Neler Yeni

CS:GO'da kutu açmak haram mı?

TheShazZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Eren Pestil
300tl değilde 10 20tl çıksa sormazdınız haram mı diye 300tl çıkarmışsın harca geç

MrFormand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
İbrahim Efe
Instagram
ibrahim_ceylan44
Discord
MrFormand#4444
Tabii ki kumar sayılıyor arkadaşlar. Gerçek para ödeyerek belirli olasılıklarla ederi gerçek para olan şeyler kazanıyor veya kaybediyorsunuz. Oynamayın demiyorum ama kendinizi kandırmayın, ben de sık sık kapsül de açarım rulet de oynarım.
Tabii ki değil diyen arkadaşları da anlayamadım, bunu kumar olmaktan çıkaran şeyi bana açıklar mısınız?
Ben sadece ztn gerçek hayata çekemdiğin için diye sordum çünkü steamde duruyo gerçek hayata geçmiyo

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Kutluhan bayrakcı
5 TL ye kapsülden 300tl lik sticker çıkardım ve gerçek paraya dönmedi ve ben onu satıp oyun fln aldım skin fln aldım bir haram yanı varmı
Kanka alın teri değmemiş her para haram. Emek ederek kazanmadığın her para haram buda kumar oynama ile eşdeğer

MrFormand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
İbrahim Efe
Instagram
ibrahim_ceylan44
Discord
MrFormand#4444
Kanka alın teri değmemiş her para haram. Emek ederek kazanmadığın her para haram buda kumar oynama ile eşdeğer
Knk ama oyun içinde kaldığı için gerçek hayata çıkaramadığın için annem kumar tam sayılmaz dedi

MrFormand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
İbrahim Efe
Instagram
ibrahim_ceylan44
Discord
MrFormand#4444

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Knk ama oyun içinde kaldığı için gerçek hayata çıkaramadığın için annem kumar tam sayılmaz dedi
Gerçek hayata çıkaramadığını kim söyledi geçimini sadece CS:GO skin piyasasından geçiren insanlar var al sat yaparak :D sen sadece çıkarmamayı tercih ettin.

Fransada "Kumar" olarak geçiyor. Ki zaten tamamen bir kumar. O yüzden direkt olarak haram.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
5 TL ye kapsülden 300tl lik sticker çıkardım ve gerçek paraya dönmedi ve ben onu satıp oyun fln aldım skin fln aldım bir haram yanı varmı
Knk item veriyorya o yüzden sorun yok. Eğer vermezse ve burdan para kazanmaya çalışıorsan caiz değiş diye biliyorum.

MrFormand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
İbrahim Efe
Instagram
ibrahim_ceylan44
Discord
MrFormand#4444
Gerçek hayata çıkaramadığını kim söyledi geçimini sadece CS:GO skin piyasasından geçiren insanlar var al sat yaparak :D sen sadece çıkarmamayı tercih ettin.

Fransada "Kumar" olarak geçiyor. Ki zaten tamamen bir kumar. O yüzden direkt olarak haram.
Ben yapmıyorum ama ben sadece oyun içinde geçiriyorun yani sanal oyun içi parw gibi o yüzden haram değil dediler yoksa banada haram gibi geliyodu ama

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Ben sadece ztn gerçek hayata çekemdiğin için diye sordum çünkü steamde duruyo gerçek hayata geçmiyo
Dostum açıkçası çok günah olduğunu falan düşünmüyorum, amaç da önemli. Ama oyun bile aldıysan paralı bir oyunu bedava almış gibi oldun, ufak bir miktarla kumar oynayıp kazandın. Sana kalmış 😊

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Kutuya belli bir miktar para veriyorsun ve içerisinden birtakım teçhizatlar yahut görünüm düşüyor. Düşenlerin değeri kasaya verdiğin paranın altında da olabilir, üstünde de olabilir. Sana zarar da ettirebilir, kâr da ettirebilir. Tamamen bir belirsizlik var, şans oyunu. İslam'da bu tür işlemler yasaklanmıştır, kumardır. Bu parayı sadece Steam'de kullanabiliyorum, gerçek hayatta geçersiz demişsin fakat bu bir şeyi değiştirmez. Hüküm aynıdır. Kaldı ki böyle bir durum yok. Gerçek paraya da çevirebiliyorsun kutudan çıkanları satarak. Kısacası evet, haramdır.

Top Bottom