Neler Yeni

Cumhurbaşkanının cuma günü yapacak olan açıklaması ?

bennedendogdum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Osman koşar
Çok kısa vadeli bir düşünce bu, ileriye dönük düşünmelisin dostum kafanı çalıştır, bi yerden sonra fazla kalan para biticek ve tekrar vergiler artmak zorunda kalıcak çünkü ÜRETİM YOK, kendi markalarımız olmalı kendi üretimimizi yapmalı ve yurt dışına satıp iyi kazanmalıyız.

Japonyanın para birimi olan yen dolara karşı çok zayıf mesela 1 dolar yaklaşık 107 yen ama adamlar üretim yapıyor ülke içinde ürün fiyatlarını ve maaşlarını o duruma göre veriyorlar böylece sorun yaşamıyorlar. Ama bizde durumlar böyle değil işte, ürünlerin fiyatı çok artıyor ama maaş yeterince artmıyor bu yüzden geçinme sıkıntısı yaşayan çok insan var.
Birim olarak amerikadan fazla alıyorlar asgari ücreti neresi çok düşük?. "Fazladan para" ifadesini yanlış anlıyorsun bak. Ben sen dolar düşse ne olacak gibi bir söylemde bulunduğun için söyledim o kelimeyi. Çiftçinin tarım ilacina benzinine zam yapıyorlar-dolar arttığı için??? - sonra neden üretmiyor bu çiftçi

RmzDayi

80+ Silver
Bu ülkeye bilgili ve işine önem veren birisi gelse bile 100 senede ekonomiyi düzeltmez

o kadar da değil :)
Ama dediğin gibi sadece ülke yönetimi ile alakalı bir durum yok. Vatandaşlar olarak daha bilinçli olmalıyız. Her şeyde sorun çıkartıyoruz bir işin katakullesine yöneliyoruz. ( en taze durum trendyol kampanyası ) Trafikte saygı yok, sıra yok, sabır hiç yok. Eğitim sistemi baştan sona değişmesi gerek. Onun bunun sistemini kendimize adapte edeceğiz diye harcadığımız zamanı kendi insanımıza daha uygun bir model geliştirerek geçirsek daha doğruyu buluruz. Mesela her şehre üniversite açarak üniversitedeki eğitim seviyesinin düşmesine imkan veren mantığın için edeyim. O şehrin insanları ünileri ticarethane gibi görüyor ne yazık ki. Benim 1 çocuğum var ve ben onun eğitimi için ne kadar emek versem de sistem bozuk olduğu için o da büyüdüğünde belki de sorun yaşamamak için sisteme ayak uyduracak. :(

bennedendogdum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Osman koşar
Vasıflı derken yöneticileri kastetmiyorum yetişmiş , üretim sahaları kurulduğunda işi yürütebilecek , işinde uzman mühendisler lazım. Tabi yöneteninde önemli bir payı var yol yapıyor halkın %25inde araba yok oley yol yaptı diyor. hava alanı açılıyor 3. halka soruyorlar hiç uçağa bindiniz mi ? halk diyor ki seyretmesi bile yeter hellal olsun çalışıyor adam diyor. Halk vasıfsız oluncada yönetici değişmiyor.
Ülkede dinini 'sözde' seven çok insan oldugu için, bizimkide dini bi kullanıyor, insallah efenim, allahın yardımıyla, vb vb seylerle halkı yiyip içiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Moderatörler ne zaman gelipte bize uyarı veya ban atacak merak ediyorum. Hele bide iktidarı destekliyorsa ben kesin ban yedim :D. images (1).jpeg

Son düzenleme:

Mehmet Anıl

80+ Silver
Haklısın bunu diyor ama kendisi doların ne şekilde düşeceğini veya neden arttıgını bilmiyor onlara göre Erdoğan başta dolar artıyo erdogan gidince dolar 1.20 olucak
swain awn bronzw degilmiydin

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
CHP zihniyetide ne işimiz var doğuakdenizde ne işimiz var libyada diyordu ama??Erdoğanın bildiği varmış demekkide kalmış orda değil mi?

Olay şuanki Erdoğana muhalefet olanlara kalsaydı.Kendi sularımızdaki hakkımızı savunamaz bizim sularımızdaki sondajıda yunanlar fransızlar yapardı :)
daha ne bulunduğu falan açıklanmadı. ayrıca olay iyice siyasete döndi kapatın artık !

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
ama inşallah doğrudur.

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
onu bunu bilmem siyasetede girmicem fakat bulunursa mutlu olurum konuyu kapatalım artık ?

Bloomberg de açıklandı yabancı ülkeler bu kadar kudurdugunda göre vardır bir şey :)

Umarım.
Kudurmak !??! dostum bu kadar anan baban gibi savunma sana bir tavsiye ne tayyibi ne başka birini (y)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,501
Üyeler
164,855
Son üye
johnwalkerw
Top Bottom