Haktan bu arada hala senin 15 olduğuna inanmıyorum.Sen 15 yaşındaki birine gelmiş ''Sen veletsin.'' diyorsun ama senin de yaşını gördük.
Pek konuyu hatırlamıyorum da o taraftan kuvvet uygularsa kapak açılmaz.Arkadaşlar bu soruda hangisinde amaçlanan iş yapılmaz diyor. Bu sorunun cevabının c olmasının sebebi her iki Yönün de aynı olması mı?
Alıntıyı görüntüle
Sorunun tamamını gönderebilir misin? Sanırım tam çıkmadı soru.Arkadaşlar bu soruda hangisinde amaçlanan iş yapılmaz diyor. Bu sorunun cevabının c olmasının sebebi her iki Yönün de aynı olması mı?
Alıntıyı görüntüle
Açılır. MEB kitabında yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı gazoz açacağı vermişlerdi. Birinde kuvvetten kazan sağlanırken diğerinde yoldan sağlanıyordu. Her türlü açılır yani.Pek konuyu hatırlamıyorum da o taraftan kuvvet uygularsa kapak açılmaz.
Bilerek çekmiştim.Sorunun tamamını gönderebilir misin? Sanırım tam çıkmadı soru.
Şimdi anladım. A'da zaten ceviz kıracağı kaldıraçı verilmiş. Amacına uygun. El arabası da aynı şekilde yukarı kuvvet uygulanarak kullanılıyor. Çünkü yük yere doğru kuvvet uyguluyor. D'deki de keser. Çivinin olduğu yer yük, oraya takılıp yukarı kuvvet uygulanmış. Yani yine amacına uygun. Ancak C'de soda açacağını aşağı ittirmesi lazım. Yukarı ittirirse yükle aynı tarafa kuvvet uygular yani boşa kuvvet uygular. Çift taraflı kaldıraç olduğu için kapağı yukarı çıkarmak için kuvveti aşağı uygulaması lazım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Tekrardan başarılar sınavda.Bilerek çekmiştim.
Alıntıyı görüntüle
Yoldan kazanç sağlananda kuvvetin ortada olması lazım.Bunda kuvvet sonda.Açılır. MEB kitabında yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı gazoz açacağı vermişlerdi. Birinde kuvvetten kazan sağlanırken diğerinde yoldan sağlanıyordu. Her türlü açılır yani.
Normal deneme knk. Kolay yaniYaptığınız denemelerden zor mu kolay mı?
Hesaplama yapan siteler kadar mı puan geliyor?
Sözel aşırı basitti okuduğunu anlarsan ve konu bilginde varsa fule yakın yaparsın benim sadece 2 yanlışım vardı sözelde.Yaptığınız denemelerden zor mu kolay mı?
Hesaplama yapan siteler kadar mı puan geliyor?