca temizlenir çok uçucu bir solüsyon olduğundan hemen kuruyor ve sprey gibi püskürtüldüğünden soketin içine kadar gidip gerekli temizliği yaparak termal macunu çözeceğini düşünüyorum

kontak spreyi

aklınızda bulunsun devre temizleyici spreyler var denemedim ama bu sprey ile cpu soketi bence kolayca temizlenir çok uçucu bir solüsyon olduğundan hemen kuruyor ve sprey gibi püskürtüldüğünden soketin içine kadar gidip gerekli temizliği yaparak termal macunu çözeceğini düşünüyorum

kontak spreyi
Anakarta direk sıksak sorun yapar mı? Kullanım alanı nedir tam olarak

Nemli bir bez yada selpak ile de silebilirsin. Elle temas etmezsen iyi olur işlemci ve gpu bölümüne. Temas edersen selpakla sil öyle sür. Önemli nokta ise laptop eski ise bazen açarken menteşeler kırılabiliyor. Pena yardımı ile yavaşça açmanı öneririm. Mutlaka modelin YouTube da videosu vardır, termal pasta değişimi işe alakalı. Bazı modeller komple sökülüp parçalanıyor ve öyle yapılıyor macun değişimi. Videodan aşama aşama yaparsan hata yapma şansın azalır.

üzerinde elektronik devre elemanları olan bütün kartların temizliğinde kullanılır direk karta sıkabilirsin 10 dakikada uçar kartın üzerinde sıvı kalmaz ama yine de kontak spreyi ile yıkadığın elektronik aksamı 1 gün kurumaya bırakmak iyi olur diye düşünüyorum ben ürünü defalarca kullandım joypad anakart elektronik devrelerde hiçbir sıkıntı yaşamadım kullandığım yüzeylerdeki kirleri akıtarak temizliği sağladı özellikle sigara kullandığım yıllarda anakartımın üzeri sigara zifiri ile kaplanıp yapış yapış oluyordu onu bile tertemiz yapıyordu hatta evde hala bulunduruyorum :):):)senin anakartın durumunda sokete yakın tutarak bolca sıkıp soket içerisindeki termal macunun çözülüp akması sağlanabilir bence kullanım şeklinin videosunu alta bırakıyorum

not: 2 tip kontak spreyi bulunur yağlı ve yağsız sen yağsız olanı kullanacaksın yağlı olan daha çok mekanik aksamlarda kullanılır ( kapı menteşeleri bisiklet zinciri vb. )

Son düzenleme:

kontak spreyi
Soket kapanır açılır bir şey olduğu için sıktım ufak bir fırçayla temizledim falan düzelmedi. Sert kullandım biraz soketi oynattım temizlendi ama bazı pinlerin yuvaları sorun çıkardı hareket ettiği gibi kapanmaya bazen hiç açılmamaya falan başladı.

Soket kapanır açılır bir şey olduğu için sıktım ufak bir fırçayla temizledim falan düzelmedi. Sert kullandım biraz soketi oynattım temizlendi ama bazı pinlerin yuvaları sorun çıkardı hareket ettiği gibi kapanmaya bazen hiç açılmamaya falan başladı.
üzücü olmuş soketin hareket etmesi sorun değil aslında içindeki pinler sabittir sadece soketin kapağını kaldırıp çok yakından bolca sıkıp termal macunun akmasını bekleyecektiniz zaten youtube vb sitelerde bu işlemi izopropil alkol ile yapıyorlar o da kontak spreyinin ana maddesidir altta bir örnek video bırakıyorum bu videoda sokete direk izopropil alkol döküp macunun çözülmesini sağlıyor dikkatli bakarsanız akan alkol ile çözülmüş gri termal macun sıvı karılışımın aktığını göreceksiniz kalan kısmında yumuşak bir fırça ile bastırmadan soket tırnaklarının gösterdiği yöne doğru fırçalıyor ve tertemiz oluyor soket burada kontak spreyi basınçlı püskürtme yolu ile kullanıldığında yakından ve bolca sıkılınca pinlerin arasındaki macunu söker ve akmasını sağlar diye düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,364
Üyeler
185,081
Son üye
Lynx_tr
Geri