Cuma namazına gidememe

OzanKayaa

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhaba ben 16-17 yaşındayım ve 2.5 aydır namaz kılıyorum. Ama cuma namazlarına gidemiyorum anksiyete bozukluğum var utanıyorum tek başıma dışarı bile çıkıp dolasamiyorum ve bu yüzden çok üzülüyorum. Sanki eve hapsolmuşum gibi yani sadece cumaya özel değil. İşte bu yüzden utanç vb. Durumlardan dolayı kimsede yok tek cumaya gidemiyorum mazeret sayılır mı? Veya günah mı?

Şimdi senin psikolojini ve durumunu Allah biliyor ayrıca bu durumdan rahatsız olman da niyetinin kötü olmadığını doğruluyor şuan senin amacın anksiyeteni kırmak olmalı , günah konusuna gelirsek ben pek olmaz diye düşünüyorum yapmak istiyorsun da yapamıyorsun ama yapmak için çabalaman lazım

Merhaba ben 16-17 yaşındayım ve 2.5 aydır namaz kılıyorum. Ama cuma namazlarına gidemiyorum anksiyete bozukluğum var utanıyorum tek başıma dışarı bile çıkıp dolasamiyorum ve bu yüzden çok üzülüyorum. Sanki eve hapsolmuşum gibi yani sadece cumaya özel değil. İşte bu yüzden utanç vb. Durumlardan dolayı kimsede yok tek cumaya gidemiyorum mazeret sayılır mı? Veya günah mı?
Bende anksiyete bozukluğu olmadığı için empati yapamıyorum ama neden utanıyorsunki kimse birbirini tanımıyo kimse birbiriyle göz teması bile kurmuyo arka arkaya oturuyorsun

Psikilojik destek almayı hiç denemedin mi?

Bende anksiyete bozukluğu olmadığı için empati yapamıyorum ama neden utanıyorsunki kimse birbirini tanımıyo kimse birbiriyle göz teması bile kurmuyo arka arkaya oturuyorsun
İşte bilmiyorum sende zaten empati kuramıyorsun o yüzden anlayamazsın maalesef. Yani sanki evde hapsolmusum gibi namaz dışında da çoğu yere tek gidemiyorum eğerki bir anda çok özgüven toplarsam bir kerelegine tek çıkabiliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşte bilmiyorum sende zaten empati kuramıyorsun o yüzden anlayamazsın maalesef. Yani sanki evde hapsolmusum gibi namaz dışında da çoğu yere tek gidemiyorum eğerki bir anda çok özgüven toplarsam bir kerelegine tek çıkabiliyorum
Umarım aşarsınız hocam bu problemi

Psikilojik destek almayı hiç denemedin mi?
Denemedimde psikolojiyle alakalimi ve aileme nasıl söyleyeceğim

Umarım aşarsınız hocam bu problemi
Umarım çünkü gerçekten bundan dolayı hayattan bıktım yoksa bende bunun düzelmesini çok istiyorum, çünkü şuan özgür değilmişim gibi

Dostum mahalle arkadaşın varsa onla birlikte git öyle alışırsın diye düşünüyorum yanlış hareket yapınca veya yanlış yapınca seni tekfir edecek yok, yanlış mı yaptın namazda?en kötü tövbe edersin

Denemedimde psikolojiyle alakalimi ve aileme nasıl söyleyeceğim

Umarım çünkü gerçekten bundan dolayı hayattan bıktım yoksa bende bunun düzelmesini çok istiyorum, çünkü şuan özgür değilmişim gibi

Psikolojiyle alakalı bir durum. Burada yazdığının aynısını ailene de söyleyeceksin işte. Ona göre klinikten randevu alınır. Bunlar profesyonel destek almadan atlatılacak şeyler değil.

images - 2026-03-30T164650.909.webp

Öyle demeyin önceden bende evde namaz kılamıyordum çünkü birileri bilsin istemiyordum ama yapınca anladım ki o kadar da abartmaya gerek yokmuş yaşadığımız ortama göre psikoloji şekillenir

Yarın Hakk'ın Divanı'na Allah'ın huzuruna çıktığın vakit, anksiyete korkusu ile adım atamadığın o namazların borcunu kimse ödemeyecek. Kimse seni tanımayacak, sadece sen ve amellerin başbaşa Allah'ın huzurunda hesap vereceksin. Hatta Allahım al bunları yak beni yakma diyeceğin insanlar için gerilmeye, kasılmaya, korkuya değmez. Dünya üç günlük... Ergenlik çağı ve akıl var ise bunun harici anksiyete manksiyete vs şeriat bahane kabul etmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,962
Üyeler
190,670
Son üye
emirsellisko
Geri