Neler Yeni

Cumhurbaşkanının cuma günü yapacak olan açıklaması ?

bennedendogdum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Osman koşar
Evet beyler ? Gene hepiniz birer siyasetçiye, ekonomi bakanına, ahlak bekçisine dönüşüp birbirinize mi sataşıyorsunuz ?

Ama biz türküz değilmiyiz malum kardeş olmamız lazım, sizin yaptığınız bu boş tartışmalar neyin nesi ?

Dolar düşşe ülke kurtulcakmı sanki ? Hayır sadece yurt dışından aldığımız ürünler daha ucuza gelir ama ekonomi düzelmez ve vergiler konusuna hiç girmiyorum bile.

Ekonomi nasıl kalkınır, en başta üretim ama şu varki ülkenin bir sürü derdi var adaletten tut eğitime kadar.

Çok fazla kendinizi yırtmayın boşuna birbirinizi kırıyorsunuz.
Dolar düşse yurt dısından aldıgımız petrol, araba vb şeylerin giderleri bizim açımızdan azalacağı için elimizde daha fazla para kalır. Bunun için vergilerin devlete getirdiği gelir yerine elimizde doların düşmesi sebebiyle fazladan kalan paraları kullanabiliriz. Böyle düşünürsen vergilerde düşer alım gücümüzde artar. Bilmem anlatabildim mi

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Ya dostum Türkiye 2013 den beri ekonomik olarak her gün daha da kötüye gidiyor. Bunu anti Recep Tayyip Erdoğan olarak algılama lütfen. Dolar neye bağlıdır biliyor musun ? Üretim yaparsın, ürettiğin şeyi yurtdışına satarsın ve ülkene döviz girer. Böyle ülke içinde TL değil döviz döngüye girer. Bu da ekonomiye olumlu etki eder.
2013 den beri falan değil ezelden beri böyle 2001 krizine bakarsan anlarsın.

ahenk'

80+ Silver
Aynen öyle ama sırf erdoğanı kötüleyeyim diye ülkemiz için bir fırsat olan hidrokarbon yatağı bulunmuş ve hala yok dolar 10 TL olcak bilmemne mevzusunu yapıyorlar ya o canımı sıkıyor hepimiz kardeşiz niye bölünmeye çalışıyoruz.
Katılıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşım ben söylemiyorum veriler söylüyor.

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Katılıyorum.

Arkadaşım ben söylemiyorum veriler söylüyor.
Tamam 2001 verilerine bakar mısın?En azından sağlık düzene girdi SGK battığı günler,İMF den borç almak için ayaklarına kapandıgımız günler..

bennedendogdum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Osman koşar
Nerden vardın bu kanıya 0 dan devleti kuran . 15 yılda 46 fabrika açtı. 0 dan devlet kurdu düzelmez diye bir şey yok. Önemli olan vasıflı insanların olması
En azından önümüzdeki senelerde vasıflı birisi gelsede gerilemeyi yavaşlatsa.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dolar düşse yurt dısından aldıgımız petrol, araba vb şeylerin giderleri bizim açımızdan azalacağı için elimizde daha fazla para kalır. Bunun için vergilerin devlete getirdiği gelir yerine elimizde doların düşmesi sebebiyle fazladan kalan paraları kullanabiliriz. Böyle düşünürsen vergilerde düşer alım gücümüzde artar. Bilmem anlatabildim mi

Çok kısa vadeli bir düşünce bu, ileriye dönük düşünmelisin dostum kafanı çalıştır, bi yerden sonra fazla kalan para biticek ve tekrar vergiler artmak zorunda kalıcak çünkü ÜRETİM YOK, kendi markalarımız olmalı kendi üretimimizi yapmalı ve yurt dışına satıp iyi kazanmalıyız.

Japonyanın para birimi olan yen dolara karşı çok zayıf mesela 1 dolar yaklaşık 107 yen ama adamlar üretim yapıyor ülke içinde ürün fiyatlarını ve maaşlarını o duruma göre veriyorlar böylece sorun yaşamıyorlar. Ama bizde durumlar böyle değil işte, ürünlerin fiyatı çok artıyor ama maaş yeterince artmıyor bu yüzden geçinme sıkıntısı yaşayan çok insan var.

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Eğer ekonomi güçlü değilse yani çıkan para cari denge ile telafi edilemezse bu durumda ülkenin para birimi değer kaybetmeye başlar. ... Bu durumda faizde yüksek artış en yüksek noktaya erişir ve yüklü faiz artışı para biriminde hızlı değer kazancına neden olur.

ahenk'

80+ Silver
Dostum ben hiçbir partiyi tutmuyorum. Recep Tayyip Erdoğan ile de bir sorunum yok. Ama ülkenin hali ortada. Bundan sonra üretime önem verip yavaş yavaş gelişmeye başlamalıyız. Sana en basit örnek olarak Japonya'yı gösterebilirim. Japonya ilk kurulduğu zamanlarda minimalist yaşamı benimseyip Fransa'dan "kötü" olarak belirtilen ipek fabrikacılığını benimsedi. Şu an dünyanın 3 süper gücünden biri. Bir yerden başlamak lazım. Hala "yeğenim aç mısın ? Aç değilsin. O zaman haline şükret ülke uçuyor" diyen dayılar var ya. Lütfen taraf tutmayalım :)

Ben Rex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,182
İsim
Utku Tuncer
En azından önümüzdeki senelerde vasıflı birisi gelsede gerilemeyi yavaşlatsa.
Vasıflı derken yöneticileri kastetmiyorum yetişmiş , üretim sahaları kurulduğunda işi yürütebilecek , işinde uzman mühendisler lazım. Tabi yöneteninde önemli bir payı var yol yapıyor halkın %25inde araba yok oley yol yaptı diyor. hava alanı açılıyor 3. halka soruyorlar hiç uçağa bindiniz mi ? halk diyor ki seyretmesi bile yeter hellal olsun çalışıyor adam diyor. Halk vasıfsız oluncada yönetici değişmiyor.

ahenk'

80+ Silver
Çok kısa vadeli bir düşünce bu, ileriye dönük düşünmelisin dostum kafanı çalıştır, bi yerden sonra fazla kalan para biticek ve tekrar vergiler artmak zorunda kalıcak çünkü ÜRETİM YOK, kendi markalarımız olmalı kendi üretimimizi yapmalı ve yurt dışına satıp iyi kazanmalıyız.

Japonyanın para birimi olan yen dolara karşı çok zayıf mesela 1 dolar yaklaşık 107 yen ama adamlar üretim yapıyor ülke içinde ürün fiyatlarını ve maaşlarını o duruma göre veriyorlar böylece sorun yaşamıyorlar. Ama bizde durumlar böyle değil işte, ürünlerin fiyatı çok artıyor ama maaş yeterince artmıyor bu yüzden geçinme sıkıntısı yaşayan çok insan var.
Dostum ufak bir yanlışın var. Yen bağımsız bir para birimi olduğu için 100 birimden itibaren sayılmaya başlanır. Aynısı ruble için de geçerli

Müslüm Gürses

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,063
İsim
Mert Gürbüz
Vasıflı derken yöneticileri kastetmiyorum yetişmiş , üretim sahaları kurulduğunda işi yürütebilecek , işinde uzman mühendisler lazım. Tabi yöneteninde önemli bir payı var yol yapıyor halkın %25inde araba yok oley yol yaptı diyor. hava alanı açılıyor 3. halka soruyorlar hiç uçağa bindiniz mi ? halk diyor ki seyretmesi bile yeter hellal olsun çalışıyor adam diyor. Halk vasıfsız oluncada yönetici değişmiyor.
23 milyon 156 bin 975 trafiğe kayıtlı araç var

Yollar sadece arabası olanın kullandığı bir şey değildir araban yoksa otobüsle metroyla trenle ulaşım saglıyosun otobüs havadan gitmiyor.Yol önemsiz diyemessin

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dostum ufak bir yanlışın var. Yen bağımsız bir para birimi olduğu için 100 birimden itibaren sayılmaya başlanır. Aynısı ruble için de geçerli

Fakat sonuç olarak baktığında 1 dolar ile 100 yen alıyorsun değilmi ? Ama yinede şu durumu da belirttim zaten orda 1 dolar ile 100 yen alsanda bi sıkıntı yok çünkü ürün fiyatları ve maaşlar da buna göre yani örneğin kutusu 3 dolar olan bir domates in fiyatı japonyada da 300 yen zaten 300 yen de 3 dolar oluyor yani anladın işte mantığı.

Olması gereken de bu yani.

ahenk'

80+ Silver
Tamam 2001 verilerine bakar mısın?En azından sağlık düzene girdi SGK battığı günler,İMF den borç almak için ayaklarına kapandıgımız günler..
23 milyon 156 bin 975 trafiğe kayıtlı araç var

Yollar sadece arabası olanın kullandığı bir şey değildir araban yoksa otobüsle metroyla trenle ulaşım saglıyosun otobüs havadan gitmiyor.Yol önemsiz diyemessin
Ama dostum yıllardır sadece yol ile övünmek bana saçma geliyor. Bunun yanında köprülere verdiğimiz paranın büyük bir kısmı da yabancı mühendislere gidiyor. Böyle şeyleri düzelterek başlayabiliriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,501
Üyeler
164,855
Son üye
johnwalkerw
Top Bottom