Öncelikle hayırlı olsun başarılar dilerim. Anladığım kadarıyla eğitimi iyi bulmadın. Sektör dediğin gibi ülkemiz de çok gelişmiş değil.
Bölümü önerir misin önermezsen alternatifi nedir? Ayrıca gireceğin stüdyoda hangi kriterlere dikkat ettiler?
Cevaplarsan sevinirim (Muğla Sıtkı Koçmanı düşünüyorum)
Evet eğitimi iyi bulmadım ama bahçeşehir gibi bir üniversiteye gidebilirsen okumanı tavsiye ederim ama sıtkı koçmanında iyi olduğunu duymuştum. Zaten bu sektörde ilerlemek istiyorsan okuldan çok bir şey bekleme yeni bağlantılar ve çevreni genişletmek için okula gidebilirsin onun dışında sürekli kendini geliştir yabancı kaynakların içinden geç.
Stüdyo kriterlerine gelirsek , ilk olarak portfolyona bakıyorlar ondan sonra takım çalışması becerine bakıyorlar (insanlarla iletişim , geribildirim alma/verme vs.) zaten bunlara sahipsen işi kapıyorsun.
Alternatif olarak yazılım kısmında ilerlemek istiyorsan mühendislik bölümlerinden devam edip kendini oyun programlama alanında geliştirebilirsin. Sanat kısmında ilerlemek istiyorsan pek bir alternatif öneremem sadece yabancı kaynaklardan kendini geliştirmen lazım.
Ayrıca olabildiğince fazla konferanslara etkinliklere katıl bu sektördeki çevreni genişlet esela yarın gist var ben oraya gidicem ondan sonra motion capture konferansı var orayada gidicem vs vs.