Neler Yeni

Cyberpunk 2077 çevirideki rezillik

Vayss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Uğurcan Demirci

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
ben anlamadım bana biri dosdoru anlatacak varmı
ya işte oyunda biyerde ingilizce olarak tehlikeli gelecek yazarken oyunu türkçe oynuyorsan istikbal göklerdedir k yi t yap o yazıyor işte sorun bu

Vayss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Uğurcan Demirci
Amerikanın oyunları

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yazım hatası var diyelim ama neden istikbal göklerdedir sözünü kullanmışlar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ameriganın oyunları
yok oyunun firması ile ilgili bi durum yok türkçe çeviri yapan ekipte sorun var

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Elraen az önce birkaç story attı. Oyunun bir kısmındaki açıklamada basbayağı İstikbal Gö*lerdedir yazıyor.

Oyunu ingilizceye alınca oradaki anlam çok daha farklı. Tehlikeli gelecek tarzı bir şey

İzlemek isterseniz buradan

Görüntüler şöyle

Alıntıyı görüntüle

Türkçesi böyle

Alıntıyı görüntüle

İngilizce'sinin hiçbir şekilde Türkçe ile alakası yok.

Alıntıyı görüntüle

Üstteki ve alttaki fotoğrafa iyi bakın. Çok benzerler.

Alıntıyı görüntüle

Bunun oyun ile alakalı olduğunu görmüş olduk fakat bu bir çeviri hatası mı yoksa kasıtlı mı olduğu belli değil.

Konunun CD Project RED ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Eğer firma ile alakalı olsaydı ingilizcede de öyle olurdu. Çeviren kişi veya başka bir firma araştırılmalı. Yanlışlıkla da yapılmış olabilir bilemiyorum.

Fakat kasıtlı ise her türlü ben bu konuya tilt oldum.
Hocam ben çevirmenlik okuyorum 2.sınıf öğrencisiyim. Burada yerelleştirme işlemi yapılmış türkçeye çevirirken sanki oyunun geçtiği ülke türkiyeymiş gibi türklerin anlayacağı ve komik bulacağı bir şekilde yapılmış çeviri. Saygısızlık amacıyla değil hoş bir çeviri olsun diye böyle yapılmış. Duyar kasacak bir durum değil. Milleti galeyana getirmeyelim. Herkes bilgi sahibi olduğu konuda konuşsun rica ediyorum.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Hocam ben çevirmenlik okuyorum 2.sınıf öğrencisiyim. Burada yerelleştirme işlemi yapılmış türkçeye çevirirken sanki oyunun geçtiği ülke türkiyeymiş gibi türklerin anlayacağı ve komik bulacağı bir şekilde yapılmış çeviri. Saygısızlık amacıyla değil hoş bir çeviri olsun diye böyle yapılmış. Duyar kasacak bir durum değil. Milleti galeyana getirmeyelim. Herkes bilgi sahibi olduğu konuda konuşsun rica ediyorum.
Hocam duyar kasmak gibi bir amacım yoktu zaten duyar kelimesi konuyu açarken aklımdan bile geçmedi.

Ben durumu aktardım düşüncelerimi belirttim. Ama altta gerçekten büyük boş yapıldı. Her şeye pozitif bakanlar da var.

Rammstein

80+ Silver
Hoş görülecek bir kısmı yok maalesef.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Saygısızlık amacıyla değil hoş bir çeviri olsun diye böyle yapılmış. Duyar kasacak bir durum değil.
Dostum çevirmenlik 2. sınıf öğrencisi olarak senin kültürüne veya geçmişine yapılan bir saygısızlık var ortada.
Yabancı birisi çıkıp Türklerin ta..... dese sana sonra da "şaka" dese bu duruma hoşmuş gülüp geçeyim mi diyeceksin?
Bunu asla "hoş bir şey" "hoş görün" gibi ifadelerle açıklayamazsın.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Aga şuan baya bir tarafında sallanıyorsun. Türkiye'de kim "istikbal g*tlerdedir" lafına gülecek, bunun neresi yerelleştirme? Ayrıca yerelleştirme yapılırsa hiç olmazsa özüne sağdık yapılır, burada özüyle gram alakası olmayan ve kasıtlı bir şekilde yapılan "hata" var. O kadar söz arasından bunun seçilemesi de zaten ap ayrı bir olay.
Madem komik bir grup ismi koyacaklar, Rektal Tuşe olaymış o zaman. Hem TRdeki o gruba da gönderme yapılmış olurdu hem de komik olurdu. Al sana gerçek yerelleştirme

Son düzenleme:

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Aga şuan baya bir tarafında sallanıyorsun. Türkiye'de kim "istikbal g*tlerdedir" lafına gülecek, bunun neresi yerelleştirme? Ayrıca yerelleştirme yapılırsa hiç olmazsa özüne sağdık yapılır, burada özüyle gram alakası olmayan ve kasıtlı bir şekilde yapılan "hata" var. O kadar söz arasından bunun seçilemesi de zaten ap ayrı bir olay.
Madem komik bir grup ismi koyacaklar, Rektal Tuşe olaymış o zaman. Hem TRdeki o gruba da gönderme yapılmış olurdu.
Mesaja ekledim fakat çeviri firmasının açıklaması bana pek inandırıcı gelmedi.

hadwiger

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
hadwiger
Technopat Sosyal'de Cyberpunk 2077 ekibinde tasarımcı olarak çalışan bir Türk ile iletişime geçtik.
Screenshot_4.jpg

www.technopat.net/sosyal/konu/cyberpunk-2077-atatuerk-goendermesi.1205305/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,165
Üyeler
169,081
Son üye
Ahmetylncc
Top Bottom