@crazyreignBu ayarı kapatırsam bi kaybım olur mu? işlemcim r5 1600 af 82leri gördü antalya sıcağında zaten 60 fps kilitli oynuyorum.
gigabyte a320m-h rev1.1Sıcaklık aşırı yüksek ve throttle olmuyor ama istersen kapatabilirsin, oyunlarda birazcık performansın azalabilir. Anakartın nedir?
yüzde kaç kayıp yaşarım?Sıcaklığı düşürürsünüz ama performans kaybı da yaşarsınız.
CPU Ratio kısmını 3800 vs. yapabilirsiniz.
GIGABYTE anakartlarda tam olarak nereden kapatılıyor bilmiyorum, Core Ratio'yu 32 yap diyecektim ama anakartın A320 chipsetli o yüzden Core Ratio ayarı açık değildir tahminimce. Eğer BIOS'ta AMD CBS tarzında bir yer varsa onun içerisindedir.Gigabyte a320m-h rev1.1
Aman aman bir kayıp olacağını sanmıyorum. %5-10 vs. olur tahminimce.yüzde kaç kayıp yaşarım?
Aman aman bir kayıp olacağını sanmıyorum. %5-10 vs. olur tahminimce.
Öncelikle ekran kartım 82 yi işlemcim 80leri görüyordu bunun üzerine fpsyi kitledim 60a ve cpbyi kapatmıştım ekran kartım max 70 işlemcim max 68i görmüştü ama çoğu oyunda ikiside 65 63 arası takılıyordu az önce bannerlorda cpb kapalı ve açık testi yaptım işlemci 55ti 58 oldu ben diyorum ki 3 4 derece için yüzde 10 kayıp vermeyeyim işlemcim 3.2 ghz cpb ile 3475 mhz oluyor geri açtım doğru yapmışmıyımdır?Gigabyte anakartlarda tam olarak nereden kapatılıyor bilmiyorum, Core Ratio'yu 32 yap diyecektim ama anakartın A320 chipsetli o yüzden Core Ratio ayarı açık değildir tahminimce. Eğer BIOS'ta AMD CBS tarzında bir yer varsa onun içerisindedir.
%10 kayıp olmaz. Geri açtığında 3.2 GHz gördüğün için doğru yapmışsın demektir, bırak açık kalsın. O kadar sıcaklığın kimseye zararı yok.Öncelikle ekran kartım 82 yi işlemcim 80leri görüyordu bunun üzerine fpsyi kitledim 60a ve cpbyi kapatmıştım ekran kartım max 70 işlemcim max 68i görmüştü ama çoğu oyunda ikiside 65 63 arası takılıyordu az önce bannerlorda cpb kapalı ve açık testi yaptım işlemci 55ti 58 oldu ben diyorum ki 3 4 derece için yüzde 10 kayıp vermeyeyim işlemcim 3.2 ghz cpb ile 3475 mhz oluyor geri açtım doğru yapmışmıyımdır?