Crucial Ballistix 5000 MHz CL 18 OC!

Neye göre yiyip yemiyor?
Hangi ayarları kıstın neleri yükselttin?
Tam soru şu : Neden başkası 5000 yapamadı sen yaptın?
Ciddi cevapla lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alt gecikmelere bak 😮
Nesi var alt gecikmelerin?

Neye göre yiyip yemiyor?
Ciddi cevapla lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nesi var alt gecikmelerin?
Yüksek

Merhaba, uzun deneyler sonuçta Crucial Ballistix Ramlerin sınırını bulmuş bulunmaktayım. Belki aynı gecikme ile 5200 MHz de olabilirdi ancak daha iyi bir anakarta ihtiyacım vardı. Crucial Ballistix hakkında tereddütleri olanlara bunu göstermeniz yetecektir diye düşünüyorum :D

Alıntıyı görüntüle
Vallaha helal olsun. Hangi balliatix ürünü. 3200 cl 16 mı yoksa 3000 mhz cl 15 mi ?

Merhaba, uzun deneyler sonuçta Crucial Ballistix Ramlerin sınırını bulmuş bulunmaktayım. Belki aynı gecikme ile 5200 MHz de olabilirdi ancak daha iyi bir anakarta ihtiyacım vardı. Crucial Ballistix hakkında tereddütleri olanlara bunu göstermeniz yetecektir diye düşünüyorum :D

Alıntıyı görüntüle
cl değeri düşmüyor mu

Neye göre yiyip yemiyor?
Ciddi cevapla lütfen.
MEM VTT'ye göre ve tRC ye göre yiyip yememeye karar veriyor. Böyle yüksek frekanslara çıkarken, MEM VTT'nin yani bellek kontrolcüsünün voltajı olabildiğince düşük kalmalı ve IOD voltajı da olabildiğince düşük kalmalı. Öbür türlü sistem açılmıyor ve çok zorlanıyor açılmakta.

ProcODT'yi 30 ohm yaptım
DRAM Voltajını 1.6 yaptım
SoC Voltajını 1.1 yaptım

Başkası da 5000 MHz yapabilir ancak Micron E Die veya Samsung B Die dışında olmaz. ve sadece dirençleri ve voltajları ve gecikmeleri doğru ayarlamayı bilen biri yapabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,197
Üyeler
184,748
Son üye
Çalışkan45
Geri